Δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού

Παρασκευή, Μάιος 5, 2023 - 3:19μμ
Απολογία 6ου κατηγορούμενου

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

Με τις απολογίες των επιβατών του δεύτερου από τα τρία αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την μετάβαση των 12 κατηγορουμένων στο σημείο του εγκλήματος, συνεχίζεται σήμερα για 29η μέρα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, η δίκη για την άγρια οπαδική επίθεση εναντίον του 'Αλκη Καμπανού και της παρέας του, τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

Τη «σκυτάλη» των απολογιών πήρε ο 6ος κατά σειρά κατηγορούμενος (σ.σ. η διαδικασία ήταν προγραμματισμένο να συνεχιστεί με τον 5ο αλλά ο συνήγορός του επικαλέστηκε κώλυμα). Ξεκινώντας την απολογία του, ο 24χρονος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 'Αλκη, από τους οποίους ζήτησε συγγνώμη για την παρουσία του στον τόπο του συμβάντος.

Η κατάθεση του 8ου κατηγορούμενου
Συγγνώμη από την οικογένεια του Άλκη Καμπανού «για την ευθύνη που μου αναλογεί», ζήτησε ο 8ος κατηγορούμενος για την άγρια δολοφονία του άτυχου 19χρονου, κατά τη σημερινή δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.
Ο 8ος κατηγορούμενος δήλωσε πως είναι οπαδός του ΠΑΟΚ τα τελευταία 2-3 χρόνια και ανήκει στον σύνδεσμο «Μακεδόνες». «Εγώ πήγα να κυνηγήσω και να μαλώσω, αλλά όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση και φωνές, εκείνη την στιγμή άλλαξα γνώμη και σκέφτηκα "που πάω; Τι πάω να κάνω; Για ποιον λόγο;" και έπειτα κοκκάλωσα», είπε στην απολογία του, σύμφωνα με το thesstoday.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, εκείνη την ημέρα βρέθηκε στον σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Παλαιών Πατρών Γερμανού για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στον 7ο κατηγορούμενο, με τον οποίο ήταν φίλοι, προκειμένου να έχει παρέα όσο βρισκόταν εκεί. «Κάποια στιγμή άκουσα από κάποιον για ένα συμβάν στο Ωραιόκαστρο, αλλά δεν έδωσα καμία σημασία, όπως και συζητιόταν να πάμε στη Χαριλάου, όπου και όπως γνωρίζετε πήγαμε. Παρόλα αυτά, δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε οπαδικό περιστατικό».
Στη συνέχεια, όπως κατέθεσε, κατευθύνθηκαν οι 12 κατηγορούμενοι προς την περιοχή της Χαριλάου, και την στιγμή που έφτασαν στην οδό Πλαστήρα, κατέβηκαν από το citroen κάποια άτομα, και τότε ο 8ος κατηγορούμενος, όπως λέει, αντιλήφθηκε τον Άλκη και την παρέα του που βρίσκονταν στην πολυκατοικία. «Εμείς από το δεύτερο όχημα, παραμείναμε στο αυτοκίνητο και περιμένουμε τους δικούς μας να βεβαιωθούν ότι πρόκειται για οπαδούς του Άρη.
Τότε, ξεκίνησε η συμπλοκή, και έπειτα από λίγα δευτερόλεπτα, βγήκαμε από το αυτοκίνητο. Εγώ έφτασα στην μπροστινή πλευρά του, ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο όχημα. Ναι, πήγαμε να μαλώσουμε, αλλά όταν είδα ότι υπάρχει τόση ένταση και φωνές, άλλαξα γνώμη και έλεγα "που πάω; Τι θα πάω να κάνω; Για ποιον λόγο;" και μετά κοκκάλωσα».
Όπως υποστήριξε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, είχε την εικόνα ότι όσοι βρίσκονταν στο σημείο μάλωναν μεταξύ τους, όχι όμως κάτι παραπάνω. «Δεν μπορούσα να καταλάβω ποιος είναι ποιος. Είχα δει μόνο τον 5ο κατηγορούμενο και ήταν και αυτός κοκκαλωμένος. Δεν έκατσα αρκετό χρονικό διάστημα έξω από το αυτοκίνητο. Όταν επιστρέψαμε στα οχήματα, κάποιος μου είπε ότι κάτι συνέβη, και ότι είδε αίματα. Δεν ρώτησα περισσότερα γιατί αγχώθηκα, οπότε γυρίσαμε στον σύνδεσμο και πήρα την μηχανή μου και γύρισα σπίτι».
Το ίδιο βράδυ αργότερα, ο κατηγορούμενος έμαθε τι πραγματικά συνέβη κατά την διάρκεια της άγριας επίθεσης που δέχθηκε ο Άλκης και η παρέα του, και όπως τόνισε «μου κόπηκαν τα πόδια για την τραγική κατάληξη. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν κοιμήθηκα, έφυγα από το σπίτι για να μην καταλάβει τίποτα η γιαγιά μου και πήγα σε έναν φίλο μου. Δύο μέρες πριν με συλλάβουν, κατάφερα να της το πω, αλλά δεν μπορούσα να την βλέπω έτσι. Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω τον χρόνο πίσω».
Η δίκη διεκόπη για την Δευτέρα.

Υποστήριξη: SilkTech