Χρυσό μετάλλιο η Εθνική Ελλάδας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στρατέγκο

Τρίτη, Αύγουστος 28, 2018 - 3:02μμ

Η τελευταία μέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Stratego, στην Ολλανδία, περιελάμβανε το Πρωτάθλημα εθνικών ομάδων και το καθιερωμένο Open. Η εθνική ομάδα με τους Αδαμάκη, Βανδώρο, Κουβάτσο και Πετρουλάκη, κατάφερε να φέρει το χρυσό στην Ελλάδα. Το εξαιρετικό κλίμα όλης της αποστολής και η φόρμα που βρέθηκαν οι Ελληνες παίκτες, ήταν καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα.

Η εθνική ομάδα δεν έδωσε δικαίωμα για να αμφισβητηθεί η ανωτερότητα της καθώς μέχρι και στον τελευταίο γύρο απέναντι στη πανίσχυρη Ολλανδία κέρδισε με 3-1, στέλνοντας τη στην τρίτη θέση, κάτω από την Αγγλία.
Ξέφρενοι πανηγυρισμοί ακολούθησαν με όλη την Ελληνική αποστολή να γίνεται ένα.

Μετά το  χρυσό στο ατομικό του Γιάννη Βανδώρου, ακολούθησε λοιπόν η πρώτη θέση και στο ομαδικό, που κάτι αντίστοιχο είχε προηγηθεί πριν λίγο καιρό, σε επίπεδο εθνικών ομάδων στην online διοργάνωση και την Ελληνική ομάδα να καταλαμβάνει την κορυφή.

Το εξαιρετικό φινάλε συμπλήρωναν οι Μπουγατσάς και Τρυπαναγνωστόπουλος, οι οποίοι μετείχαν στο Open, με απολογισμό 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα για τον καθένα. Ο Τρυπαναγνωστόπουλος έφτασε μια ανάσα από το χάλκινο μετάλλιο, αλλά στον τελευταίο γύρο, δεν πρόλαβε λόγω χρόνου να κερδίσει τον σπουδαίο Ολλανδό παίκτη Ruben van de Bilt, παρόλο που είχε αποκτήσει σημαντικό πλεονέκτημα, μένοντας έτσι στην ισοπαλία.

Ο Μπουγατσάς ξεκίνησε αρκετά δυνατά, στους πρώτους δύο γύρους, αλλά στη συνέχεια ήρθε αντιμέτωπος με εξαιρετικούς αντιπάλους που τον περιόρισαν και αυτόν, από τον τέταρτο γύρο(από τους πέντε) κιόλας, εκτός της θέσης των μεταλλίων.

Ο τελικός απολογισμός από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερος για τα ελληνικά χρώματα!

Υποστήριξη: SilkTech