Το απίστευτο ...ταξίδι του Γκάμπριελ Ζέσους

Παρασκευή, Ιούνιος 15, 2018 - 1:58μμ
ΑΠΕ ΜΠΕ

Πριν από τέσσερα χρόνια, παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία, ο Γκάμπριελ Ζέσους έκανε γκράφιτι και έβαφε με πράσινο και κίτρινο χρώμα στους δρόμους της Ζαρντίμ Περί, μιας από τις πιο επικίνδυνες φαβέλες σε όλη τη Βραζιλία, βόρεια του Σάο Πάολο.

Σήμερα, στην ίδια φαβέλα, κυριαρχεί μια τεράστια τοιχογραφία 34 μέτρων με το πρόσωπό του, χάρη στα χρήματα που έβαλε ένας από τους χορηγούς του. Η εικόνα φτιάχθηκε από φίλους, με τους οποίους μοιραζόταν την ίδια βούρτσα μόλις πριν από τέσσερα χρόνια. Είναι εκείνοι με τους οποίους εξακολουθεί και γιορτάζει τις νίκες του, όταν επιστρέφει.

Ο ενθουσιασμός του ήταν μεγάλος, όταν αντίκρυσε την τοιχογραφία, λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή της Βραζιλίας για το Μουντιάλ της Ρωσίας.

Ο Γκάμπριελ Ζέσους είναι ένα παιδί της γειτονιάς. Ένα παιδί βγαλμένο από τις φαβέλες. Στην περίπτωσή του, μάλιστα, τις πιο επικίνδυνες στο Σάο Πάολο. Δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του και η μητέρα του, Λουκία Βέρα, προσπάθησε μόνη της να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της. Ο Γκαμπριέλ Ζέσους ήταν ο μικρότερος και πιο ζωηρός, παίζοντας με την μπάλα όλη την ημέρα στους απότομους δρόμους της Ζαρντίμ.

Από τα 10 του κιόλας είχε το όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Ο Γκάμπριελ Ζέσους είναι ο νεότερος από τους 23 του Τίτε στην Ρωσία. «Είναι ο παίκτης που μου θυμίζει τον εαυτό μου, ένας επιθετικός που κάνει τη διαφορά και θα είναι πολύ σημαντικός για τη Βραζιλία σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο» υποστήριξε αυτήν την εβδομάδα ο Ρονάλντο, το «φαινόμενο». «Έχει κάνει μεγάλη πρόοδο στην Σίτι» επέμεινε ο «Ρόνι».

Στην Μάντσεστερ Σίτι, έφτασε ακριβώς χάρη στον Πεπ Γκουαρντιόλα. Τον παρακολουθούσε η Ρεάλ Μαδρίτης, είχε πλεονέκτημα σε σχέση με την αγγλική ομάδα, μέχρι που ο Καταλανός προπονητής του τηλεφώνησε και τον κάλεσε. Ο Γκάμπριελ Ζέσους δεν ήξερε αγγλικά, ο Γκουαρντιόλα δεν γνωρίζει πορτογαλικά, η επικοινωνία ήταν ένα πραγματικό χάος. Όμως το τηλεφώνημα αυτό ήταν αρκετό για να τον κάνει να ταξιδέψει με τη μητέρα του, τους αδελφούς του και μερικούς φίλους στην Αγγλία. Επόμενος σταθμός του είναι η Ρωσία. Μόνο που αυτή την φορά δεν θα κρατάει πινέλο στο χέρι...

AΠΕ ΜΠΕ

Υποστήριξη: SilkTech