Beach Volleyball: Πάτρα με θέα το... Τόκιο!

Τετάρτη, Αύγουστος 28, 2019 - 7:33μμ

Την αναβάθμιση του Τουρνουά Βeach Volleyball των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων της Πάτρας στο ανώτατο αγωνιστικό επίπεδο κριτηρίων ανακοίνωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (FIVB).

Eκτός του ότι περιποιεί τιμή για την διοργάνωση που φιλοξενείται στην Πάτρα, η συγκεκριμένη απόφαση έχει μεγάλη αξία και για τις ομάδες οι οποίες αγωνίζονται: όσες πετύχουν υψηλά πλασαρίσματα θα εξασφαλίσουν πολύτιμους βαθμούς στην ειδική Ολυμπιακή βαθμολογία που θα κρίνει και την πρόκριση των ομάδων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το γεγονός είναι πολύ σημαντικό κυρίως για τη Βασιλική ΑΡΒΑΝΙΤΗ και την Παναγιώτα ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ, οι οποίες διεκδικούν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο Τεχνικός Επιτετραμμένος της FIVB Fulvio DANILAS παρακολουθούσε από τον Ιούνιο τις προετοιμασίες για την "Πάτρα 2019" και διαπιστώνοντας το άρτιο και υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης υπέβαλε τη σχετική εισήγηση η οποία εγκρίθηκε από τα αρμόδια όργανα της FIVB.

Ως εκ τούτου το Τουρνουά των ΙΙ Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων εντάχθηκε στα 12 αξιολογημένα που δίνουν βαθμούς για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Eκπρόσωποι της ΔΕΜΑ και της Οργανωτικής Επιτροπής των ΙΙ Μεσογειακών Αγώνων εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίηση τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Υποστήριξη: SilkTech