Ενώνουν τις δυνάμεις τους Προμηθέας και 6η ΥΠΕ ενάντια στον κορωνοϊό

Παρασκευή, Σεπτέμβριος 4, 2020 - 7:02μμ

Με σύνθημα το «Ενώνουμε δυνάμεις» πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με τις δειγματοληψίες λόγω των θετικών κρουσμάτων CΟVID-19 που υπήρξαν στην Ανδρική ομάδα του Προμηθέα Πάτρας.

Στόχος της ενημέρωσης ήταν η σωστή ενημέρωση της κοινωνίας των Πατρών, σε μια συγκυρία που απαιτεί συνεργασία και πιστή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων της Πολιτείας από όλους. Παρόντες στην ενημέρωση ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης, ο Πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Κώστας Μπακαλάρος και ο Πρόεδρος του ΑΣΠ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ, Βαγγέλης Λιόλιος.

Οι κυριότερες τοποθετήσεις είχαν ως εξής:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΡΒΕΛΗΣ (Διοικητής 6ης Υ.ΠΕ): «Με τους ανθρώπους του Προμηθέα γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια και έχουμε καταστεί συνοδοιπόροι αρκετές φορές σε αθλητικά δρώμενα. Όσες φορές κι αν συνεργαστήκαμε είχαμε πάντα επιτυχή αποτελέσματα.

Η συγκυρία το έφερε να συνεργαστούμε και τώρα σε θέματα υγείας και το αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά ήταν ένα αποτέλεσμα ουσίας, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα, αλλά και τις κατάλληλες συνθήκες στην ομάδα του Προμηθέα να προχωρήσει με πλήρη υγειονομική ασφάλεια τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις.

Υπήρξε καταρχήν ένα αρχικό κρούσμα με παίκτη της ομάδας που χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο ΠΓΝΠ του Ρίου. Η εξέλιξη της υγείας του ήταν αρκετά καλή, με αποτέλεσμα ο παίκτης να πάρει προχθές εξιτήριο από το Νοσοκομείο.

Υπήρξε και ένα δεύτερο κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε μέσω της άμεσης συνέργειας που είχαμε με την ομάδα και την αποτελεσματική δειγματοληψία που έγινε στα εμπλεκόμενα τμήματα του Προμηθέα. Ως αποτέλεσμα εντοπίσαμε το εν λόγω κρούσμα τάχιστα, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά στην κοινότητα.

Προσωπικά και εγώ και όλο το προσωπικό της 6ης ΥΠΕ θα είμαστε σε πλήρη διαθεσιμότητα για ό,τι χρειαστεί, για να στηρίξουμε την ομάδα του Προμηθέα, αλλά και κατ’ επέκταση όλη την κοινωνία και όλες τις επαγγελματικές ομάδες που χρειάζονται τη δική μας συμπαράσταση, προκειμένου να λύσουμε κάθε θέμα δημόσιας υγείας.

Σε εξέλιξη είναι ανάλογη συνεργασία και με την Ελληνική Αστυνομία. Είμαστε πάντα δίπλα σε κάθε φορέα, σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε πολίτη. Νομίζω ότι, με κάθε αίσθηση μετριοπάθειας, η 6η Υ.ΠΕ έχει ανταποκριθεί πλήρως μέχρι σήμερα στα θέματα που αφορούν το ζήτημα της πανδημίας, καθώς έχουμε τα λιγότερα κρούσματα από όλη την Ελλάδα.

Αυτό οφείλεται και στον σχεδιασμό που έχουμε κάνει και στην συντονιστική ομάδα των λοιμωξιολόγων που μας υποστηρίζει. Έχουμε εξαιρετικούς επιστήμονες στην περιοχή μας, με επικεφαλής τον λοιμωξιολόγο, τον κ. Γώγο. Επίσης, έχουμε υποστήριξη και από άλλες περιοχές, από τα Γιάννενα, τον κ. Μηλιώνη, από την Τρίπολη, τον κ. Νίκου και από το Άργος, την κ. Παυλάκη, αλλά και από τα μέρη μας, με τον καθηγητή κ. Μαραγκό, την κ. Ακινόσγλου και άλλους σημαντικούς ανθρώπους».

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ (Πρόεδρος ΑΣΠ Προμηθέας): «Θέλω να ευχαριστήσω και εκπροσωπώντας τον Οργανισμό του Προμηθέα, αλλά και ως πρόεδρος του Ερασιτέχνη, την 6η Υ.ΠΕ και προσωπικά τον Διοικητή της, κ. Καρβέλη. Ξέρετε, οι δομές υπάρχουν, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι τα πρόσωπα. Θέλω, λοιπόν, να τον ευχαριστήσω και για την βοήθειά του, αλλά κυρίως για την αμεσότητα στην βοήθειά του.

Είμαι χρόνια στον χώρο του Αθλητισμού, είμαι χρόνια γιατρός, πραγματικά εντυπωσιάστηκα με την αμεσότητα αντίδρασης της 6ης Υ.ΠΕ. Όλα έγιναν σε χρόνο ρεκόρ. Αν λειτουργούν έτσι όλες οι ΥΠΕ, πραγματικά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Η έγκαιρη αντίδραση των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής μας, βοήθησε στο να μην υπάρχει περαιτέρω επέκταση των κρουσμάτων στην κοινωνία της Πάτρας. Επειδή ζούμε και θα ζήσουμε το επόμενο διάστημα μια πρωτόγνωρη κατάσταση, πρέπει να ακολουθήσουμε όλοι, όλες τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας.

Βλέπετε, σήμερα εδώ φοράμε όλοι μάσκες. Έναν χρόνο πριν αυτό δεν υπήρχε, ενδεχομένως και να μην υπάρχει σε λίγο καιρό αν όλα πάνε καλά. Μέχρι τότε, όμως, αν πάρουμε όλοι τα σωστά μέτρα που μας προτείνουν οι επιστήμονες, τότε θα τα καταφέρουμε.

Αυτό ακριβώς κάνει και ο Οργανισμός του Προμηθέα. Και κάνω λόγο για τα σωστά μέτρα, ούτε παραπάνω, ούτε παρακάτω, γιατί καμιά φορά ως Έλληνες μας λείπει το μέτρο και κάνουμε είτε λιγότερα είτε περισσότερα από όσα πρέπει. Σε κάθε περίπτωση, είμαστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι γιατί έχουμε μια ΥΠΕ που αντιδράει σε χρόνο ρεκόρ και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Το σύνθημά μας πρέπει να είναι το: «Ενώνουμε δυνάμεις». Μέσα από την συνεργασία ξεπερνιούνται πάντα όλα τα προβλήματα, έτσι λειτουργούμε και εμείς σαν Οργανισμός.

Όλο αυτό το διάστημα τα δυο στοιχεία που χρειάζονται από όλους μας είναι η υπακοή και η συνεργασία. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα, θέλω να προσθέσω και κάτι άλλο.

Ο Προμηθέας διαχρονικά εμπιστεύεται απόλυτα το Ε.Σ.Υ. Γι’ αυτό, μπορεί την παρακολούθηση των αθλητών για όλα τα ορθοπεδικά θέματα να την έχει ο υπεύθυνος ιατρός της ομάδας, Χειρουργός Ορθοπαιδικός, Ανδρέας Παπαδόπουλος, αλλά η παρακολούθηση των αθλητών για παθολογικά θέματα γίνεται από τους Ιατρούς του Κέντρου Υγείας Νότιου Τομέα Πατρών, που διακρίνονται για την υψηλή επιστημονική τους κατάρτιση. Θέλω και δημοσίως να τους ευχαριστήσω για την πολύτιμη συνεισφορά τους και την άψογη συνεργασία που έχουμε».

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΑΛΑΡΟΣ (Πρόεδρος ΚΑΕ Προμηθέας): «Ως πρόεδρος της ΚΑΕ Προμηθέας θέλω να εκφράσω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην 6η Υ.ΠΕ και προσωπικά στον κ. Καρβέλη.

Η 6η ΥΠΕ έδωσε βροντερό παρών και έγιναν τόσο γρήγορα και αποτελεσματικά όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην 6η ΥΠΕ και στους ανθρώπους της, είναι πάντα κοντά μας και πραγματικά σας λέω, δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα.

Εμείς σαν Οργανισμός συνεχίζουμε τη λειτουργία μας, έχουμε μια σειρά και μια οργάνωση και προσπαθούμε σε αυτές τις δύσκολες ημέρες, με το αβέβαιο αύριο, να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, συνεχίζοντας την αποστολή μας. Πιστεύουμε ότι θα πάνε όλα καλά».

Να σημειωθεί ότι ο Διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ, Γιάννης Καρβέλης και οι διοικούντες τον Προμηθέα ευχαρίστησαν τον επικεφαλής του Κέντρου Υγείας Βορείου Τομέα της Πάτρας, Χαράλαμπο Μπακόπουλο για την συνεργασία του, καθώς επίσης και τον πατρινό Αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ, αρμόδιο για τα μεταδοτικά νοσήματα, Γεώργιο Παναγιωτακόπουλο (Παθολόγο, Επίκουρο Καθηγητή Κλινικής Φαρμακολογίας Πανεπιστημίου Πατρών) για την συνεχή επαφή και συνεργασία.

Τέλος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Κώστας Μπακαλάρος παρέδωσε στον κ. Καρβέλη δυο εισιτήρια διαρκείας του Προμηθέα, σαν ένα δείγμα ευγνωμοσύνης για την άμεση ανταπόκριση στο ζήτημα που δημιουργήθηκε. "Σας περιμένουμε να είστε κοντά μας και στο γήπεδο", ήταν η προτροπή του Κώστα Μπακαλάρου.

Υποστήριξη: SilkTech