Δυσκολεύτηκε ο Φέντερερ (9η μέρα)

Τρίτη, Ιανουάριος 28, 2020 - 11:59μμ

Australian Open Day9 και είχαμε δύσκολο έργο από τον Φέντερερ:

* Δύο προημιτελικούς περιλάμβανε το πρόγραμμα της ημέρας. Στον πρώτο χρονικά ο Φέντερερ βρέθηκε μία ανάσα από το να πέσει θύμα έκπληξης από τον Αμερικανό Σάντγκρεν καθώς βρέθηκε να χάνει 2-1 σετ και χρειάστηκε να σώσει 3 ματς πόιντ στο σερβίς του και 4 σετ ο τάι μπρέικ για να ισοφαρίσει και να πάρει τελικά την πρόκριση στο 5ο σετ. Ο Ελβετός πήρε και ιατρικό τάιμ άουτ ανησυχώντας τους φαν του. Η αλήθεια είναι πως με την εμφάνισή του δεν έπεισε αλλά έχοντας 2 μέρες ξεκούρασης μέχρι την Πέμπτη που είναι ο ημιτελικός προλαβαίνει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να τα δώσει όλα για το θαύμα! Θα παίξει περισσότερο με την ψυχή παρά με το σώμα που λίγο πριν τα 39 είναι λογικό να μην τον υποστηρίζει όσο θα ήθελε.

* Το έργο του, χωρίς καμία αμφιβολία, θα είναι δύσκολο. Ο υπερασπιστής του τίτλου, Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης από τον αντίπαλό του Μίλος Ράονιτς του οποίου επιβλήθηκε με 3-0 σετ. Τι κι αν ο Καναδός σέρβιρε εξαιρετικά σε όλο το τουρνουά, απέναντι στον Σέρβο και καλύτερο returner στον κόσμο ήθελε κάτι παραπάνω και δεν το είχε. Από ένα μπρέικ στα πρώτα 2 σετ κρατώντας το σερβίς του χρειάστηκε το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και ένα τάι μπρέικ στο 3ο για να σφραγίσει το μεγάλο ραντεβού.

* Πρόβλεψη; Η λογική λέει Τζόκοβιτς. Έχει περάσει λιγότερη ώρα στα court, κλείνει εύκολα τις αναμετρήσεις με τους αντιπάλους του, δεν κινδυνεύει ενώ ο Φέντερερ βρέθηκε μία ανάσα από τον αποκλεισμό 2 φορές και μάλιστα με τενίστες εκτός ΤΟP30. Επίσης, δείχνει να τον έχει επηρεάσει και ο τραυματισμός του αλλά όλα αυτά θα πάψουν να υφίστανται μετά το πρώτο σερβίς. Τότε θα είναι ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων απέναντι στον υπερασπιστή και κάτοχο 16 που τον απειλεί!

* Στο πάνω μέρος του ταμπλό έχουμε 2 σπουδαίες αναμετρήσεις αύριο. Οι παλιές καραβάνες αντιμετωπίζουν τη νέα γενιά. Στις 5:30 το Βαβρίνκα-Σβέρεφ και στις 10:30 το Ναδάλ-Τιμ !

ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech