Έφτασε η ώρα της γιορτής-Η Παναχαϊκή υποδέχεται (17:00) τον ΠΑΟΚ

Τρίτη, Ιανουάριος 8, 2019 - 9:01πμ

Τον σημαντικότερο, μέχρι τον επόμενο, αγώνα της τελευταίας τριετίας δίνει σήμερα η Παναχαϊκή. Οι «κοκκινόμαυροι» επέστρεψαν μετά από 13 χρόνια στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας και υποδέχονται (17:00, live στο sportin.gr) τον ΠΑΟΚ στην Αγυιά.

Στο πρώτο από τα δύο νοκ άουτ, η ομάδα του Σωκράτη Οφρυδόπουλου θέλει να αποδείξει ότι δικαίως θωρείται πως επέστρεψε στην ελίτ των ομάδων της Ελλάδας, διεκδικώντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το έργο της μόνο εύκολο δεν θα είναι. Στην πραγματικότητα θα είναι το δυσκολότερο δυνατό. Η Παναχαϊκή έχει απέναντί της τον δυο φορές συνεχόμενα Κυπελλούχο Ελλάδας, που έχει πάνω από δυόμιση χρόνια να ηττηθεί στο θεσμό και έχει στα τελευταία του 14 παιχνίδια στο Κύπελλο, μόλις μία ισοπαλία.

Εκτός αυτού ο ΠΑΟΚ είναι πρωτοπόρος στη Super League και μία ανάσα από την επιστροφή τους στους τίτλους μετά από 34 χρόνια, με την καλύτερη ψυχολογία από της εν Ελλάδι ομάδες και με πείσμα για ένα ιστορικό νταμπλ φέτος.

Όπως καταλαβαίνεται, μπορεί η Αγυιά πάντα να δυσκόλευε τον «δικέφαλο» του Βορρά αλλά όπως πολύ εύστοχα και εύλογα τόνισε ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος, η σημερινή αναμέτρηση έχει ξεκάθαρο φαβορί.

Το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντικό το παιχνίδι για την Παναχαϊκή που έχει μόνο να κερδίσει από αυτό το ζευγάρι αγώνων. Η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί σε δύο εβδομάδες στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο προπονητής της Παναχαϊκής υπολογίζει σε όλους τους παίχτες του, πλην του Φουρλάνου και του μακροχρόνια απόντα, Μπιτσάκου, καθώς είδε τον Μουστακόπουλο να επιστρέφει υγιής.

Ο Οφρυδόπουλος επέλεξε τους εξής 20 ποδοσφαιριστές:

Καπούταγλης, Σούλης, Ντάσιος, Σταμόπουλος, Πολίμος, Λουμπαρδέας, Τσελεπίδης, Σωτηράκος, Πλέγας, Κολ, Αργυρόπουλος, Μουστακόπουλος, Σταυρόπουλος, Παπατόλιος, Μασούρας, Καρατσανάκοφ, Ελευθεριάδης, Κυνηγόπουλος, Μπαστακός, Μωραΐτης.

Τη σπουδαία αναμέτρηση θα διευθύνει ο Τζοβάρας, με βοηθούς τους Μπούξμπαου και Κωνστάντιος, ενώ 4ος θα είναι ο Μπεκιάρης.

Υποστήριξη: SilkTech