Έρευνα που σοκάρει στο αγγλικό ποδόσφαιρο: Το 5% των παικτών έχει κάνει σκέψεις αυτοκτονίας

Τρίτη, Οκτώβριος 11, 2022 - 10:00μμ
Το 5% των Άγγλων ποδοσφαιριστών της Premier League και της English Football League είχε σκέψεις αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια της καριέρας του

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Ποδοσφαιριστών της Αγγλίας (PFA, Professional Footballers' Association), αποκάλυψε ότι 40 από τους 843 ποδοσφαιριστές που υποβλήθηκαν σε αυτή τη μελέτη σκέφτηκαν κάποια στιγμή να αυτοκτονήσουν.
Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι σχεδόν το 10% των παικτών έχει υποστεί «εκφοβισμό» κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ότι το 12% αισθάνθηκε υποχρεωμένο να εμβολιαστεί κατά της Covid-19 και ότι σχεδόν το 20% έχει βιώσει άγχος.
«Αυτά τα στοιχεία υπογραμμίζουν πόσο σημαντικά είναι αυτά τα ζητήματα για το άθλημα» δήλωσε στο Associated Press ο Μάικλ Μπένετ, διευθυντής του τμήματος ευημερίας των ποδοσφαιριστών στην PFA.
Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ παικτών από την Premier League έως την τέταρτη κατηγορία κατά τη σεζόν 2021/2022.
Σχετικά με τον «εκφοβισμό», ο Μπένετ εξήγησε ότι μπορεί να προέλθει από τους ίδιους τους συμπαίκτες, το προπονητικό επιτελείο ή το διοικητικό συμβούλιο. «Ανησυχούμε ιδιαίτερα, γιατί γνωρίζουμε ότι οι παίκτες μπορούν να απομονωθούν από έναν σύλλογο, όταν προσπαθούν να επιβάλουν μια μεταγραφή. Αντιμετωπίζουμε τέτοιες περιπτώσεις συχνά. Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να αισθάνονται προστατευμένοι στο χώρο της εργασίας τους» πρόσθεσε.

Υποστήριξη: SilkTech