Επεσε αξιοπρεπώς (2-0) ο Ολυμπιακός στην Μπάγερν

Τετάρτη, Νοέμβριος 6, 2019 - 10:00μμ

Ούτε τεσσάρες, ούτε πεντάρες δεν έγραψε το κοντέρ από την πληγωμένη Μπάγερν... αφού ο Ολυμπιακός δεν αποδείχθηκε η κολυμπήθρα του Σιλοάμ για τους Βαυαρούς.

Η ομάδα του Μαρτίνς στάθηκε αξιοπρεπώς απέναντι στην Μπάγερν, έμεινε όρθια στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, άντεξε όσο μπορούσε αμυντικά, αλλά στο τέλος υπέκυψε και ηττήθηκε με 2-0 αφού μίλησε η ατομική ποιότητα των Γερμανών που ήταν κυνικοί σε όλο το 90λεπτο

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό ο Σα που με εξαιρετικές επεμβάσεις ήταν εκεί και κράτησε όρθια την ομάδα του. Έβγαλαν τα κάστανα από τη φωτιά για τους Γερμανούς, Λεβαντόφσκι και Πέρισιτς. Γρανάζι ο Κομάν που έκανε ότι ήθελε στα άκρα.

Την έκπληξη έκανε ο Πέδρο Μαρτίνς, που επέλεξε να αφήσει εκτός από το αρχικό σχήμα τον Γιώργο Μασούρα και να ξεκινήσει τον Ρατζέλοβιτς. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε ως διάταξη το 4-3-3 με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιμίκα και Ομάρ στα άκρα και τον Μεριά παρτενέρ του Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας. Στα χαφ την τριπλέτα αποτελούσαν ο Μπουχαλάκης, ο Καμαρά και ο Γκιγιέρμε, ενώ οι Ρατζέλοβιτς-Ποντένσε πλαισίωναν τον προωθημένο Γκερέρο που βρισκόταν στην κορυφή της γραμμής κρούσης.

Από την άλλη, ο Χάνσι Φλικ που αντικατέστησε προσωρινά τον Νίκο Κόβατς στο τιμόνι των Γερμανών, παρέταξε τους Βαυαρούς σε διάταξη 4-2-3-1 με τον Νόιερ κάτω από την εστία, τους Ντέιβις-Παβάρ στα άκρα και τον Μαρτίνεθ με τον Αλάμπα στο μέσον της αμυντικής τετράδας. Από εκεί και πέρα, Γκορέτσκα και Κίμιχ ξεκίνησα ως εξάρια, ενώ Κομάν, Μίλερ και Γκνάμπρι συμπλήρωναν τον Λεβαντόφσκι.

Τα φτερά των μαχητικών και διαβασμένων Πειραιωτών κόπηκαν στο 69ο λεπτό, με τον κορυφαίο του ματς Κομάν να βρίσκει τον Λεβαντόφσκι ο οποίος σαν σε... προπόνηση νίκησε τον Σεμέδο και με προβολή έστειλε την μπάλα στην εστία του Σα, ενώ ο Πέρισιτς που είχε περάσει αλλαγή διαμόρφωσε στο 89΄το τελικό 2-0.

Υποστήριξη: SilkTech