Γιάννης Βαρώτσος: Το νέο αίμα του ΠΟΠ εντυπωσιάζει

Δευτέρα, Φεβρουάριος 8, 2021 - 1:15μμ

Στα 19 του χρόνια συγκαταλέγεται στη νέα μεγάλη φουρνιά της ελληνικής ποδηλασίας. Ο Γιάννης Βαρώτσος μπορεί να γίνει άξιος διάδοχος των μεγάλων μορφών του Ποδηλατικού Ομίλου Πατρών.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι φοιτητής στο Αγρίνιο (Σχολή Επιστήμης Τεχνολογίας τροφίμων) μα σκοπεύει να ξαναδώσει με στόχο το Λιμενικό Σώμα ή την Πυροσβεστική, όχι πάντως τα ΤΕΦΑΑ αν και έχει πλέον τη σχετική μοριοδότηση ως πανελληνιονίκης.

Η οικογένειά του έχει βγάλει κι άλλους διάσημους, όπως τον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο, και τον σεισμολόγο Παναγιώτη Βαρώτσο, μα αυτός ο νεαρός έχει βαλθεί να τους ξεπεράσει όλους!
Κάνει ποδηλασία από τα 10 του, είχε από πριν περάσματα από την κολύμβηση, το χάντμπολ και το μπάσκετ, μα το ποδήλατο ήταν η αγάπη του. Άλλωστε είναι γιος του παλιού αθλητή του ΠΟΠ Βασίλη Βαρώτσου. Ξεκίνησε από τα μίνι, με προπονητές τους Γιώργο Κάρλο, Παναγιώτη Βουκελάτου και Τάκη Λαϊνά για να φτάσει στην ομάδα νέων με προπονητή τον Παύλο Χαλκιόπουλο.

Το 2020 ήταν η χρονιά του. Στο εφηβικό πρωτάθλημα του Αυγούστου ξεπέρασε κάθε προσδοκία κατακτώντας: Αργυρό μετάλλιο στο αγώνισμα πόντων
Χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό Pursuit
Αργυρό μετάλλιο στο ομαδικό σπριντ
Χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό Pursuit.  Σημειώνεται πως μία εβδομάδα νωρίτερα είχε κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στην αντοχή εφήβων στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου που έγινε στη Ρόδο. Ακολούθησε και μία 4η θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας των ανδρών!

Έχει στόχο να συνεχίσει τον πρωταθλητισμό, και σε κάθε περίπτωση την ερασιτεχνική ποδηλασία, ελπίζοντας πως μετά την Βαλκανιάδα παίδων, θα αγωνιστεί και πάλι με την Εθνική ομάδα στο εξωτερικό. Όνειρό του να γίνει μέλος επαγγελματικής ομάδας. Για την ώρα πάντως δυσκολεύεται με τα αναγκαία, δηλαδή τον εξοπλισμό του, που είναι σημαντικό κόστος. «Τα ποδήλατα ξεκινούν από τις 2.000 ευρώ και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα» και πρόσθεσε με αφοπλιστική ειλικρίνεια «Ας είναι καλά ο μπαμπάς, μέγας χορηγός στήριγμα και ψυχολόγος!».

Ευχαρίστησε, ακόμα, την φυσικοθεραπεύτριά του, Αθανασία Αναστασοπούλου, τον γυμναστή του Αλέξη Γκότση, τον "μηχανικό" του Δημήτρη Ανδρουτσοπουλο που φροντίζειτα ποδήλατά του και φυσικά τον σύλλογό του, τον ΠΟΠ. Τέλος τους συναθλητές του, Ανδρέα Λουκόπουλο, Θόδωρο Λουκόπουλο και Νίκο Μπούλια, που ήταν δίπλα του όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζει άμεσα στο να βρει κάποιον χορηγό για να μπορέσει να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Ειδική αναφορά έκανε και στον προπονητή του, όταν ήταν παίδας, τον Τάκη Λαϊνά και στον νυν, τον Παύλο Χαλκιόπουλο που τον στηρίζει ποικιλοτρόπως.

Με 2-3 ώρες προπόνησης ημερησίως, ρωτήθηκε για το τι τον εξιτάρει στην ποδηλασία: «Το ότι βγαίνω και προπονούμε έξω, στο δρόμο, στην φύση. Είναι υπέροχο συναίσθημα, ξεσκάω, γεμίζω!». Κι όλα αυτά παρά την σκληρή θυσία, να κάνει προπόνηση από τις 6 το πρωί, πριν δηλαδή πάει σχολείο.

Έχει ύψος 1.83μ., είναι εξίσου καλός στον δρόμο και στην πίστα και αγωνίζεται στην κατηγορία των Νέων. Πρόσφατα ήταν πρόσωπο της χρονιάς στον σχετικό διαγωνισμό της εφημερίδας "Πελοπόννησος"

Τ.S

Υποστήριξη: SilkTech