Εκτός τελικού στο Πανελλήνιο οι Μικτές Νέων και Παίδων της ΕΠΣ Αχαΐας

Πέμπτη, Μάιος 2, 2019 - 10:01μμ

Εκτός τελικού έμειναν οι μικτές Παίδων και Νέων της ΕΠΣ Αχαΐας από τα τελικά του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Το γεγονός και μόνο της παρουσίας τους στα ημιτελικά πιστοποιεί την άνοδο του ταλέντου του Πατρινού ποδοσφαίρου.

Οι μικτές θα διεκδικήσουν το Σάββατο 4/5 το μετάλλιο στα τουρνουά που διεξάγονται στον Βόλο.

Από την άσπρη βούλα αποκλείστηκε η προεθνική ομάδα Νέων. Η ομάδα του Κώστα Σωτηρόπουλου, ήταν ανώτερη σε όλη την κανονική διάρκεια παίζοντας ποδόσφαιρο κυριαρχίας και σε μία ανύποπτη φάση βρέθηκε πίσω στο σκορ στο φινάλε του πρώτου μέρους με 1-0, από την αντίστοιχη των Χανίων.

Οι Αχαιοί ανέβασαν ακόμα περισσότερο την απόδοση τους στην επανάληψη και τελικά έπειτα από ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, ήρθε η ισοφάριση με τον Γκολφίνο για το 1-1. Παρά την προσπάθεια για ακόμα ένα γκολ, τελικά η τύχη του παιχνιδιού κρίθηκε στα πέναλτι. Εκεί οι Αχαιοί ηττήθηκαν με 4-2 και θα περιμένουν πλέον τον μικρό τελικό του Σαββάτου (4/5) για να διεκδικήσουν την 3η θέση.

Την ήττα με 1-0 γνώρισαν οι Παίδες της ΕΠΣ Αχαΐας από το αντίστοιχο συγκρότημα της ΕΠΣ Ξάνθης στον ημιτελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων που έγινε στο γήπεδο της Νεάπολης στον Βόλο.

Έτσι, η ομάδα του Δημήτρη Κάκκου θα αγωνιστεί στον μικρό τελικό με την Κ-14 του Πειραιά το Σάββατο στις 10 π.μ. στο ίδιο γήπεδο. Η ομάδα της Αχαΐας, καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα, είχε την ευκαιρία να προηγηθεί στο 6’, αλλά ο Γούλας είπε «όχι» στον Κωνσταντόπουλο, ενώ το ίδιο έκανε και στο 12’ στο σουτ του Πετράτου. Το γκολ του Πιστικού στο 62’ ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην Ξάνθη.

Κ-14 ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ: Σουγλέρης, Ανδριακόπουλος, Πετρόπουλος (54’ Καμπέρης), Τσαούσης, Κασσάς, Λένης (47’ Πέτρου), Παπαηλιού (54’ Ντούνης), Ορτέντζιος, Στρέκλας, Πετράτος (65’ Κατσαΐτης), Κωνσταντόπουλος.

Κ-14 ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γούλας, Βαρσαμής, Τσολάρι, Σιέχ, Σακίρ, Μαντζαρίδης (52’ Γουναρίδης), Μπογιατζόπουλος (70’ Νικολόπουλος), Χαλκίδης, Πιστικός, Χατζή, Ντελί Χασάν (50’ Τυριάκης).

Υποστήριξη: SilkTech