Διπλό ρεκόρ δίποντων για τον Προμηθέα

Τρίτη, Δεκέμβριος 25, 2018 - 10:00πμ

Ο Προμηθέας ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός από μέση και κοντινή απόσταση για να καταφέρει να φύγει με τη νίκη από το Λαύριο. Τελείωσε το παιχνίδι με διπλό ρεκόρ διπόντων.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε 33 εύστοχα δίποντα του που αποτελούν ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν τα 31 που είχε το Λαύριο Cretan Kings στο ματς της 7ης αγωνιστικής στο Περιστέρι. Κορυφαία επίδοση είναι και το 70,21% με το οποίο εκτέλεσε έχοντας 33/47 δίποντα καθώς το προηγούμενο ήταν το 69,44% που είχε το Λαύριο Aegean Cargo κόντρα στον Πανιώνιο για την 4η αγωνιστική.

Μέσα κυρίως από αυτές τις επιδόσεις, ο Προμηθέας έφτασε στη μεγαλύτρερη εκτός έδρας επίδοση του με τους 85 πόντους που είχε στο Λαύριο, δύο περισσότερους από το παιχνίδι της πρεμιέρας με τον Κολοσσό H Hotels.

Το κατάφερε παρότι ισοφάρισε τη χαμηλότερη επίδοση εύστοχων τρίποντων έχοντας πέντε όσα και στα παιχνίδια με το Περιστέρι Βίκος Cola και τον ΠΑΟΚ.

Έβγαλε ωστόσο πολλές συνεργασίες, φτάνοντας στη δεύτερη καλύτερη επίδοση του με τις 22 ασίστ που μοίρασαν οι παίκτες του. Περισσότερες είχαν μόνο κόντρα στην Κύμη (34).

Σε ατομικό επίπεδο

Ο κορυφαίος του Προμηθέα Οκτάβιους Έλις έχοντας 7/9 δίποντα, έγινε ο 4ος της λίστας των παικτών της αχαϊκής ομάδας με τα περισσότερεα εύστοχα δίποντα στην κατηγορία. Έφτασε τα 83 και ξεπέρασε τον Μακένζι Μουρ που είχε 77 στην προπέρσινη σεζόν.

Ο Νίκος Γκίκας έκανε το πιο παραγωγικό επιθετικά παιχνίδι του στο φετινό Πρωτάθλήμα με 17 πόντους, έξι περισσότερους από το παιχνίδι στο Ρέθυμνο ενώ ισοφάρισε την κορυφαία επίδοση του με τους 19 βαθμούς στο ranking όσους είχε και στο παιχνίδι στην Κρήτη.

Το καλύτερο φετινό παιχνίδι του έκανε ο Χρήστος Σαλούστρος όπως δείχνουν οι 18 βαθμοί του στο ranking καθώς είχε πέντε περισσότερους από εκείνο της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Προμηθέα. Ο διεθνής φόργουορντ σημείωσε ρεκόρ περιόδου με τα οχτώ ριμπάουντ -είχε επτά με το Περιστέρι Βίκος Cola- ενώ ισοφάρισε εκείνο των περισσότερων ασίστ έχοντας τέσσερις όσες και κόντρα στην Κύμη.

Ο Κακλαμανάκης ξεπέρασε τον Γιανγκ

Σε δύο ατομικά επιτεύγματα έφτασε ο Δημήτρης Κακλαμανάκης μέσα από το χθεσινό παιχνίδι...Το ένα επιθετικό ριμπάουντ που μάζεψε ήταν αρκετό για να τον οδηγεί στα 100 στην κατηγορία.

Με τα τρία εύστοχα σουτ δύο πόντων που είχε, έφτασε τα 134 και έγινε ο 2ος της σχετικής λίστας του Λαυρίου Aegean Cargo αφού ξεπέρασε τον Μπράντον Γιανγκ που στη διετία 2015-17 είχε 132

Σε ομαδικό επίπεδο...

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη σημείωσε αρνητικό ρεκόρ περιόδου με τα 19 αμυντικά ριμπάουντ που είχε, ένα λιγότερο από τα παιχνίδια της με τον Άρη και το Περιστέρι Βίκος Cola. Έτσι ισοφάρισε και το αρνητικό ρεκόρ συνολικών ριμπάουντ μένοντας στα 31 όσα είχε και κόντρα στο Περιστέρι.

Το Λαύριο Aegean Cargo επιχείρησε 26 τρίποντα όσα και στα ματς με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ.

Υποστήριξη: SilkTech