Διαδικτυακό σεμινάριο αθλητικών συντακτών για τo ντόπινγκ

Δευτέρα, Μάιος 30, 2022 - 10:00πμ
Επιμόρφωση σε θέματα ντόπινγκ και αντι-ντόπινγκ διαδικασιών

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοίνωσε τη διεξαγωγή διαδικτυακού σεμιναρίου με θέμα τη φαρμακοδιέγερση και τις διαδικασίες καταπολέμησής της, σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης Ντόπινγκ (Ε.Ο.ΚΑ.Ν.), την Πέμπτη, 2 Ιουνίου και ώρα 12:00.
Στόχος του σεμιναρίου, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα μέλη του Συνδέσμου, είναι η επιμόρφωση των αθλητικών συντακτών σε θέματα ντόπινγκ και αντι-ντόπινγκ διαδικασιών, μέσα από ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα εισηγήσεων, με πολλές και σημαντικές θεματικές ενότητες.
Συγκεκριμένα, στο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα τη φαρμακοδιέγερση, οι συμμετέχοντες θα διευρύνουν το γνωστικό πεδίο τους όσον αφορά:
• στο σύστημα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ
• στο νομικό πλαίσιο που διέπει την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ
• στις διαδικασίες Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και στη Λίστα
Απαγορευμένων Ουσιών
• στις διαδικασίες δειγματοληψίας
• στον ρόλος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στην Καταπολέμηση του Ντόπινγκ
Οι εισηγητές του διαδικτυακού σεμιναρίου διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία εφαρμογής των θεμάτων που θα παρουσιάσουν και άρτια θεωρητική κατάρτιση. Πρόκειται για τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Γιώργο Ροδινό, τον νομικό σύμβουλο του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Χρίστο Χριστόπουλο, την υπεύθυνη Ελέγχου Ντόπινγκ του Ε.Ο.ΚΑ.Ν, Αντωνία Κώτσια, τον μαιευτήρα-γυναικολόγο-δειγματολήπτη του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Γεώργιο Γάλλο και την Υπεύθυνη Ερευνών και Συλλογής Πληροφοριών του Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Στάλω Κάττου.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο που συνδιοργανώνουν ο ΠΣΑΤ και ο Ε.Ο.ΚΑ.Ν. υλοποιείται μέσω ειδικής web - πλατφόρμας, που έχει τη δυνατότητα πλήρους Διαδραστικότητας (Interaction), πρόσωπο προς πρόσωπο επικοινωνίας, αμφίδρομης υποβολής ερωτήσεων και αλληλεπίδρασης.
Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν online από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους ή το τάμπλετ ή το κινητό τους, μέσω ενός συνδέσμου (link), το οποίο θα σας αποστείλει ο ΠΣΑΤ με e-mail, μια ημέρα νωρίτερα από την προγραμματισμένη διεξαγωγή του και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 1 Ιουνίου.
Δεν απαιτείται κανένα ειδικό πρόγραμμα Η/Υ ή εφαρμογή (application) για την παρακολούθηση και συμμετοχή στο σεμινάριο.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2022, ώρα 12:00 (διάρκεια 1,5 ώρα)
Συντονιστής Σεμιναρίου: Αλέξανδρος Σωτηρόπουλος, υπεύθυνος Επικοινωνίας Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
12:00-12:05 Εναρκτήριος χαιρετισμός Προέδρου Π.Σ.Α.Τ Γιάννη Θεοδωρακόπουλου (5 λεπτά)
12:05-12:10 Εναρκτήριος χαιρετισμός Διοικητή Ε.Ο.ΚΑ.Ν. Δρ. Γρηγόρη Λέων (5 λεπτά)
12:10-12:25 Το σύστημα Καταπολέμησης του Ντόπινγκ (15 λεπτά Εισηγητής: Γιώργος Ροδινός, Εκτελεστικός Διευθυντής Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
12:25-12:40 Το νομικό πλαίσιο που διέπει την Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (15 λεπτά)
Εισηγητής: Χρίστος Χριστόπουλος, νομικός σύμβουλος Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
12:40-13:00 Οι διαδικασίες Καταπολέμησης του Ντόπινγκ και η Λίστα Απαγορευμένων Ουσιών (20 λεπτά)
Εισηγήτρια: Αντωνία Κώτσια, Υπεύθυνη Ελέγχου Ντόπινγκ, Ε.Ο.ΚΑ.Ν
13:00-13:15 Οι διαδικασίες δειγματοληψίας (15 λεπτά) Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Γάλλος, μαιευτήρας-γυναικολόγος-δειγματολήπτης Ε.Ο.ΚΑ.Ν.
13:15-13:30 Ο ρόλος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος στην Καταπολέμηση του Ντόπινγκ (15 λεπτά) Εισηγήτρια: Στάλω Κάττου, Υπεύθυνη Ερευνών και Συλλογής Πληροφοριών Ε.Ο.ΚΑ.Ν.

Υποστήριξη: SilkTech