Δυνατοί αγώνες στην προετοιμασία του Τεντόγλου

Τρίτη, Μάρτιος 28, 2023 - 4:00μμ
Θα ξεκινήσει από το αθλητικό κέντρο «Γκλόρια» της Αττάλειας στην Τουρκία

Ο Μίλτος Τεντόγλου με τον προπονητή του Γιώργο Πομάσκι και τους συναθλητές του στο τριπλούν, Ανδρέα Πανταζή και Σπυριδούλα Καρύδη, θα αναχωρήσουν στις 10 Απριλίου για την Αττάλεια και θα επιστέψουν στις 24/4 στην Αθήνα.
Ο Πομάσκι είχε επιλέξει το ίδιο κέντρο και το 2019, όπου βρήκε εξαιρετικές εγκαταστάσεις κι ένα πλήρες κέντρο με ότι μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής στη διάρκεια της προετοιμασίας του. Μάλιστα, η πρόθεσή του ήταν να γίνει προετοιμασία στις ίδιες εγκαταστάσεις και το 2020, ωστόσο η πανδημία του χάλασε τα σχέδια.
«Είναι ένα κέντρο που διαθέτει ό,τι μπορεί να χρειαστεί ένας αθλητής υψηλού επιπέδου και δεν αναφέρομαι μόνο στις εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Μετά την Τουρκία θα μείνουμε για λίγο Ελλάδα κι έπειτα θα συνεχίσουμε την προετοιμασία στην Κύπρο», είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης του μήκους σε ανοιχτό και κλειστό στίβο θα κάνει τον πρώτο του αγώνα στη σεζόν στο διεθνές μίτινγκ της Λεμεσού στις 25 Μαΐου κι έπειτα θα επιστρέψει στην Αθήνα για τα αγωνιστεί στις 3 Ιουνίου στο "1ο Piraeus Street Long Jump" που διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά.
Ο «ασημένιος» παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022 έχει ως μεγάλο στόχο της χρονιάς το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ωστόσο πριν από τη διοργάνωση του ερχόμενου Αυγούστου θα συμμετάσχει σε μια σειρά από δυνατούς αγώνες, ανάμεσά τους τα Diamond League σε Παρίσι (9/6), Όσλο (15/6), Λοζάνη (30/6), το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Σιλέσια (23-25/6) και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου του Βόλου (8-9/7).
Στη σκέψη του αθλητή και του προπονητή του είναι και η παρουσία του σε μία διοργάνωση, στην οποία στο παρελθόν έχουν σημειωθεί φοβερές επιδόσεις και μιλάμε για το μίτινγκ στίβου του Σεστριέρε σε υψόμετρο που φτάνει τα 2.000 μέτρα κι ευνοεί την επίτευξη σπουδαίων επιδόσεων. «Υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, ωστόσο θεωρώ πως θα πάμε μόνο αν είναι σε πολύ καλή κατάσταση, ώστε να βγάλει και το πολύ μεγάλο άλμα», συμπλήρωσε ο Πομάσκι.
Μετά τη διοργάνωση της Βουδαπέστης, ο Τεντόγλου θα διεκδικήσει το δεύτερο διαμάντι της καριέρας του στον τελικό των Diamond League στο Γιουτζίν, 16-17 Σεπτεμβρίου.

Υποστήριξη: SilkTech