Αρης Πατρών: «Βρείτε λύση στο... έγκλημα»

Παρασκευή, Οκτώβριος 7, 2022 - 5:00μμ
Ανακοίνωση για όσα συμβαίνουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο

Ανακοίνωση για τα όσα συμβαίνουν με το θέμα του Μητρώου και την αναστολή των πρωταθλημάτων, εξέδωσε η διοίκηση του Αρη Πατρών, που έχει ως εξής:
«Βρείτε λύση στο... έγκλημα!
Ζούμε στιγμές παράνοιας. Κάθε μέρα και μια αρνητική είδηση, κάθε μέρα και νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών. Στέρηση ελευθεριών σε όλα τα επίπεδα, μια μόνιμη απειλή, κεκαλυμμένη αλλά και απροκάλυπτη.
Μέσα σε όλα, η πολιτική, οικονομική, θεσμική κ.λπ. κόντρα ανάμεσα στην ΕΠΟ και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, μας στερεί μια από τις ελάχιστες απολαύσεις που έχουμε, όπως είναι ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο.
Δεν θα μπούμε σε υπεραναλύσεις του πως, γιατί, ποιος έχει δίκιο ή άδικο, και τι πρέπει να γίνει. Η ομάδα μας έκανε αυτό που έπρεπε και πήρε αναγνώριση από το Μητρώο, αλλά επειδή γνωρίζουμε και πολλές περιπτώσεις ομάδων που έχουν εγκλωβιστεί στα γρανάζια της γραφειοκρατίας, δεν θα μπούμε στο τρυπάκι να γίνουμε υπερασπιστές οποιουδήποτε. Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του άλλωστε και το δικαίωμα να την υπερασπίζεται.
Αυτό που θέλουμε να πούμε όμως είναι ότι πρέπει να δοθεί λύση ΤΩΡΑ. Οι ομάδες δεν αντέχουν άλλο, οι παίκτες συνεχίζουν προετοιμασία που έχουν ξεκινήσει από τον Αύγουστο με ό,τι κινδύνους αυτό επιφέρει (τραυματισμών, φόρμας κ.λπ), χάνοντας μέρα με την μέρα το ενδιαφέρον τους, το κίνητρο τους, την διάθεση και την λατρεία για το ίδιο το άθλημα.
Δεν θα αναφερθούμε ούτε στα προβλήματα που επιφέρει όλο αυτό και που θα γιγαντώσει η αναστολή των πρωταθλημάτων σε ψυχοσωματικό επίπεδο, σε οικονομικό επίπεδο και στο πως θα αλλάξει ένα ολόκληρο σύστημα που περιέχει ερασιτέχνες συμμετέχοντες και άπειρους κλάδους εργασίας που ζουν από το ποδόσφαιρο, από τους εργαζόμενους σε Ενώσεις, Διαιτητές, ΜΜΕ μέχρι και την τελευταία επιχείρηση που σχετίζετε με τον αθλητισμό.
Κύριοι, βρείτε λύση τώρα. Το έγκλημα που διαπράττετε αδιαφορώντας για τον «πνεύμονα» που δίνει ζωή στο ποδόσφαιρο, τους ίδιους τους συμμετέχοντες δηλαδή, πρέπει να σταματήσει άμεσα, πριν υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες.
Το γνωρίζετε και οι ίδιοι άλλωστε ότι το πολιτικό κόστος θα είναι για εσάς τεράστιο.

Υποστήριξη: SilkTech