Χρώματα ζωής για όλα τα παιδιά!

Δευτέρα, Αύγουστος 2, 2021 - 4:00μμ
''Χρώματα Ζωής''

Όπως όλα τα χρώματα έχουν την θέση τους σε έναν πίνακα, έτσι και κάθε παιδί πρέπει να έχει την θέση του μέσα στην κοινωνία.

Τα ''Χρώματα Ζωής'' είναι ένα ιδιωτικό κέντρο δημιουργικής απασχόλησης, ειδικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες άνω των 5 ετών.

Αναλυτικά: "Οι υπηρεσίες μας καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ψυχικών και αισθητηριακών διαταραχών καθώς και διαταραχές κινητικής και νοητικής φύσης.
Ένας νέος πρότυπος χώρος 350 τ.μ. ανοίγει από Σεπτέμβρη στην Αρέθα 34 στην Πάτρα. Κύριο μέλημά μας είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος όπου παιδιά και ενήλικες με αναπηρία θα μπορούν να εκφραστούν μέσω οργανωμένων δραστηριοτήτων υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση έμπειρων και καταξιωμένων εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση των δυνατοτήτων και των αδυναμιών κάθε ατόμου γίνεται διεξοδικά και πάντα με κριτήριο τις ανάγκες του κάθε ατόμου.
Τα προγράμματά και οι δράσεις μας προσαρμόζονται ανάλογα με την ηλικία, τις δεξιότητες και τα ενδιαφέροντα με σεβασμό στο κάθε μέλος ξεχωριστά.
Τα άτομα με ιδιαιτερότητες μπορούν να απασχοληθούν σε δραστηριότητες όπως η ανάπτυξη ατομικών και κοινωνικών δεξιοτήτων μέσω της συμμετοχής τους σε προγράμματα άθλησης και σωματικής υγείας, προγράμματα αυτόνομης διαβίωσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας. Υπάρχει
επίσης και η δυνατότητα συμμετοχής των ατόμων σε ειδικά προγράμματα εκπαίδευσης
επαγγελματικής κατάρτισης.
Πρωταρχικός στόχος για εμάς είναι η ένταξη και κοινωνικοποίηση των ατόμων με αναπηρία και είναι ο οδηγός μας ως προς την λειτουργία του κέντρου μας. Οι μικρές ομάδες όμοιας λειτουργικότητας, δίνουν την δυνατότητα ώστε κάθε παιδί/ ενήλικας να νιώθει ότι μπορεί να εκφραστεί, επικοινωνεί, ενταχθεί. Κατά την διάρκεια του έτους θα δημιουργούνται εργαστήρια
καλών τεχνών, εικαστικών. Θα πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία, βόλτες σε θέατρο και κινηματογράφο, εκδρομές και πεζοπορίες στην φύση.
Όλα αυτά σε πολύ καλά οργανωμένο
πλαίσιο και πάντα υπό την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού του κέντρου μας.
Οι υπηρεσίες των εκπαιδευόμενων μελών μας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ''ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΩΗΣ'' παρέχονται δωρεάν μέσω του προγράμματος ''Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής''.
Οι συμμετοχές, οι περιπτώσεις των παιδιών καθώς και ο τόπος διαμονής τους θα καθορίσουν την μορφή του ΚΔΑΠ ΜΕΑ.
Για αυτό σας καλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, κάνοντας αίτηση εγγραφής, και κλείνοντας μια από τις θέσεις στην δομή μας. Οραμα και στόχος μας να στηρίξουμε εσάς και τα άτομα που μας έχουν πραγματικά ανάγκη
Τα παιδιά σας!!!
Με εκτίμηση
Δημήτριος Αθανασόπουλος
Μιχάλης Κοτσόπουλος
Υπεύθυνοι: ΚΔΑΠ-ΜΕΑ "ΧΡΩΜΑΤΑ ΖΩΗΣ"
Αρέθα 34 - Πάτρα
Επ: 6981879089
Email:[email protected]"

Υποστήριξη: SilkTech