Δεκάδες Πατρινοί στον 36ο Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας-ΦΩΤΟ

Δευτέρα, Νοέμβριος 12, 2018 - 3:56μμ

Περισσότεροι από 30.000 θεατές χειροκρότησαν τους αθλητές και τις αθλήτριες που τερμάτισαν στο Παναθηναϊκό στάδιο, σε όλες τις διαδρομές του 36ου Μαραθωνίου Αθήνας, που διεξήχθη με επιτυχία και πολύ καλές επιδόσεις, σε κάτι που βοήθησαν και οι καλές καιρικές συνθήκες.

Συνολικά συμμετείχαν 55.000 δρομείς από 105 χώρες που είναι νέο ρεκόρ συμμετοχής, με τους 18.500 στο Μαραθώνιο, εκ των οποίων περισσότεροι από τους μισούς από το εξωτερικό.

Ανάμεσά τους και δεκάδες Πατρινοί, αθλητές ή μη που συμμετείχαν είτε στην κλασσική διαδρομή είτε στα 5 χλμ και 10 χλμ, τα 3 χλμ του Run Greece και τους αγώνες παιδιών.

Ο Κλασικός Μαραθώνιος, είναι μια επίπονη διαδικασία για τους αθλητές, καθώς η διαδρομή του από τον Μαραθώνα έως τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο είναι 42 χλμ απόσταση.

Μια σημαντική δοκιμασία, αλλά και ένας στόχος που η επιβράβευσή του, το τέρμα, είναι για πολλούς στόχος ζωής! Για να πετύχεις χρειάζονται γερά νεύρα και γερά πόδια.

Ο ηλιόλουστος αττικός ουρανός έδωσε την ευκαιρία για έναν από τους καλύτερους αγώνες των τελευταίων ετών, ενώ οι θεατές δημιούργησαν μια καταπληκτική ατμόσφαιρα στις εξέδρες του Καλλιμάρμαρου αλλά και κατά μήκος της αυθεντικής διαδρομής του Μαραθωνίου.

Μεταξύ αυτών ο σύλλογος Φαέθων Πάτρας, ο σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο «Φλόγα», ο σύλλογος Φειδιππίδης, η πατρινή υπερπρωταθλήτρια Μαρία Πολύζου, ο Κίμωας Αποστολόπουλος, ο Ανδρέας Καρατζάς, η πατρινή πρωταθλήτρια Σοφία Αλλικανιώτη, ο πρώην  πατρινός πρωταθλητής Σπύρος Ανδριόπουλος, ο Ανδρέας Κριπαρόπουλος, ο γυμναστής Αλέξανδρος Πετρόπουλος, ο μαραθωνοδρόμος Διονύσης Μπονέλης, ο ερασιτέχνης δρομέας Μιχάλης Νικολόπουλος, ο αθλητής Δημοσθένης Τζανάκος, ο γιός του Γεράσιμου Σκιαδαρέση, Νίκος και πολλοί πολλοί άλλοι που δοκίμασαν τις αντοχές τους.

Υποστήριξη: SilkTech