Δ. Νικολακόπουλος: «Η Αρχαία Ολυμπία υποδέχεται το Fly Olympia, μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση»

Παρασκευή, Ιούνιος 10, 2022 - 10:30μμ
Με την συμμέτοχη του 4ου Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή

Εν όψει της μεγάλης επερχόμενης αθλητικής διοργάνωσης που ετοιμάζεται να υποδεχτεί η Ηλεία, το «Fly Olympia Street Pole Vault» που διοργανώνει η Αθλητική Γυμναστική Ένωση Πύργου με την συμμέτοχη του 4ου Ολυμπιονίκη των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020 στο άλμα επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλή και άλλων σπουδαίων αθλητών του συγκεκριμένου αγωνίσματος και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Εθελοντισμού και Ολυμπισμού, Δημήτρης Νικολακόπουλος εκφράζει την χαρά και την ικανοποίησή του για ένα πολύ σημαντικό αθλητικό γεγονός που θα διοργανωθεί στην Αρχαία Ολυμπία. Ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε ότι πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση που πρώτη φορά λαμβάνει χώρα στον τόπο μας και η αίγλη της οποίας ξεπερνά τα εγχώρια αθλητικά σύνορα. Επίσης ευχήθηκε το event αυτό να καθιερωθεί ως θεσμός και κάθε χρόνο από δω και το εξής να δίνεται αυτό το ραντεβού στον τόπο που γέννησε τα Ολυμπιακά Ιδεώδη ενισχύοντας την αξία του Ολυμπισμού στην γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Ο κ. Νικολακόπουλος συνεχάρη τους διοργανωτές καθώς και τον Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή για την πρωτοβουλία, την άψογη συνεργασία και την μέχρι τώρα οργάνωση και πρόσθεσε: «Το αθλητικό και πολιτιστικό αποτύπωμα που προσπαθούμε να προσδώσουμε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποδίδει καρπούς. Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και κυρίως η Αρχαία Ολυμπία αποτελεί πια πόλο έλξης για σπουδαία αθλητικά γεγονότα όπως το "Fly Olympia". Συνεχίζουμε με σχέδιο και πλάνο για να αποκτήσει ξανά η Περιφέρεια μας την παγκόσμια ακτινοβολία που της αρμόζει. Συγχαίρουμε τους διοργανωτές την ΑΓΕ Πύργου καθώς και τον συντοπίτη μας Ολυμπιονίκη Εμμανουήλ Καραλή και υποσχόμαστε ότι η φιλοξενία μας θα είναι αντάξια της ιστορίας του το τόπου μας».

Συνέντευξη Τύπου εν όψει του διεθνούς μίτινγκ άλματος επί κοντώ, Fly Olympia, πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας παρουσία του 4ου Ολυμπιονίηκη του Τόκιο 2020 και οικοδεσπότη, Εμμανουήλ Καραλή, του Αυστραλού πρωταθλητή με δύο συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες Κέρτις Μάρσαλ του νεαρού Γάλλου πρωταθλητή Τιμπό Κολέ, του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργου Γεωργιόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού Δημήτρη Νικολακόπουλου, του Αντιδημάρχου αθλητισμού Αρχαίας Ολυμπίας Δημήτρη Κωσταριά και της Προέδρου του συλλόγου ΑΓΕΠ, Αθανασία Καμπύλα. 

Δημήτρης Νικολακόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού, Ολυμπισμού και Εθελοντισμού): Είναι ιδιαίτερη χαρά που υποδεχόμαστε εδώ στην Ολυμπιακή 
γη ένα τόσο μεγάλο, ξεχωριστό αθλητικό event. Θέλω να ευχαριστήσω από την καρδιά  μου τον Εμμανουήλ Καραλή, και όλους τους φίλους και συναθλητές του οι οποίοι βρισκόμενοι εδώ τιμούν αυτόν τον τόπο που γέννησε τα Ολυμπιακά ιδεώδη, με παγκόσμια ακτινοβολία. Δε θα μπορούσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να μη συμμετέχει σε κάτι τέτοιο, ενεργά, και σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή και με τον Δήμαρχο νομίζω πως βρισκόμαστε στη σωστή κατεύθυνση για να προσελκύσουμε ακόμη μεγαλύτερες διοργανώσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους και σας περιμένουμε ξανά όλους σε αυτόν τον φιλόξενο τόπο. 
Υποστήριξη: SilkTech