Επιτυχής η ημερίδα του Σ.Μ.ΑΧ. "Φειδιππίδης" για το Μαραθώνιο της Αθήνας

Πέμπτη, Νοέμβριος 2, 2023 - 4:00μμ
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι δρομικών συλλόγων, μέλη του Συλλόγου και φίλοι δρομείς

Με ιδιαίτερη επιτυχία στέφθηκε η Ενημερωτική Ημερίδα, με θέμα "Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας (Σ.Μ.Α.Χ.) "ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023, στην αίθουσα τύπου «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στην Πάτρα, στα πλαίσια της προετοιμασίας των δρομέων για τον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 12/11.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι δρομικών συλλόγων, μέλη του Συλλόγου και φίλοι δρομείς.
Η ημερίδα ξεκίνηση με την προβολή του ντοκιμαντέρ "42.195 Μαραθώνιες Στιγμές", διάρκειας 50 λεπτών, που εξασφάλισε ο Σύλλογος από το αρχείο της ΕΡΤ και στο οποίο, μεταξύ άλλων, ο σπουδαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος Νίκος Πολιάς, λίγο πριν από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, περιγράφει λεπτομερώς τις δυσκολίες που παρουσιάζει κάθε κομμάτι της μαραθώνιας διαδρομής από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο, κάνοντας αναφορά στις απαιτήσεις της προπόνησης και την ιδιαίτερη ψυχολογία του μαραθωνοδρόμου.
Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο καταξιωμένος προπονητής στίβου, με εξειδίκευση στις μεσαίες-μεγάλες αποστάσεις, κ. Ιωάννης Δαγκόγλου, ο οποίος έδωσε χρήσιμες πληροφορίες στους δρομείς για την προπόνηση των τελευταίων ημερών, την ενυδάτωση και την ενεργειακή τους αναπλήρωση πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα και τις μεθόδους αποκατάστασης μετά το πέρας αυτού. Επιπλέον παρουσίασε τα χαρακτηριστικά της Αυθεντικής Μαραθώνιας διαδρομής και τους σταθμούς τροφοδοσίας, ενώ έδωσε και συμβουλές προς τους δρομείς για σωστή διαχείριση του επίπονου αυτού αγώνα.
Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους συμμετέχοντες και μια ζωντανή συζήτηση μεταξύ των παρευρισκομένων γύρω από το Μαραθώνιο της Αθήνας και τις ιδιαιτερότητες που πιθανόν να κληθούν να αντιμετωπίσουν οι Μαραθωνοδρόμοι τη συγκεκριμένη ημέρα.
Την ημερίδα έκλεισε ο Πρόεδρος του ΣΜΑΧ «ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ» κ. Αντώνης Κατσίκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε την ΕΡΤ Α.Ε. για την παροχή του αρχειακού υλικού, τον κ. Δαγκόγλου, και τους συμμετέχοντες για την παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους, ευχήθηκε σε όλους τους δρομείς καλή επιτυχία στον αγώνα και έναν υγιή τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο!

Υποστήριξη: SilkTech