Ευχές του ΣΥΡΙΖΑ στην Ολυμπιακή ομάδα της Ελλάδας

Πέμπτη, Ιούλιος 22, 2021 - 6:28μμ
Καλή τύχη Ελλάδα!

Ευχές για καλή επιτυχία στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έστειλε το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην ελληνική Ολυμπιακή ομάδα μία ημέρα πριν την τελετή έναρξης.

Το Τμήμα ΦΑ και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ως πρώτη νίκη των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες «την πρόκρισή τους μέσα από αντίξοες συνθήκες» και προσθέτει: «Είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθούν αντάξιοι κήρυκες των Ολυμπιακών ιδεωδών, των αθλητικών αξιών και του φίλαθλου πνεύματος». Παράλληλα το Τμήμα ΦΑ και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε ευχετήρια επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΕΟΕ) Σπύρο Καπράλο και τα μέλη της Ολυμπιακής αποστολής.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την οποία υπογράφουν ο τομεάρχης Αθλητισμού Θάνος Μωραΐτης, ο τέως γενικός γραμματέας Αθλητισμού και νυν συντονιστής Ιούλιος Συναδινός και ο συντονιστής Κώστας Αλεξίου αναφέρει:

«Μέσα σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω της πανδημίας, ξεκινούν οι 32οι θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και θα ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες, στο Τόκιο.
Χιλιάδες αθλητές από όλον τον κόσμο θα συμμετάσχουν σε μια αθλητική συνάντηση, που πρέπει και μπορεί να αποτελεί γιορτή της φιλίας των λαών, της συνεργασίας και του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Μια γιορτή που οφείλει να εκπέμπει μηνύματα συναδέλφωσης, απέναντι στις διακρίσεις και τους αποκλεισμούς, απέναντι στον ρατσισμό και τον σεξισμό.
Ειδικότερα μάλιστα για τους Παραολυμπιακούς αγώνες, αυτοί αποτελούν κήρυκα για την κοινωνικοποίηση και άρση των αποκλεισμών των ατόμων με αναπηρία μέσω του αθλητισμού.
Εκφράζουμε θερμές ευχές για καλή επιτυχία στους αθλητές, αθλήτριες και προπονητές, προπονήτριες της Ελληνικής Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής αποστολής, που προκρίθηκαν μέσα από αντίξοες συνθήκες και συμμετέχουν στους Αγώνες. Αυτή είναι η πρώτη νίκη τους.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα σταθούν αντάξιοι κήρυκες των Ολυμπιακών ιδεωδών, των αθλητικών αξιών και του φίλαθλου πνεύματος.
Καλή επιτυχία και καλή επιστροφή».

Υποστήριξη: SilkTech