Αμερικανική απόβαση στο κολυμβητήριο του ΝΟΠ (ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Ιούνιος 18, 2019 - 3:04μμ

Διεθνές κέντρο προετοιμασίας θα είναι το επόμενο διάστημα το ναυταθλητικό συγκρότημα του ΝΟΠ «Επ.Πετραλιάς».


Η αρχή έγινε με την άφιξη της αμερικανικής αποστολής του New Triers Aquatic από το Σικάγο.  Η αμερικανική ομάδα πόλο αποτελούμενη από 15 έφηβους αθλητές (Κ16) δύο προπονητές και δύο συνοδούς θα μείνει στην Πάτρα μέχρι το τέλος του Ιουνίου και θα έχει καθημερινά κοινή προετοιμασία με τις ομάδες τους ΝΟΠ. Βοηθός προπονητή στην αμερικανική ομάδα είναι ο πρώην αθλητής του ΝΟΠ Απόστολος Καραγιάννης, που πλέον ζει και εργάζεται στο Σικάγο και ασχολείται στον ελεύθερο χρόνο του, ως προπονητής πόλο στο Κολλέγιο του New Trier.

Καθώς στην ΗΠΑ ο αθλητισμός είναι κυρίως κολεγιακός και πανεπιστημιακός το κολλέγιο του New Trier διαθέτει δική του πισίνα και ομάδες κολύμβησης και πόλο.

Την Τετάρτη (19/6) αναμένεται επίσης στην Πάτρα η ιταλική ομάδα του Bari με μικρότερους αθλητές Κ13. Η ιταλική ομάδα θα μείνει στην Πάτρα μέχρι την Κυριακή (23/6) και θα φιλοξενηθεί στους ξενώνες των εγκαταστάσεων του ΝΟΠ. Η παρουσία των ξένων φιλοξενούμενων ομάδων στον ΝΟΠ θα δώσει μια σημαντική ευκαιρία συστηματικής προετοιμασίας για τις ομάδες των υποδομών του ΝΟΠ (Κ13, Κ15, Κ17) που το επόμενο διάστημα θα συμμετάσχουν σε κρίσιμους αγώνες στις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων υδατοσφαίρισης.

"Ο ΝΟΠ καλωσορίζει τις ξένες αποστολές στην Πάτρα και εύχεται καλή διαμονή και προετοιμασία. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν η παρουσία τους στην Πάτρα να είναι ευχάριστη και αποτελεσματική για τους στόχους τους. Εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι της παραμονής τους εδώ έχουν προγραμματιστεί και πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα δώσουν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενούς μας να γνωρίσουν καλύτερα την παράδοση και τον τρόπο ζωής της Ελλάδας. Παράλληλα αποτελούν μια σημαντική προοπτική για τους δικούς μας νεαρούς αθλητές να γνωρίσουν από κοντά και να συναναστραφούν με ξένους αθλητές, να αναπτύξουν σχέσεις και να αποκτήσουν πολύτιμες διεθνείς εμπειρίες. «Ο ΝΟΠ του Αθλητισμού, της Παιδείας και του Πολιτισμού» είναι μια συνεχής πραγματικότητα" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ομίλου.

Υποστήριξη: SilkTech