Αγώνες με 0% Γκανιότα & Αμέτρητες Στοιχηματικές Επιλογές

Τρίτη, Φεβρουάριος 2, 2021 - 9:02πμ

Το στοίχημα είναι ένα χόμπι με φανατικούς φίλους σε όλο τον κόσμο αφού επιτρέπει στους παίκτες να μετατρέψουν την αγάπη τους για τον αθλητισμό και τις γνώσεις τους γύρω από συγκεκριμένα αθλήματα σε χρήματα. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που κάθε μέρα όλο και περισσότεροι νέοι παίκτες γίνονται μέλη της «στοιχηματικής κοινότητας».

Το στοίχημα μπορεί να είναι φαινομενικά απλό αλλά για όσους ασχολούνται σοβαρά με αυτό είναι ούτε λίγο ούτε πολύ μια μικρή επιστήμη. Τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, υπάρχουν όροι και ορολογίες που χρησιμοποιεί ένας έμπειρος παίκτης που καθορίζουν τον τρόπο που παίζει. Οι έννοιες αυτές αν και κρίσιμες, μπορεί να αποδειχτούν ιδιαίτερα πολύπλοκες και οι νέοι παίκτες μπορεί να «τρομάξουν» από αυτές.

Ένας από τους όρους που λίγοι παίκτες του στοιχήματος καταλαβαίνουν πραγματικά είναι η περίφημη γκανιότα. Είναι νεφελώδης έννοια η κατανόηση της οποία ξεχωρίζει τους άνδρες από τα αγόρια όσον αφορά το στοίχημα. Με άλλα λόγια, αν θέλεις να γίνεις καλός παίκτης στοιχήματος θα πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι είναι η γκανιότα. Ας δούμε με απλά λόγια τον ορισμό αυτής της έννοιας.

Τι είναι η περίφημη γκανιότα;

Με απλά λόγια, η γκανιότα είναι το ποσοστό που κέρδους μιας στοιχηματικής εταιρείας για ένα συγκεκριμένο στοίχημα, ασχέτως αποτελέσματος. Οι εταιρείες στοιχήματος δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε μοιράζουν τζάμπα χρήματα. Σκοπός τους είναι το κέρδος και θέλουν να το εξασφαλίσουν σε κάθε αποτέλεσμα, αλλιώς απλά δεν θα μπορούν να συνεχίσουν να υπάρχουν.

Πώς υπολογίζεται η γκανιότα;

Ο τύπος υπολογισμού της γκανιότας είναι σχετικά απλός: προσθέτουμε 1/προς απόδοση άσσου + 1/απόδοση ισοπαλίας + 1/απόδοση διπλού, στη συνέχεια αφαιρούμε από το άθροισμα την μονάδα και πολλαπλασιάζουμε το υπόλοιπο με το 100. Αν για παράδειγμα σε ένα μάτς έχουμε απόδοση άσου  = 2,50, απόδοση Χ =  3,30 και απόδοση διπλού = 2,8 τότε σύμφωνα με τον τύπο θα έχουμε: 0,4 + 0,3 + 0,35 = 1,5. Αφαιρούμε την μονάδα κι έχουμε 0,05 το οποίο και πολλαπλασιάζουμε με το 100 κι έχουμε 5%, το ποσοστό αυτό λοιπόν είναι η γκανιότα. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Ότι ο μπουκ, εν προκειμένω η εταιρεία στοιχήματος, θα «κρατήσει» 5% από τα κέρδη του παίκτη σαν προμήθεια. Το ύψος της γκανιότας  για κάθε στοίχημα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με κυριότερο τα Πάμε Στοίχημα Προγνωστικά.

Πως επηρεάζει η γκανιότα το στοίχημα;

Σε γενικές γραμμές ο παίκτης πρέπει να ψάχνει την μικρότερη δυνατή γκανιότα για να εξασφαλίσει τα μέγιστα δυνατά κέρδη. Θα λέγαμε ότι ένα ποσοστό γκανιότας μέχρι ΤΟ ΠΟΛΥ 10% είναι αποδεκτό, από εκεί και μετά το στοίχημα δεν είναι συμφέρον και πιθανότατα υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές για τον συγκεκριμένο αγώνα στην αγορά. Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι στα παρολί στοιχήματα η γκανιότα του κάθε μεμονωμένου στοιχήματος προστίθεται. Με άλλα λόγια, αν ένας παίκτης παίξει τρία σημεία με 5% γκανιότα, η προμήθεια του μπουκ θα είναι το 15% της εκατό του κέρδους του. Ο έξυπνος παίκτης λοιπόν ξέρει πώς να αποφεύγει τις μεγάλες γκανιότες και ψάχνει πάντα τις μικρές ή και τις μηδενικές.

Τι είναι η μηδενική γκανιότα;

Όταν λέμε μηδενική γκανιότα εννοούμε ότι ο μπουκ στην ουσία δεν θα βγάλει κέρδος από το συγκεκριμένο στοίχημα και θα δώσει όλα τα κέρδη του παίκτη στο ακέραια. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι συμφέρον γι’ αυτό και δεν γίνεται συχνά. Ο κύριος λόγος που ένας μπουκ μπορεί να επιλέξει να έχει μηδενική γκανιότα για κάποια στοιχήματα είναι το marketing: η μηδενική γκανιότα είναι ένας πολύ καλός και αποτελεσματικός τρόπος για την προσέλκυση νέων παικτών και μπορεί να αποφέρει πολλά κέρδη μακροπρόθεσμα. Η μηδενική γκανιότα δεν είναι κάποιου είδους παγίδα, απλά είναι κάτι που δεν θα δείτε και πολύ συχνά και καλό είναι να τι εκμεταλλεύεστε όποτε το βλέπετε.

Τα παραπάνω ήταν μια πολύ απλή περιγραφή ενός πολύ πολύπλοκου όρου με σκοπό να σας βοηθήσει να καταλάβετε τα βασικά. Εννοείται ότι με λίγη ακόμη μελέτη θα μπορέσετε να γίνετε εξπέρ στη γκανιότα και το στοίχημα γενικότερα.

Υποστήριξη: SilkTech