Αναμένεται ψαλίδι στις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών

Παρασκευή, Απρίλιος 3, 2020 - 11:54πμ

Σε αναπροσαρμογή των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις αθλητικές ομοσπονδίες αναμένεται να προχωρήσει η πολιτική ηγεσία για το 2020.

Τη στιγμή που ακόμα και στα μεγαλύτερα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, οι λίγκες έχουν προχωρήσει σε περικοπές, από το «ψαλίδι» δε γίνεται να γλιτώσουν οι κρατικοί φορείς.


Οι ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες αναμένεται να υποστούν περικοπή καθώς στον προϋπολογισμό που έχουν καταθέσει στο αρμόδιο υπουργείο για να λάβουν την επιχορήγηση, περιλαμβάνονται και τα έξοδα συμμετοχής σε μεγάλες διοργανώσεις που όμως τελικά δεν θα διεξαχθούν το 2020.


Για παράδειγμα στον ΣΕΓΑΣ προϋπολόγισαν στα χρήματα της επιχορήγησης, τις αποστολές σε Ναϊρόμπι (παγκόσμιο Κ20), Ριέτι (ευρωπαϊκό Κ18), Λεϊρία (ευρωπαϊκό κύπελλο ρίψεων), Λα Νούνθια (μεσογειακό Κ23) και φυσικά στο Παρίσι (ευρωπαϊκό ανδρών – γυναικών) που πηγαίνει προς αναβολή. Όλες αυτές οι διοργανώσεις περιλαμβάνονται στο προσχέδιο του ΣΕΓΑΣ και για τις διοργανώσεις αυτές είχε εγκριθεί από το υπουργείο ένα ποσό που θα κάλυπτε τα έξοδα (μετακίνηση, διαμονή, διατροφή). Από τη στιγμή που έχουν αναβληθεί οι αγώνες, δεν υπάρχει λόγος για την καταβολή του ποσού αυτού.

Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις αθλητικές ομοσπονδίες καθώς όλες είχαν στα έξοδα τους διεθνείς διοργανώσεις που καλύπτονται από το κράτος. 


Βέβαια, αυτά τα ποσά θα πρέπει να ξαναμπούν στους προϋπολογισμούς όταν υπάρξουν νέες ημερομηνίες, πιθανότατα το 2021. 


ΠΗΓΗ: sportsfeed.gr

Υποστήριξη: SilkTech