Δύσκολη κλήρωση για την Ελλάδα στο ATP Cup

Τρίτη, Σεπτέμβριος 17, 2019 - 10:50πμ

Πέρυσι στο Hopman Cup η Ελλάδα αγωνίστηκε ως ομάδα με τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη. Ωστόσο, αυτό το τουρνουά έμελλε να είναι και το τελευταίο, αφού από φέτος η ATP το αντικαθιστά με το νεοσύστατο ΑΤΡ Cup.

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του ATP Cup τη Δευτέρα στο Σίδνεϊ και οι 19 ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στο νεοσύστατο τουρνουά της ATP, πήραν θέση στους έξι ομίλους.

Η Εθνική μας ομάδα που θα αποτελείται από τους Στέφανο Τσιτσιπά και Μιχάλη Περβολαράκη, κληρώθηκε στο Group F της διοργάνωσης το οποίο είναι το μόνο συμπληρωμένο. Στο ίδιο γκρουπ βρίσκονται οι Γερμανία, Καναδάς και Αυστραλία (wild card) σε μια εξαιρετικά δύσκολη κλήρωση για την Ελλάδα.

Από την Γερμανία θα αγωνιστούν οι Ζβέρεφ Στρουφ, από τον Καναδά οι Ράονιτς, Αλιασίμ και από την Αυστραλία οι Κύργιος, Ντε Μινόρ.

Το τουρνουά θα διεξαχθεί 3-12 Ιανουαρίου 2020 σε Μπρισμπέιν, Περθ και Σίδνεϊ και είναι η απάντηση της ATP στο νέο Davis Cup της ITF.

Στο ATP Cup θα μοιραστούν 15εκ. δολάρια ενώ υπάρχουν και 750 διαθέσιμοι πόντοι ATP.

Την πιο εύκολη κλήρωση φαίνεται πως έχει η Ισπανία όπου Ναδάλ και Μπαουτίστα Αγκουτ αναμένεται να οδηγήσουν τη χώρα τους στην επόμενη φάση κόντρα σε Ιαπωνία, Γεωργία και μια ακόμα ομάδα που θα ανακοινωθεί.

Η Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς κληρώθηκε με τις Γαλλία, Νότιο Αφρική ενώ η Ελβετία του Ρότζερ Φέντερερ με Βέλγιο και Μεγάλη Βρετανία.

Υποστήριξη: SilkTech