Χάντμπολ: Ο Χρήστος Λάνης μετά από 26 χρόνια πάλι στην Πάτρα

Τετάρτη, Νοέμβριος 8, 2023 - 10:00πμ
Έπαιξε στον Α.Σ. Ηρακλή Πατρών από το 1992-1996 ενώ το 1996-97 αγωνίστηκε στον Α.Γ.Ο. Ήφαιστο Πατρών

Το 1992 ένας 18χρονος ξεκίνησε από το Μόναχο της Γερμανίας και πήγε στην Πάτρα να σπουδάσει στην φαρμακευτική σχολή.

Ήταν ο Χρήστος Λάνης, γιός ομογενών που ζούσαν στην Γερμανία και θέλησε να συνεχίσει το χάντμπολ στην Ελλάδα, όπως και έκανε στον Α.Σ. Ηρακλή Πατρών από το 1992-1996 (Β΄ και Α2 εθνική) με προπονητή τον Μίμη Κολοκυθά, ενώ το 1996-97 αγωνίστηκε στον Α.Γ.Ο. Ήφαιστο Πατρών στην Γ΄ εθνική κατηγορία με προπονητή τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο.
Έκτοτε έφυγε από την Πάτρα, πήγε φαντάρος, ξανά γύρισε στην Γερμανία, αλλά η μοίρα του έγραφε να ξανά γυρίσει Ελλάδα, όπου έμεινε μόνιμα στα Γιάννενα. Δημιούργησε οικογένεια, έχει δύο κόρες, ενώ επαγγελματικά δραστηριοποιείτε στο χονδρεμπόριο φαρμάκων εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο Χρήστος Λάνης μετά από 26 χρόνια ξανά βρέθηκε στην Πάτρα την Κυριακή 5-11-23 και πήγε με το αυτοκίνητό του στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι, όπου έξω από το γήπεδο συνάντησε τον πρώην συμπαίκτη του στον Α.Σ. Ηρακλή Πατρών και τελευταίο προπονητή του στην Πάτρα, στον Α.Γ.Ο. Ήφαιστο Πατρών, τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο.
Η σχετική ανάρτηση, σην σελίδα του Μουσείου Χαντμπολ, προσθέτει: "Η συγκίνησή του όπως καταλαβαίνετε ήταν μεγάλη όταν μπήκε μέσα στο γήπεδο και ιδιαίτερα όταν ο οικοδεσπότης Γιάννης Παπαγιαννόπουλος τον ξενάγησε στο Μουσείο χάντμπολ Πάτρας και είδε διάφορα τρόπαια, ρούχα, φωτογραφίες ,κ.λ.π. της δεκαετίας του 1990. Τέλος ρώτησε και έμαθε για όλους τους τότε συμπαίκτες του και τα μέλη των ομάδων που αγωνίστηκε".

Μπορεί να είναι εικόνα 13 άτομα

Η ομάδα του Α.Σ. Ηρακλή Πατρών στην Α2 εθνική κατηγορία περιόδου 1995-96.
όρθιοι από αριστερά: Σπύρος Νικολόπουλος (έφορος), Τάκης Καρακίτσος, Ιωάννης Γαντίδης, Φώτης Γιαννόπουλος, Πολύβιος Μπρακατσέλος, Βασίλειος Τζουβέκας, Αλέξης Παπαγιαννόπουλος, Γεώργιος Καυκάς, Μίμης Κολοκυθάς (προπονητής).
Καθιστοί από αριστερά: Ιωάννης Τσαγκαράτος, Χρήστος Λάνης, Ηλίας Αμπατζής, Αλέκος Νικολάου, Χρήστος Πουλιάσης, Κώστας Παπαγιαννόπουλος.

Υποστήριξη: SilkTech