Ελληνική επιτυχία στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στρατέγκο

Κυριακή, Αύγουστος 26, 2018 - 2:45μμ

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο (25/8) η κατηγορία Senior στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στρατέγκο που διεξάγεται στην Ολλανδία, με τεράστια επιτυχία για την Ελλάδα. Ο Γιάννης Βανδώρος κατέκτησε την πρώτη θέση κρατώντας το αήττητο και παραχωρώντας μόνο δύο ισοπαλίες στους δέκα αγώνες.


Πολύ κοντά στα μετάλλια βρέθηκε ο Νίκος Κουβάτσος, αλλά η κούραση έπαιξε τον ρόλο της ώστε στον τελευταίο αγώνα να μην αποσπάσει έστω την ισοπαλία που θα του χάριζε την τρίτη θέση.


Ο Γιώργος Πετρουλάκης κάνοντας εξαιρετικό ξεκίνημα στην δεύτερη μέρα, έχασε στον 8ο γύρο και μαζί την ευκαιρία για μετάλλιο.
Περίπου στη μέση της κατάταξης σταμάτησε ο Γρηγόρης Αδαμάκης, που παρόλο η κληρωτίδα τον έφερε αντίπαλο με πρώην Παγκόσμιους Πρωταθλητές και σπουδαίους παίκτες, διεκδίκησε την νίκη στα ίσια σε κάθε έναν.
Λίγο πιο κάτω στην κατάταξη ήταν ο πατρινός πρωταθλητής Γιώργος Τρυπαναγνωστόπουλος, που πάλεψε σθεναρά όλους τους αντιπάλους του όντας τυπικά ασθενέστερος από αυτούς, σύμφωνα με τους πόντους στην Παγκόσμια κατάταξη. Έτσι αναμένεται να ανεβάσει μερικώς την βαθμολογία του.


Ο Δημήτρης Μπουγατσάς στην πρώτη του συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, βρέθηκε έναν πόντο πιο κάτω. Έκανε μεγάλα παιχνίδια και νίκες, αλλά η κούραση δεν τον άφησε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο στους τελευταίους δύο γύρους.
Στην κατηγορία Junior που έγινε παράλληλα υπήρξαν συμμετοχές από Ολλανδία και Βέλγιο.


Η συμμετοχή των Ελλήνων παικτών κρίνεται εξαιρετική σε ένα τόσο ανταγωνιστικό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 56 παικτών και πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στην σημερινή και τελευταία μέρα(26/8) για το Πρωτάθλημα των εθνικών ομάδων. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο Open, με τη συμμετοχή παικτών που δεν θα ανήκουν στη τετράδα της εθνικής τους ομάδας.

Η κατάταξη των Ελλήνων παικτών:


1. Βανδώρος 54π.


5. Κουβάτσος 44π.


12. Πετρουλάκης 40π.


31. Αδαμάκης 34π.


38. Τρυπαναγνωστόπουλος 31π.


39. Μπουγατσάς 30π.

Υποστήριξη: SilkTech