Επιτυχίες για τον Πέλοπα Πατρών στους αγώνες τοξοβολίας-ΦΩΤΟ

Τρίτη, Ιανουάριος 29, 2019 - 8:31πμ

Στην Πάτρα, στο Εθνικό κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι πραγματοποιήθηκε στις 27.01.2019 ο πρώτος αγώνας Τοξοβολίας Κλειστού Χώρου για το 2019, Ανδρών – Γυναικών / Εφήβων – Νεανίδων / Παίδων - Κορασίδων & Αναπτυξιακός.

Η διοργάνωση του αγώνα τελούσε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας και του Δήμου Πατρέων, ενώ σε τοπικό επίπεδο τη διοργάνωση ανέλαβαν ο Α.Σ. Γλαύκου και ο Α.Σ. Προαστείου. Συμμετείχαν 180 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα.

Από την Πάτρα, υπήρχαν συμμετοχές απ’ όλα τα Σωματεία με μεγαλύτερη εκπροσώπηση του Αθλητικού Συλλόγου Τοξοβολίας «ΠΕΛΟΠΑΣ» όπου «τόξευσαν» είκοσι (20) αθλητές σε 14 κατηγορίες.

Γενικότερα ήταν μία άψογη διοργάνωση όπου όλοι οι συμμετέχοντες αποκόμισαν θετικές εμπειρίες. Μεγάλη ήταν η επιτυχία και οι διακρίσεις για τον Α.Σ.Τ. «Πέλοπας», με δώδεκα (12) μετάλλια σε διάφορες κατηγορίες.

Ειδικότερα, ο Μπένος Θωμάς, κατέκτησε την 2η θέση στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΕΦΗΒΩΝ Α - 18m. Στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΝΕΑΝΙΔΩΝ Β - 18m οι αθλήτριες του συλλόγου Κυριακοπούλου Έλλη και Βαρδακαστάνη Αναστασία κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Μαρκουΐζος Δημήτριος κατέκτησε την 1η θέση στο ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ (COMPOUND) ΑΝΔΡΩΝ Β - 18m και ο Λαμπρόπουλος Διονύσιος τη 2η θέση στην ίδια κατηγορία. Η Ανδρουτσοπούλου Κωνσταντίνα, αγωνίστηκε στο ΣΥΝΘΕΤΟ ΤΟΞΟ (COMPOUND) ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β - 18m όπου και κατέκτησε την 3η θέση.

Πολλές ήταν οι επιτυχίες του Α.Σ.Τ. «Πέλοπας» και στις μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Ο Αγγιούς Ιωάννης – Μάρκος κατέκτησε τη 2η θέση στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΠΑΙΔΩΝ - 18m, η Μιχαλοπούλου Ευγενία την 3η θέση στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - 18m.

Η Πανάρετου Άννα – Λουκία κατέκτησε τη 2η θέση στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - 18m και η Λέγγα Μυρτώ την 3η θέση στην ίδια κατηγορία. Στους παμπαίδες, ο Μούσχης Δημήτριος κατέκτησε την 3η θέση στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Β - 15m και η Τριανταφυλλίδη Βαρβάρα, 1η θέση στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Β - 15m.

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα και για τους υπόλοιπους αθλητές του συλλόγου που κατάφεραν να πάρουν καλές θέσεις στη γενική κατάταξη. Οι Ρηγόπουλος Μιλτιάδης και Κούλης Παύλος κατετάγησαν στην 6η και 12η θέση αντίστοιχα στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΑΝΔΡΩΝ Α - 18m, οι Σπανού Σοφία και Kadnikava Volha κατετάγησαν στην 6η και 12η θέση αντίστοιχα στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΓΥΝΑΙΚΩΝ Β - 18m, ο Γεωργάτος Αστέριος στην 4η θέση στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΕΦΗΒΩΝ Β - 18m και ο Καρλιαύτης Κωνσταντίνος ήταν 22ος στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΑΝΔΡΩΝ Β - 18m Στους παίδες, ο Πανάρετος Βίκτωρ – Μάριος κατετάγη 5ος στο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE) ΠΑΙΔΩΝ - 18m.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Τοξοβολίας «Α.Σ.Τ. ΠΕΛΟΠΑΣ» είναι μέλος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ (E.O.T) και αναγνωρισμένο σωματείο από την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑMΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Έχει έδρα στην Πλατανόβρυση Αχαΐας του Δήμου Ερυμάνθου και ο στόχος της ομάδας είναι να δημιουργήσει φυτώριο αθλητών και να διδάξει με ασφάλεια την τέχνη της τοξοβολίας. Οι προπονήσεις γίνονται στο ΠΕΑΚ ΤΟΦΑΛΟΣ Μποζαΐτικα Πατρών στον 1ο όροφο κάθε Τρίτη & Πέμπτη 16.30 - 20.30 και Σάββατο 10.30 - 14.00

Υποστήριξη: SilkTech