EuroCup: Ο Προμηθέας υποδέχεται τη Μπουργκ

Τετάρτη, Φεβρουάριος 2, 2022 - 12:45μμ
Ψάχνουν την νίκη οι Πατρινοί

Μετρώντας πέντε διαδοχικές ήττες στο 7Days EuroCup, ο Προμηθέας υποδέχεται τη Μπουργκ σε έναν πολύ καθοριστικό αγώνα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής και ψάχνει νίκη- οξυγόνο για να παραμείνει ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης. Οι «Προμηθείς» θέλουν να χτίσουν ένα καλό μομέντουμ σε μια πολύ κρίσιμη καμπή της σεζόν, με κομβικά παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η αρχή έγινε με τη νίκη επί του Περιστερίου στο πρωτάθλημα, όμως στην Ευρώπη τα πράγματα είναι διαφορετικά και οι παίκτες του Ηλία Ζούρου θέλουν να ξορκίσουν τα...φαντάσματα από το σερί ηττών. Απέναντι στους Πατρινούς θα βρεθεί η σκληροτράχηλη Γαλλική ομάδα, η οποία προέρχεται από 4 συνεχόμενες νίκες σε Γαλλικό πρωτάθλημα και Eurocup, βρίσκεται στην 7η θέση του ομίλου με ρεκόρ 4-7 και πλέον είναι σε θέση ισχύος έναντι του Προμηθέα, κουβαλώντας ως «προίκα» το +30 του αγώνα του πρώτου γύρου. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα έχει τηλεοπτική μετάδοση από το Novasports 5 και ραδιοφωνική από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Ο Αντίπαλος
 
Mincidelice JL Bourg en Bresse
 
H Mπουργκ μετράει αισίως 112 χρόνια ιστορίας, καθώς ιδρύθηκε το 1910 και αποτελεί ένα από τα πιο παλιά σωματεία του Γαλλικού μπάσκετ. Μολαταύτα, δεν έχει να επιδείξει κάτι αξιόλογο ως σύλλογος, παρά μόνο έναν τελικό κυπέλλου Γαλλίας (LNB CUP) το 2006. Τα τελευταία χρόνια πάντως κάνει μια προσπάθεια να καθιερωθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Λίγκας και να είναι παρούσα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στο φετινό Eurocup οι Γάλλοι πραγματοποίησαν έναν μέτριο πρώτο γύρο με ρεκόρ 2-7, μπήκαν όμως πολύ δυνατά στο 2022, έχουν πετύχει δύο πολύ σημαντικές κόντρα στη Βενέτσια και την Τσεντεβίτα Ολύμπια και βρίσκονται πλέον εντός των θέσεων που οδηγεί στην επόμενη φάση. Την ίδια στιγμή, στο Γαλλικό πρωτάθλημα το συγκρότημα του Λορέντ Λενιάμ βρίσκεται στη 12η θέση με ρεκόρ 9-9 και προσπαθεί στα τελευταία παιχνίδια να καλύψει το χαμένο έδαφος από το πολύ κακό της ξεκίνημα. 
 
#PlayerPos.H.
0BOUBA, ARTHURF2.04
1SULAIMON, RASHEEDG1.94
2CHASSANG, ALEXANDREC2.05
5BENITEZ, HUGOG1.89
7COURBY, MAXIMEF2.00
9COSSE, HUGOG1.96
11HARRIS JR., CALVING1.91
12MIKA, ERICC2.09
13PELOS, PIERREC2.05
21JALEN, JONESF2.04
22WILLIAMS, JACOREYF2.03
23ROOS, MAXIMEF2.02
40BENITEZ, ELIANG1.81
73FALCOZ, CORENTING1.93
83JULIEN, AXELG1.88
Head coach: LEGNAME, LAURENT
 
Player to Watch
 
 harris calvin.jpg
 
Ο 30χρονος Αμερικανός shooting guard Κάλβιν Χάρις αποτελεί έναν από τους στυλοβάτες της Μπουργκ στη φετινή σεζόν. Με το εξωπραγματικό 60% έξω από τη γραμμή των 6,75 (13/22), πρόκειται για έναν παίκτη που αν βρεθεί σε καλή μέρα είναι ικανός να «σκοτώσει» την αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα, ο Χάρις με δικό του buzzer beater τρίποντο κόντρα στη Βενέτσια έδωσε τη νίκη στην ομάδα του σε «νεκρό» χρόνο, ένα αποτέλεσμα που μπορεί να αποδειχθεί «χρυσάφι» στην οικονομία του ομίλου για τους Γάλλους. Μετράει 15,1 πόντους ανά αγώνα, ωστόσο πλην της εκτελεστικής του δεινότητας είναι και καλός δημιουργός, μετρώντας 3,3 τελικές πάσες ανά παιχνίδι, ενώ μαζεύει και 2,1 ριμπάουντ. Η αντιμετώπιση του Χάρις θα αποτελέσει «κλειδί» για την εξέλιξη του αγώνα για τους «Αχαιούς». 
 
Βαριά ήττα στον πρώτο γύρο
 
bourg-promitheas-photo.jpg
 
Στον αγώνα της 3ης αγωνιστικής του 7Days EuroCup στο «Ekinox» ο Προμηθέας είχε γνωρίσει την ήττα με το βαρύ 92-62. Πρωταγωνιστής σε εκείνη την αναμέτρηση ήταν ο center της Μπουργκ Έρικ Μίκα με 22 πόντους και 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, ενώ από τους «Προμηθείς» είχε διασωθεί ο Κέντρικ Ρέι με 16 πόντους. Μάλιστα, εκείνος ήταν και ο τελευταίος αγώνας του Λουίς Κασιμίρο στην τεχνική ηγεσία, πριν την αντικατάστασή του από τον Ηλία Ζούρο.
 
Ηλίας Ζούρος
 
Το παιχνίδι απέναντι στην Μπουργκ είναι πολύ σημαντικό να το κερδίσουμε, μιας και στον πρώτο γύρο είχαμε χάσει. Θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί και να δείξουμε χαρακτήρα και για τα 40 λεπτά παιχνιδιού αν θέλουμε να πάρουμε την νίκη. 
 
Τρέβις Σίμπσον
 
Μια νίκη στην έδρα μας είναι θα πολύ σημαντική για τη συνέχεια και θα μας βοηθήσει στην προσπάθεια που κάνουμε να προκριθούμε στα πλέι οφ.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗΣ

Στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού που εξήγγειλε η κυβέρνηση, η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας ανακοινώνει ότι στον αγώνα Προμηθέας - Μπουργκ, που θα διεξαχθεί στο «Δ.Τόφαλος» την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 στις 19:30, η είσοδος θα επιτραπεί μόνο σε κατόχους εισιτηρίων διαρκείας της αγωνιστικής περιόδου 2021-22 και μέχρι την συμπλήρωση του επιτρεπόμενου αριθμού θεατών (10% της χωρητικότητας του γηπέδου).

Λόγω, λοιπόν, του αναγκαστικού περιορισμού των θεατών, είμαστε αναγκασμένοι να τηρήσουμε σειρά προτεραιότητας, οπότε οι κάτοχοι εισιτηρίων διαρκείας που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον αγώνα Προμηθέας - Μπουργκ θα πρέπει να επικοινωνήσουν από σήμερα Δευτέρα (31/1) με τα γραφεία της ΚΑΕ στα τηλέφωνα 2610-434536 και 2610-275820 ή να στείλουν sms με το ονοματεπώνυμο τους στο 6974861089, προκειμένου να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους στον αγώνα.

Το τηλεφωνικό κέντρο για επιβεβαίωση παρουσίας στο γήπεδο θα λειτουργήσει ως εξής:
Δευτέρα (31/1), 10:00-18:00
Τρίτη (1/2), 10:00-18:00
Τετάρτη (2/2), 10:00-15:00

Ζητάμε συγνώμη από του φιλάθλους για την ταλαιπωρία, αλλά πρόκειται για μία διαδικασία στην οποία είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε. Σε αυτές τις στιγμές πρέπει να δείξουμε την αγάπη για την ομάδα μας, δίνοντας παράλληλα μεγάλη βαρύτητα στην προάσπιση της δημόσιας υγείας.


Υπενθυμίζεται ότι…
* Δεν θα λειτουργήσουν τα εκδοτήρια του γηπέδου και δεν θα εκδοθούν απλά εισιτήρια αγώνα.
* Η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του εισιτηρίου διαρκείας, του πιστοποιητικού πλήρους εμβολιασμού ή νόσησης και των απαραίτητων εγγράφων ταυτοπροσωπίας.
* Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας κατά την προσέλευση, αλλά και σε όλη τη διάρκεια της παρουσίας των φιλάθλων στο γήπεδο.

Υποστήριξη: SilkTech