Δοκιμασία Ευρωλίγκας για τον Προμηθέα απέναντι στην ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη

Τρίτη, Σεπτέμβριος 24, 2019 - 1:00μμ

O Προμηθέας Πάτρας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα κι αυτό φαίνεται πια ακόμα και στην προετοιμασία της ομάδας. Έτσι, ο Προμηθέας, αφήνει πίσω του την θερμή αγκαλιά της Πάτρας και τo ζεστό χειροκρότημα που γνώρισε την Παρασκευή το βράδυ στην παρουσίαση της ομάδας, κατά την εορταστική εκδήλωση των εγκαινίων του προπονητικού κέντρου του Συλλόγου, και ταξιδεύει προς την «δροσερή» Μόσχα, όπου η θερμοκρασία λαμβάνει μονοψήφιες τιμές.

Η τελευταία πινελιά στην προετοιμασία του Προμηθέα για την νέα σεζόν θα είναι και η πιο εντυπωσιακή, καθώς η πατρινή ομάδα θα συμμετάσχει το διήμερο 24-25 Σεπτεμβρίου σ’ ένα από τα σημαντικότερα διεθνή τουρνουά προετοιμασίας, το περίφημο «Gomelsky Cup», όπου, μάλιστα, θ’ αντιμετωπίσει στον 2ο ημιτελικό την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣ.Σ.ΚΑ Μόσχας, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση από την Cosmote Sport4HD (24/9, 20:00).

Αναλυτικότερα, ο Προμηθέας Πάτρας έφθασε τη Δευτέρα το μεσημέρι στην ρωσική πρωτεύουσα, όπου θα λάβει μέρος στο «Gomelsky Cup» 2019, μαζί με την διοργανώτρια του τουρνουά και πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας, την Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη και τον Ολυμπιακό. Unics και Ολυμπιακός θα συγκρουστούν στον 1ο ημιτελικό (17:00), ενώ C.S.KA και Προμηθέας θ’ αναμετρηθούν στον 2ο ημιτελικό, στις 8 το βράδυ, στο «Alexander Gomelsky CSKA Universal Sports Hall».

Την αποστολή των 14 παικτών, που ο προπονητής της ομάδας, Μάκης Γιατράς, θα έχει μαζί του στην Μόσχα αποτελούν οι εξής: Ολεξάντρ Λίποβι, Λάνγκστον Χολ, Οκτάβιους Έλις, Λεωνίδας Κασελάκης, Δημήτρης Κατσίβελης, Τσέις Φίλερ, Ρόμπερτ Λόουερι, Κρις Μπαμπ, Γιώργος Μπόγρης, Δημήτρης Αγραβάνης, Χρήστος Καφέζας, Περικλής Κουρουπάκης, Λευτέρης Μαντζούκας και Νάσος Μπαζίνας.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, ΤΣ.ΣΚΑ. Μόσχας, παρουσιάζεται ανανεωμένη, αφού κοντά στους παλιούς γνώριμους Vorontsevich, Bolomboy, Clyburn, Hackett, Lopatin, Kulagin, Kurbanov και Hines έχουν προστεθεί φέτος οι James, Strelnieks, Κουφός, Hilliard και Baker, πάντα υπό την τεχνική ηγεσία του Δημήτρη Ιτούδη.

Το πρόγραμμα του Τουρνουά ( Όλοι oi αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά τηλεοπτικά από την Cosmote Sports 4HD).

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου

17:00 Ούνικς Καζάν - Ολυμπιακός

20:00 ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Προμηθέας Πάτρας

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου

16:00 Μικρός Τελικός

19: 00 Τελικός

Το τουρνουά διοργανώνεται ανελλιπώς από το 2008 και μετά στην Μόσχα, στην μνήμη του θρύλου του μπάσκετ και μέλος του Naismith Memorial Basketball Hall of Fame, Αλεξάντερ Γκομέλσκι, που απεβίωσε το 2005.

(Οι παλιότεροι θα τον θυμούνται ως προπονητή της Ε.Σ.Σ.Δ. στον αξέχαστο Τελικό του 1987 κόντρα στην Ελλάδα, στο ΣΕΦ, αλλά και ως χρυσό Ολυμπιονίκη στη Σεούλ το 1988, που ήταν οι τελευταίες του διακρίσεις σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους και ξεχωριστά επιτεύγματα).

Διεξάγονται 2 ημιτελικοί, με τους νικητές ν' αγωνίζονται στον Τελικό του τουρνουά και τους ηττημένους στον μικρό τελικό.

Ενδεικτικό της αξίας του τουρνουά είναι πως στις 6 από τις 11 διοργανώσεις πήρε μέρος η ομάδα που, τελικά, κατέκτησε την Ευρωλίγκα στο τέλος της σεζόν: ο Παναθηναϊκός το 2008-09 και το 2010-11, ο Ολυμπιακός το 2012-13, η Μακάμπι το 2013-14 και η ΤΣ.Σ.ΚΑ το 2015-16 και 2018-19, ενώ πέρσι το ζευγάρι του Τελικού του τουρνουά (ΤΣ.Σ.ΚΑ . – Εφές) ήταν ίδιο με αυτό του Τελικού της Ευρωλίγκας!

Ο Προμηθέας θα γίνει μόλις η 3η ελληνική ομάδα (μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό) και μόλις η 10η εκτός Ρωσίας που θα συμμετάσχει στο Τουρνουά (μετά τις 2 Ελληνικές, τις τουρκικές Φενέρ, Εφές και Νταρουσάφακα, τις λιθουανικές Ζαλγκίρις και Ρίτας, την σερβική Παρτιζάν και την ισπανική Μπασκόνια).

 

 

Υποστήριξη: SilkTech