Εκπληκτική κούρσα από την Ελέιν Τόμπσον: 10.54, η 2η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 100 μ

Κυριακή, Αύγουστος 22, 2021 - 3:32μμ

H Ελέιν Τόμπσον- Χέρα δεν αφήνει καμία αμφιβολία: είναι η απόλυτη κυρίαρχος των σπριντ αυτή τη στιγμή και μετά τα τρία χρυσά μετάλλια στο Τόκιο πέτυχε και τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 100 μέτρα για να το αποδείξει. 

Η Τζαμαϊκανή δύο φορές «χρυσή» Ολυμπιονίκης στην κούρσα της «μίας ανάσας» τερμάτισε σε 10.54 στο Diamond League του Γιουτζίν.  Με την επίδοση αυτή κατέρριψε το εθνικό ρεκόρ και πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στα 100 μ., μετά το παγκόσμιο ρεκόρ που είχε πετύχει η Φλόρενς Γκρίφιθ Τζόινερ το 1988 με 10.49. 

Το προηγούμενο ατομικό ρεκόρ της Τόμπσον- Χέρα ήταν το 10.61 που πέτυχε στον τελικό στο Τόκιο για να διατηρήσει τον Ολυμπιακό τίτλο της, επίδοση που την είχε κάνει ήδη τη δεύτερη καλύτερη αθλήτρια όλων των εποχών στα 100 μέτρα. Πίσω της τερμάτισαν οι δύο Τζαμαϊκανές που ανέβηκαν μαζί της στο βάθρο των Ολυμπιακών αγώνων, η Σέλι Αν Φρέιζερ- Πράις με 10.73 και η Σερίκα Τζάκσον με 10.76. 

«Είναι εκπληκτικό το ότι επανήλθα μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες με ένα ατομικό ρεκόρ», δήλωσε η Τόμπσον- Χέρα, που στο Τόκιο έκανε για δεύτερο φορά το χρυσό «νταμπλ» κερδίζοντας 100 μ. και 200 μ., κάτι που δεν έχει πετύχει καμία άλλη γυναίκα, ενώ ήταν και μέλος της ομάδας της Τζαμάικα που κέρδισε στα 4Χ100 μέτρα. 

«Αυτό σημαίνει πολλά για εμένα, γιατί η δουλειά μου είναι να εμπνεύσω μία γενιά. Έχω πολλές κούρσες ακόμη, οπότε δεν ενθουσιάζομαι υπερβολικά. Πρέπει να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου», συμπλήρωσε.  Παράλληλα δήλωσε ότι πιστεύει ότι μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, τόσο στα 100 μ. όσο και στα 200 μέτρα. 

«Πιστεύω ότι τα ρεκόρ είναι εφικτά, έτρεξα 10.5 και έχω πολλά να δώσω ακόμη. Δεν θέλω να παρασυρθώ, οι πανηγυρισμοί θα ξεκινήσουν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, αλλά προς το παρόν έχω μία αποστολή να ολοκληρώσω», δήλωσε. 

Στο Diamond League του Γιουτζίν έκανε την πρώτη της εμφάνιση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες και η Κατερίνα Στεφανίδη. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 4,52 μ., αλλά δεν κατάφερε να περάσει αυτό το ύψος, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί. 

Υποστήριξη: SilkTech