Αναμονή και επανεξέταση για σέντρα στη Super League 2 - Ακυρώθηκε το ΔΣ

Τρίτη, Νοέμβριος 10, 2020 - 3:46μμ

Υπό επανεξέταση η εκκίνηση της Super League 2 μετά το «stop» της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Στην αναμονή οι ομάδες. Ο αυξανόμενος ρυθμός των κρουσμάτων και ο αριθμός των θανάτων λόγω κορονοϊού που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα φαινεται πως προβληματίζει την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Κατά πληροφορίες οι ειδικοί φέρονται να έβαλαν σε πρώτη φάση «stop» στην εξαίρεση κι άλλων πρωταθλήματων, όπως η Super League 2.

Το «κόκκινο» δεν αφορά μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά γενικότερα και σε άλλα αθλήματα που αιτήθηκαν αγωνιστική δράση με το υγειονομικό πρωτόκολλο της Super League 1, που είναι ο βασικός κανόνας.

Παρά την άρνηση των Επιτροπής Λοιμωξιολόγων ωστόσο όλα παραμένουν ανοιχτά σε ό,τι αφορά την Super League 2. Οι ομάδες τηρούν στάση αναμονής και άπαντες κατανοούν την ανάγκη να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι χωρίς «ακραίες» τοποθετήσεις, ώστε η κατηγορία να μη βρεθεί με την πλάτη στον… τοίχο, σε οικονομικό επίπεδο.

Η σέντρα για την SL2 θα επανεξεταστεί πιθανότατα στο τέλος της εβδομάδας. Κάτι που σημαίνει ότι δύσκολα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα αυτό το σαββατοκύριακο. Από την πλευρά της η διοργανώτρια έχει κάνει τις απαραιτήτες κινήσεις και εξακολουθεί να προσπαθεί ώστε η έναρξη να γίνει ακόμα και την επόμενη εβδομάδα.

Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί υπομονή από όλους καθώς τα πάντα είναι στο χέρι των Λοιμωξιολόγων και το θέμα σχετίζεται με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Ωστόσο, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτή η έναρξη της SL2 με εβδομαδιαία τεστ και αναβολή αγώνα -μέχρι να αλλάξει το πρωτόκολλο- στα τρία κρούσματα σε ομάδα.

Στα... κάγκελα οι ομάδες της Super League 2, ακυρώθηκε το ΔΣ της Τρίτης

Έως και την Τρίτη (10/11) δεν είχαν παραμικρή ενημέρωση για το «ΟΚ» του υπουργείου

Τα τελευταία 24ωρα οι παράγοντες των ομάδων της Super League 2 λάμβαναν τα ίδια μηνύματα από τη διοργανώτρια αρχή. Ποια ήταν αυτά; Ότι απομένει το «ΟΚ» του υπουργείου για να μπουν στο γήπεδο.

Ποια ήταν η εξέλιξη της Τρίτης (10/11); Ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ΔΣ... προφορικά! Ο λόγος; Ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς σχετικά την επιστροφή της Super League 2 στη δράση μετά από εννέα μήνες! Όπως γίνεται κατανοητό τη σέντρα την ξεχνάμε, αφού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι λοιμωξιολόγοι δεν ανάβουν το «πράσινο φως». Μάταια, ωστόσο, τα μέλη της Ένωσης περιμένουν επίσημη ενημέρωση και έχουν φτάσει σε σημείο να μαθαίνουν τα μαντάτα από τα ΜΜΕ!

Εννοείται ότι ο λόγος ακύρωσης του ΔΣ δεν έχει να κάνει με τα πιστοποιητικά συμμετοχής. Η διοργανώτρια, άλλωστε, όταν προγραμμάτιζε συμβούλιο για την Τρίτη (10/11) ήξερε ότι μία ημέρα μετά θα ακολουθούσε η συνεδρίαση της ΕΕΑ. Πιθανόν να προαναγγελθεί νέο για την Τετάρτη (11/11) ή την Πέμπτη (12/11), εάν μέχρι τότε έχει δοθεί επίσημη απάντηση για το μέλλον της κατηγορίας. Δεδομένα, λοιπόν, δράση δεν θα υπάρξει ούτε στα μέσα Νοεμβρίου.

Γιώργος Μαυρωτάς: «Η Super League 2 δεν έχει περάσει ακόμα από την επιτροπή λοιμωξιολόγων!»

Το απόλυτο μπάχαλο. Οι ομάδες της Super League 2 ενημερώνονταν από τη διοργανώτρια εδώ και ημέρες ότι είναι θέμα χρόνου να εξαιρεθούν με ΚΥΑ και να μπουν στο γήπεδο, όμως την Τρίτη (10/11) ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς υποστήριξε ότι η κατηγορία ακόμα δεν έχει περάσει την επιτροπή λοιμωξιολόγων!

Ο γγΑ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 96,1 στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» και τον Στέλιο Βραδέλη και σε ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα των Super League 2, Football League απάντησε:

«Αναμένουμε. Στην αρχή δεν υπήρχαν τα πρωτόκολλα. Τώρα θα περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η Super League 1 το έχει αυτό, το έχει δουλέψει. Έχει δώσει τις εξετάσεις το πώς μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα και δεν είναι και λίγα. Η Super League 1 και η Basket League συνεχίζουν, οι άλλες είναι υπό εξέταση όπως και το βόλεϊ, το χάντμπολ με εβδομαδιαίο τεστ.

Οι δύο αυτές κατηγορίες ήξεραν από τον Μάιο τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Όπου ακούμε για διοργανώσεις, πρώτης κατηγορίας μιλάμε για 2.500 με 3.000 αθλητές που θα εμπλακούν. Αυτό το νούμερο φαινόταν ότι ήθελαν να χαμηλώσουν και έμειναν στο μίνιμουμ, τη Super League 1 και τη Basket League.

Σιγά σιγά αν ανακοπεί αυτή η ραγδαία αύξηση, με τα μέτρα και την πειθαρχία θα ανοίξουν ξανά. Πρέπει να πείσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων».

Υποστήριξη: SilkTech