Εκτός ελέγχου ο κορωνοϊός στον αθλητισμό - Κρούσματα και στην Αχαΐκή

Τρίτη, Οκτώβριος 27, 2020 - 9:03μμ

Με ρυθμούς λαίλαπας εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού και στην αθλητισμό, παράλληλα με την κοινωνική ζωή της χώρας. Τελευταίο «θύμα» της Αχαΐας είναι η Αχαϊκή, ενώ νέα κρούσματα βρέθηκαν στην Αχαγιά 82’.

Οι δύο ομάδες της Κάτω Αχαΐας πήραν την σκυτάλη από την Νίκη Προαστείου χθες το βράδυ, τον Προμηθέα το πρωί, τον Διαγόρα Βραχνεΐκων και η λίστα δεν αναμένεται να… κλείσει σύντομα!

Την Τρίτη το απόγευμα, η ποδοσφαιρική ομάδα του Άρη ανακοίνωσε νέα κρούσματα, που απαγορεύουν την οποιαδήποτε αγωνιστική δράση στην ομάδα, ενώ από τη λίστα δεν έμεινε έξω ούτε ο μπασκετικός Παναθηναϊκός.

Η ανακοίνωση Αχαϊκής:

«Η οικογένεια της Αχαϊκής Α.Ε. με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τη δημόσια υγεία ανακοινώνει ότι ποδοσφαιριστής της ομάδας μας διαγνώστηκε με COVID-19.

Ο ποδοσφαιριστής,ο οποίος δεν είχε ακολουθήσει την αποστολή στο πρόσφατο ταξίδι στην Ζάκυνθο,έχει ήπια συμπτώματα και είναι σε κατ' οικον περιορισμό.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες βάσει του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ».

Κρούσμα κορωνοϊού στον Παναθηναϊκό

Μέλος της ομάδας μπάσκετ του Παναθηναϊκού βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/10) η «πράσινη» ΚΑΕ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ιατρικό επιτελείο του συλλόγου παρακολουθεί την κατάστασή του κρούσματος και πως ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει ότι ένα μέλος της ομάδας μας διεγνώσθη θετικό στoν COVID-19.

Η κατάστασή του θα παρακολουθείται συστηματικά από τους ειδικούς και από το ιατρικό μας επιτελείο.

Από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ακολουθούνται όλα τα προβλεπόμενα, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα διαχείρισης κρούσματος του ΕΟΔΥ».

Πέντε θετικοί στον Άρη

Σε νέα τεστ κορωνοϊού υποβλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη. Υπενθυμίζεται πως την προηγούμενη εβδομάδα δέκα (10) μέλη του τμήματος - επτά εκ των οποίων ποδοσφαιριστές - είχαν βρεθεί θετικά στον Covid-19, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η αναμέτρηση με τη Λάρισα, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της Super League.

Τα αποτελέσματα των νέων τεστ έδειξαν πως τέσσερις παραμένουν ακόμη θετικοί στον κορωνοϊό, επομένως θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε καραντίνα. Επιπλέον, ακόμη ένα τεστ βγήκε θετικό, με αποτέλεσμα να είναι συνολικά πέντε τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος του Άρη που πρέπει να μείνουν σε απομόνωση για τις επόμενες ημέρες.

Την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή θα γίνουν νέα τεστ και τότε θα κριθεί η τύχη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες αποτελούν τον αντίπαλο του Άρη στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής της Super League (Κυριακή 1/11, 15:00 - «Κλεάνθης Βικελίδης»).

Ο Άκης Μάντζιος, σε κάθε περίπτωση, ξεκίνησε από σήμερα την προετοιμασία για τον αγώνα με τον Αστέρα. Η προπόνηση ήταν πρωινή και έγινε στις εγκαταστάσεις του Δασυγένειου Αθλητικού Κέντρου. Το πρόγραμμα περιελάμβανε λειτουργική δύναμη και αερόβια παιχνίδια με μπάλα. Αύριο, Τετάρτη, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, οι «κίτρινοι» θα προπονηθούν και πάλι το πρωί στις εγκαταστάσεις του «Δασυγένειου».

Υποστήριξη: SilkTech