Επίθεση φυλετικού μίσους και απειλές κατά Ντουρμάζ-Στο πλευρό του οι παίκτες της Σουηδίας

Δευτέρα, Ιούνιος 25, 2018 - 1:45πμ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Σουηδός, πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Τζίμι Ντουρμάζ υπέστη θύελλα φυλετικού μίσους και απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή το φάουλ που.. προκάλεσε το γκολ του Τόνι Κρόος και τη νίκη (2-1) Γερμανίας  απέναντι στους Σουηδούς.

Η «επίθεση» στο λογαριασμό  του 29χρονου στο Instagram ξεκίνησε σχεδόν αμέσως μόλις η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα, όμως οι συμπαίκτες του τον υπερασπίστηκαν αμέσως, με πρώτο τον Τζων Γκουιντέτι που τον  επαίνεσε.

«Έτρεξε και πολέμησε όλο το παιχνίδι, ήταν άτυχος  και είναι εντελώς ανόητο να τον μισεί κάποιος για αυτό», δήλωσε ο Γκουιντέτι σε δημοσιογράφους.

 Ο Ντουρμάζ, ο οποίος γεννήθηκε στη Σουηδία από Τούρκους γονείς Ασσύριους που είχαν μεταναστεύσει από την Τουρκία, «έκλεισε» τον λογαριασμό του.

«Δεν είναι τίποτα που μου ενοχλεί», είπε ο Ντουρμάζ. «Είμαι εδώ περήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου».

Ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού έστειλε σύσσωμη η εθνική ομάδα της Σουηδίας, με αφορμή τα απειλητικά μηνύματα που δέχθηκε ο Τζίμι Ντουρμάζ, για το φάουλ που παραχώρησε στο παιχνίδι του Μουντιάλ με τη Γερμανία, από το οποίο ο Κρόος πέτυχε το νικητήριο γκολ των «πάντσερ».

Πριν την έναρξη της Κυριακάτικης προπόνησής τους στο Γκέλεντζικ, όλοι οι παίκτες της ομάδας στάθηκαν πίσω από τον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού, ο οποίος προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Είμαι ποδοσφαιριστής στο υψηλότερο επίπεδο, έχουμε συνηθίσει να ζούμε με την κριτική, αλλά το να με αποκαλούν "γ... μετανάστη" και "βομβιστή αυτοκτονίας", και να δέχομαι απειλές θανάτου για εμένα και τα παιδιά μου, είναι τελείως απαράδεκτο.

Είμαι Σουηδός και φοράω με περηφάνεια τη φανέλα και τη σημαία μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους καλούς, θαυμάσιους ανθρώπους, που δίνουν χαρά. Παραμένουμε ενωμένοι, είμαστε Σουηδοί».

Με την ολοκλήρωση της δήλωσης του Ντουρμάζ, σύσσωμη η ομάδα της Σουηδίας φώναξε «γ... το ρατσισμό!» και χειροκρότησε τον παίκτη της Τουλούζ, πριν ξεκινήσουν το προπονητικό τους πρόγραμμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech