Αλλαγή σκυτάλης στο Πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Βετεράνων-Ανεξάρτητων Δυτικής Ελλάδας

Παρασκευή, Μάιος 25, 2018 - 4:14μμ

Με πρωταθλήτρια την ομάδα των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΑΟ ΓΑΛΗΝΗ ΠΑΤΡΑΣ ολοκληρώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και τα Play Off του Πρωταθλήματος ΠΟΦΕΠΑ Δυτικής Ελλάδας.

Στον τελευταίο αγώνα, μεταξύ των ομολογουμένως δύο καλύτερων ομάδων της περιφέρειας, η ομάδα της Γαλήνης παίζοντας πολύ δυνατά κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Α.Σ. ΙΦΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ, κερδίζοντάς τον με 5-2 και αφήνοντάς τον στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας.

Το έργο του Ίφιτου ήταν έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολο, καθώς για να τερματίσει πρώτος θα έπρεπε όχι μόνο να κερδίσει τη Γαλήνη, αλλά να πάρει και διαφορά μεγαλύτερη από το 5-2 με το οποίο είχε χάσει στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων, καθώς τρία από τα πέντε παιχνίδια που κέρδισε η Γαλήνη κρίθηκαν στο πέμπτο σετ. Παρ' όλα αυτά όμως, η συνολική εικόνα του παιχνιδιού δείχνει ότι η Γαλήνη ήταν συνολικά καλύτερη και άξια κέρδισε το παιχνίδι και την πρωτιά στο πρωτάθλημα.

Ο Σωτήρης Ζήκος με τρεις νίκες και ο Δασκαλόπουλος, με δύο ήταν οι πρωταγωνιστές για την Γαλήνη, ενώ από τον Ίφιτο τις δύο νίκες έκαναν ο Παπαευγενίου και ο Γιώτης.

Παρόμοια ήταν η εξέλιξη και στον άλλο αγώνα, μεταξύ των ομάδων ΦΑΕΘΩΝ ΠΑΤΡΑΣ και ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ 2017, που διεκδικούσαν την τρίτη θέση. Ο Φαέθων είχε κερδίσει με 5-2 στο μεταξύ τους παιχνίδι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και η Ανδραβίδα ζητούσε νίκη με μεγαλύτερη διαφορά για να πάρει αυτή την τρίτη θέση.

Όμως η εξέλιξη του παιχνιδιού ήταν εντελώς διαφορετική. Ο Φαέθων κέρδισε πάλι με 5-2, επιβεβαιώνοντας ότι άξιζε περισσότερο την τρίτη θέση από τους αντιπάλους του.

Όμως και η Ανδραβίδα είναι άξια συγχαρητηρίων που κατάφερε να τερματίσει στην τέταρτη θέση, καθώς ήταν πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα και προέρχεται από μια μικρότερη πόλη.

Ο Χουλιάρας πρόσφερε τρεις νίκες στην ομάδα του (Φαέθων) και οι Θεοδώρου και Δούπολης από μία. Για την Ανδραβίδα τις δύο νίκες έκαναν τα αδέλφια Δημάκη (Γιώργος και Γιάννης).

Οι αγώνες της Γαλήνης με τον Φαέθωνα και την Ανδραβίδα, όπως και του Ίφιτου με τον Φαέθωνα και την Ανδραβίδα που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές των play off δεν είναι άξιες κριτικής, καθώς τελείωσαν με εύκολες νίκες και με μεγάλες διαφορές υπέρ των δύο πρωτοπόρων.

Ουσιαστικά λοιπόν, οι αγώνες των play off επιβεβαίωσαν την αρχική κατάταξη των τεσσάρων πρώτων ομάδων, όμως έδωσαν την ευκαιρία να γίνουν έξι πολύ δυνατά και αμφίρροπα παιχνίδια μεταξύ των (κατά κοινή ομολογία) κορυφαίων ομάδων του Πρωταθλήματος.

Έτσι η τελική κατάταξη των ομάδων για το Πρωτάθλημα Δυτικής Ελλάδας 2017-18 είναι:

1   ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΟ ΓΑΛΗΝΗ ΠΑΤΡΑΣ

2   Α.Σ. ΙΦΙΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

3   ΦΑΕΘΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

4   ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ 2017

5   Π.Κ.Ε. ΟΤΕ ΠΑΤΡΑΣ ΑΧΑΪΑΣ

6  RACKETALLICA ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

7  ΕΡΜΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

8  ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΑΚΟΥ

9  ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

10  VI KINGS

11  ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

12  DONATELLO

13  ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ Ε.Α.Π. (με έναν μηδενισμό)

14  Α.Σ. ΙΦΙΤΟΣ ΠΑΤΡΩΝ 2016 (με έναν μηδενισμό)

«Να ευχηθούμε στην ομάδα των Βετεράνων Γαλήνης καλή πορεία στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το άλλο Σαββατοκύριακο στην Καβάλα, όπως και στους αθλητές της περιφέρειάς μας που θα συμμετέχουν στα ατομικά αγωνίσματα».

Υποστήριξη: SilkTech