Απαραίτητη η ανακατασκευή-επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου της Αγυιάς

Τετάρτη, Ιούνιος 17, 2020 - 7:15μμ

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ν. Αχαΐας, Χαρ. Μπονάνο, τον Πρόεδρο ΠΕΑΚ, Νίκο Παπαδημάτο, το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Πατρέων και στους βουλευτές Ν. Αχαΐας διαβίβασε ο πρόεδρος του ΔΣ του Ναυτικού Ομίλου Πατρών, Πέτρος Καθρέπτας για το κολυμβητήριο της Αγυιάς.

Όπως αναφέρει η επιστολή, «όπως σας είναι γνωστό η πολιτεία αποφάσισε να προχωρήσει στην ανάδειξη και αξιοποίηση της περιοχής του Έλους της Αγυιάς. Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο που θα συμβάλλει σημαντικά στη ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Σε αυτή την περιοχή λειτουργούσε για πολλά χρόνια  κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων που έχει αχρηστευτεί  Το κολυμβητήριο πρόσφερε τις δυνατότητες να αναπτυχθούν  θεαματικά τα παραδοσιακά ναυτικά αθλήματα (υδατοσφαίριση, κολύμβηση) της πόλης. Στο χώρο αυτό ο πατραϊκός αθλητισμός έζησε  πολλές από τις μεγαλύτερες στιγμές του.

Θεωρούμε απαραίτητη  την ανακατασκευή-επαναλειτουργία του κολυμβητηρίου, και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί επιθυμία όλων των κατοίκων της πόλης. Η λειτουργία του συμβάλλει καθοριστικά στη παροχή του κοινωνικού αγαθού του αθλητισμού στη κοινωνία.

Το κολυμβητήριο πρέπει να γίνει ανοικτό και για λόγους οικονομικούς καθώς και λόγους περιβάλλοντος. Σήμερα υπάρχουν ανοικτά κολυμβητήρια σε όλες τις χώρες με δωδεκάμηνη λειτουργία. γιατί υπάρχουν οι τεχνικές λύσεις ανεμοπροστασίας και εξοικονόμησης ενέργειας για τη θέρμανση. Έτσι, με λογικό κόστος κατασκευής και λειτουργίας μπορούμε να έχουμε ένα μεγάλο αθλητικό έργο με εξαιρετική σημασία για την άθληση και την αναψυχή των κατοίκων της Πάτρας.

Μετά τιμής για το ΔΣ του ΝΟΠ».

Υποστήριξη: SilkTech