Αθλητές της Ολυμπιάδας υπό την στήριξη του ΣΕΓΑΣ

Πέμπτη, Οκτώβριος 19, 2023 - 1:05μμ
Καυκάς - Ντεντόπουλος

Η Επιτροπή Υψηλού Αθλητισμού της Ομοσπονδίας συνεδρίασε  με βασικό θέμα την συγκρότηση των κατηγοριών του σχεδιασμού της νέας χρονιάς.

Η πρόταση της Επιτροπής θα κατατεθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, που είναι και εκείνο που θα κληθεί να την επικυρώσει.

Σύμφωνα με την πρόταση της Επιτροπής στην Διακεκριμένη κατηγορία εντάσσονται πέντε αθλητές και αθλήτριες και στην Α΄ κατηγορία έξι.

Συνολικά 61 αθλητές και αθλήτριες των πέντε βασικών κατηγοριών και εκατό και πλέον της κατηγορίας Στήριξης (αναμεσά τους και οι μοναδικοί Πατρινοί) θα βρίσκονται στην ομπρέλα της Ομοσπονδίας και θα έχουν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους αγώνες του 2024.

Η Επιτροπή στη διάρκεια της συνεδρίασης εξέτασε το ενδεχόμενο εισαγωγής στις κατηγορίες σχεδιασμού αθλητών και αθλητριών που έμειναν εκτός, καθώς αντιμετώπισαν στη διάρκεια της σεζόν τραυματισμό και δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο από τα κριτήρια ένταξης.

Η κατηγορία στήριξης αφορά σε αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας Ανδρών- Γυναικών και Ανδρών- Γυναικών Κ23. Οι προεθνικές Κ20 και Κ18 θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά οι Πατρινοί που βρίσκονται στην πρόταση για την κατηγορία στήριξης:

ΑΛΙΚΑΝΙΩΤΗ ΣΟΦΙΑ

ΒΑΔΗΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚΑΥΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΒΑΔΗΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΚΟΥΤΡΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

400 ΕΜΠ

68η ΘΕΣΗ ER

ΜΟΥΡΤΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

400Μ

63η ΘΕΣΗ ER

ΝΤΕΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΜΑΝΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ

ΒΑΔΗΝ

100, 200

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ

Μουρτά, Καυκάς, Ντεντόπουλος και Μαντά είναι Πατρινοί αθλητές της Ολυμπιάδας, ο -με μεταγραφή- Λάκωνας Κουτράκος είναι επίσης της Ολυμπιάδας, ενω η  Αλικανιώτη  (ΓΣ Εθνικός) είναι πρώην αθλήτρια της Ολυμπιάδας. Απαντες, νυν και πρώην αθλητές της Ντίνας Μπορνιβέλλι.

Στην προεθνική Κ20 εντάχθηκε ο Ελισσαίος Μπαρδάκης της Ολυμπιάδας (κι αυτός της Ντίνας Μπορνιβέλι) και η Παναγιώτα Μεντζελοπούλου (Αθηνόδωρος Αιγίου - Νίκος Τσιοφύλας). Τελος στην Κ18 εντάχθηκαν οι Φίλιππος Χριστόπουλος (Αρίων - Βασίλης Σουβαλιώτης), Μυρτω Βαλαχά (Πέλοπας - Ολυμπία Λυμπεράτου) και Μαρία - Ελένη Νικολακοπούλου (Εσπερος - Θοδωρής Λάζαρης).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech