Επιτέλους... πρεμιέρα (17:00) του Προμηθέα στο Ελληνικό πρωτάθλημα

Σάββατο, Νοέμβριος 21, 2020 - 11:16πμ

Χρειάστηκε να περάσει σχεδόν ένας ολόκληρος μήνας προκειμένου ο Προμηθέας να ριχτεί στη μάχη του φετινού πρωταθλήματος της Stoiximan Basket League (η πρεμιέρα ήταν προγραμματισμένη στις 24 Οκτωβρίου απέναντι στο Λαύριο Megabolt εκτός έδρας). Πρώτος αντίπαλος θα είναι ο ΠΑΟΚ (17:00, live στο sportin.gr) στο άδειο, λόγω lockdown, «Τόφαλος» στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της Stoiximan Basket League.

Μετά από απανωτές αναβολές και μεταθέσεις αγώνων εξαιτίας του σφοδρού κύματος Covid-19 που χτύπησε τόσο το πατρινό συγκρότημα, όσο και άλλες ομάδες του ελληνικού επαγγελματικού μπάσκετ, έφτασε επιτέλους η ώρα προκειμένου οι «Προμηθείς» να αγωνιστούν στην πρώτη τη τάξη κατηγορία.

Xωρίς την καλύτερη δυνατή προετοιμασία λόγω τραυματισμών, αλλά και των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού που χτύπησαν τις τελευταίες εβδομάδες τον Προμηθέα, αλλά και με πίστη και αποφασιστικότητα στις δυνάμεις του, ο Προμηθέας θα τα δώσει όλα προκειμένου να μπει με το δεξί στο φετινό πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά την σύνθεση του Προμηθέα, αυτή θα αποφασιστεί στην κυριολεξία στο... παρά πέντε!

Κι αυτό γιατί η ομάδα ταλαιπωρήθηκε το προηγούμενο διάστημα από παίκτες που είχαν Covid-19, οπότε δεν βρίσκονται όλοι στην επιθυμητή αγωνιστική κατάσταση για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Παρόλα αυτά, στα αποδυτήρια της ομάδας έχει ήδη δοθεί όρκος νίκης, τόσο επειδή πρόκειται στην ουσία για πρεμιέρα πρωταθλήματος, όσο και γιατί μιλάμε για παιχνίδι στην Πάτρα, άρα η νίκη είναι μονόδρομος.

BL20 05173

Απέναντί του ο Προμηθέας θα βρει έναν αντίπαλο με τον οποίο οι μεταξύ τους νίκες είναι μοιρασμένες (6-6 συνολικά, 3-3 στην Πάτρα), με τον ΠΑΟΚ να προέρχεται από την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς επιβλήθηκε επί του Λαυρίου Megabolt μετά τις δύο ήττες με τις οποίες άρχισε την προσπάθειά του, από τον Ηρακλή και τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Την αναμέτρηση Προμηθέας-ΠΑΟΚ θα διευθύνουν ο διεθνής Γιώργος Πουρσανίδης (Θεσσαλονίκης), ο Κώστας Σταματόπουλος (Μαγνησίας) και ο διεθνής Βασίλης Πιτσίλκας (Κ.Δ. Θεσσαλίας), ενώ κομισάριος θα είναι ο πατρινός Γιώργος Θεοδωρόπουλος.

Υποστήριξη: SilkTech