Δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου με χλοοτάπητα

Πέμπτη, Ιούλιος 23, 2020 - 10:30πμ

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου της πόλης, στο πλαίσιο του σχεδίου ανακατασκευής-εκσυγχρονισμού-αναβάθμισης τους από τον Δήμο Πατρέων, καθώς και η κατασκευή νέων σύγχρονων Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα.

Ετσι την Τρίτη (21/7) τοποθετήθηκαν εξωτερικά όργανα μυϊκής ενδυνάμωσης στα Δημοτικά Γήπεδα Ποδοσφαίρου Ρίου και στο νέο Γήπεδο Ποδοσφαίρου 9 Χ 9 με φυσικό χλοοτάπητα Λεύκας, που εγκαινιάζεται την Τετάρτη 29 Ιουλίου και παραδίδεται στην τοπική κοινωνία.

Στο νέο Γήπεδο Λεύκας θα αναπτυχθεί και ασφαλής Παιδότοπος σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Για το νέο Γήπεδο Λεύκας αξίζει να σημειωθεί ότι κατασκευάστηκε με αυτεπιστασία και ίδιους πόρους, χάρη στο μεγάλο μεράκι των εργαζομένων του Δήμου.

Στο Γήπεδο Ρίου, όπως και στα Γήπεδα Σαραβαλίου "Κώστας Ζάρας", Βραχνεΐκων και Ζαρουχλεΐκων άμεσα αλλάζουν οι γερασμένοι τεχνητοί χλοοτάπητες με τα προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων και "Φιλόδημος".

Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό ανακηρύχθηκε με δημόσιο διαγωνισμό ο ανάδοχος εργολάβος για το Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου Ροϊτίκων (ριζική ανακατασκευή του που προβλέπει την τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα) γεγονός που αποτελούσε αίτημα πολλών ετών των κατοίκων της περιοχής και θα καλύψει τις ανάγκες κυρίως της Δημοτικής Ενότητας Παραλίας, αλλά και των Βραχνείκων.

Από κοντά έρχονται και τα 2 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν από Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα μέσω της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για ηλεκτρομηχανολογικούς και άλλους εκσυγχρονισμούς κυρίως των Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου της πόλης, αλλά και των κλειστών Αλεηιώτισσας & Ροϊτίκων.

Παράλληλα η Διοικούσα Επιτροπή Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου, που στελεχώθηκε με συμπολίτες που έχουν βαθιά γνώση του δημοφιλέστερου και πιο λαϊκού αθλήματος του ποδοσφαίρου (Παυλάκης, Ζαχαρόπουλος, Γεωργακόπουλος, Τσίλιος, Σουγλέρης, Κοντογεωργόπουλος, Κόρας, Σκιαδάς, Πήλιος, Ξένος, Χρυσικόπουλος, Δούβρης, Παντελής και Αθανασόπουλος) με μεθοδική και συλλογική δουλειά προωθούν την επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων που χρόνιζαν, για να ανοίξει ο δρόμος της κατασκευής κι άλλων γηπέδων στο Κάτω Καστρίτσι, τα Καμίνια, την Αρόη, τη Βούντενη, το Δρέπανο, τον Ψαθόπυργο κ.ο.κ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάκης Πετρόπουλος συμπλήρωσε: "Ο επόμενος μεγάλος στόχος της Δημοτικής Αρχής στα αθλητικά έργα!
Να ανακατασκευαστούν τα 34 εγκαταλελειμμένα επί 30 χρόνια και διαλυμένα ΜΙΚΡΑ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΑ-ΚΟΙΝΟΤΙΚΑ ΓΗΠΕΔΑ για να παίζουν με ασφάλεια τα παιδιά μας και να φτιαχτούν άλλα 10 περίπου νέα σε περιοχές όπως η Μεταμόρφωση Σωτήρος, η Ανθούπολη, η Νεάπολη, η Βούντενη, το Δρέπανο κ.ά.
Το κόστος ξεπερνάει το 1,5 εκ. ευρώ αλλά θα το καταφέρουμε!
Βρισκόμαστε στη φάση της επίλυσης των γραφειοκρατικών προβλημάτων (ιδιοκτησιακό καθεστώς, χρήση γης κ.ο.κ.) και άμεσα θα αρχίσει η τοπογραφική αποτύπωση που είναι απαραίτητη προϋπόθεση των τεχνικών μελετών, που θα γίνουν με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Αυτό το μεγάλο έργο μπορεί να υλοποιηθεί σταδιακά όπως γίνεται με τις Παιδικές Χαρές της πόλης και να χρηματοδοτηθεί από διάφορες πηγές!".

Υποστήριξη: SilkTech