Έτοιμος για την ιστορική πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Τετάρτη, Αύγουστος 29, 2018 - 3:31μμ
eurokinissi.gr

Ραντεβού με την Ιστορία έχει απόψε ο ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει στην Τούμπα (22:00) την Μπενφίκα στη ρεβάνς της ισοπαλίας (1-1) στη Λισσαβόνα, την περασμένη εβδομάδα.

Ο Κυπελλούχος Ελλάδας βρίσκεται ένα βήμα πριν την πρόκριση στους ομίλους του Champions League και αν τα καταφέρει, θα είναι η πρώτη φορά του.

Το διακύβευμα είναι μεγάλο, λοιπόν, αφού το πρεστίζ και η διεθνής αναγνώριση την οποία θα επιφέρει μια τέτοια πρόκριση θα συνοδευτεί από αρκετά εκατομμύρια στα ταμεία του «Δικεφάλου», που αν διαχειριστούν με τον πρέποντα τρόπο μπορούν να τον ανεβάσουν σε ακόμη μεγαλύτερο επίπεδο.

Το πρώτο βήμα, λοιπόν, έγινε την περασμένη Τρίτη στο «Ντα Λουζ» και η ολοκλήρωσή του αναμένεται απόψε. Όπως είχε πει σε όλες τις αναμετρήσεις των προκριματικών του Champions League που προηγήθηκαν εκείνων με την Μπενφίκα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου υπογράμμισε ότι ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος να παίξει για να νικήσει τους Πορτογάλους και όχι για να υπερασπιστεί το 1-1. 

«Δεν κάνουμε πολλές αναλύσεις, απλά πρέπει να προκριθούμε. Έχουμε φτάσει μέχρι εδώ περνώντας από πέντε πολύ δύσκολα ματς, έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και παίζουμε στην έδρα μας, όπου έχουμε μόνο νίκες. Θέλουμε να κερδίσουμε, όχι μόνο να προκριθούμε, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι για όλα», υπογράμμισε ο Ρουμάνος τεχνικός. 

Από την πλευρά τους, οι Πορτογάλοι επίσης… καίγονται για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League, αλλά το 1-1 ψαλιδίζει τις πιθανότητές τους. Έτσι, η διοίκηση των «αετών» αποφάσισε να δώσει ένα επιπλέον κίνητρο στους παίκτες της ομάδας.

Όπως ανέφερε η πορτογαλική εφημερίδα «Record», οι ποδοσφαιριστές της Μπενφίκα θα μοιραστούν έξτρα πριμ 4 εκ.  ευρώ αν καταφέρουν αύριο να οδηγήσουν το σύλλογο στους ομίλους της διοργάνωσης.

Ο Λουτσέσκου άφησε εκτός αποστολής τον Μπίσεσβαρ και τον Βέρνμπλουμ. Στην αποστολή που έχει επιλέξει συμπεριέλαβε τους: Ρέι, Πασχαλάκη, Μάτος, Κίτσιου, Βιεϊρίνια, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδη, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Κάνιας, Πέλκα, Ελ Καντουρί, Λημνιό, Ουάρντα, Ζαμπά, Πρίγιοβιτς, Ακπόμ.

Πηγή

Υποστήριξη: SilkTech