ΑΕ Έσπερος 2004: Στην Μαρία Ρεμπούτσικα μπορούσες εύκολα να διακρίνεις τα χαρίσματα ενός κορυφαίου αθλητή

Παρασκευή, Φεβρουάριος 10, 2023 - 8:00πμ
Μαχητικότητα και ισχυρή θέληση

Ο Έσπερος 2004 συνεχίζει σε αναρτήσείς του, για τις αθλήτριες που χάραξαν την δική τους ιστόρια στο σύλλογο και στον κλασσικό αθλητικό της πόλης. Σείρα έχει η Μαρία Ρεμπούτσικα: "Αναμφίβολα η ιστορία του συλλόγου μας έχει γραφτεί σε μεγάλο βαθμό από το γυναικείο φύλλο. Ένα φύλο το οποίο στο σωματείο μας υπήρξε πάντοτε δεσπόζων, πολύ δυναμικό, με χαρακτήρα και προσωπικότητα. Ο χαρακτήρας άλλωστε ενός πρωταθλητή, ενός ανθρώπου που βγαίνει για να αναμετρηθεί με άλλους, μα πάνω από όλα με τον εαυτό του, δε μπορεί να είναι διαφορετικός. Η ιστορία του σημερινού αφιερώματος αφορά ακριβώς μία τέτοια δυναμική προσωπικότητα. Τη Μαρία Ρεμπούτσικα.
Η Μαρία σηματοδότησε το τέλος μίας χρυσής εποχής για το σύλλογο μας και στάθηκε ισάξια στο πλευρό πολλών μεγάλων ονομάτων των αναπτυξιακών κατηγοριών στο στίβο της εποχής της. Ξεκίνησε από πολύ μικρή τον αθλητισμό με τη ρυθμική γυμναστική, ένα πρόβλημα υγείας όμως και η πίεση της στενής της φίλης Μαρίνας Πετροπούλου την έφεραν στο σύλλογο στην ηλικία των 12 ετών. Η ίδια ήταν κάπως αρνητική αλλά το περιβάλλον της και ο τρόπος του Ντινου Κουβαρά που υπήρξε ο προπονητής της ήταν αρκετός όχι απλώς να την πείσουν να ασχοληθεί με το συστηματικό αθλητισμό, αλλά τελικά και με τον πρωταθλητισμό.
Η Μαρία εκεί άμεσα έδειξε τα προσόντα της φτάνοντας να γίνει και μέλος των εθνικών ομάδων. Την αρχή την έκανε με το αγώνισμα που πιθανώς έχει τιμήσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο ο σύλλογος. Τον ανώμαλο δρόμο. Ήδη στα πρώτα διασυλλογικά ήταν κορυφαία της περιφέρειας στα 2000μ και εν συνεχεία σε πανελλήνιο επίπεδο. Η Μαρία κατάφερε να αναδειχτεί μέσα στις καλύτερες αθλήτριες στον ανώμαλο δρόμο τόσο στους σχολικούς αγώνες οσο και στις αναπτυξιακές κατηγορίες του ΣΕΓΑΣ στις ηλικίες Κ-16. Σαν παγκορασίδα επίσης διακρίθηκε στα 1000μ, όντας 3η πανελληνιονίκης σε μία εποχή που το πρωτάθλημα αυτό ήταν ενιαίο. Στην κατηγορία των κορασίδων συνέχισε το ίδιο επιτυχημένα. Σχολικοί αγώνες λυκείων, κατηγορία Κ-18 σε ανοιχτό, κλειστό στίβο και ανώμαλο δρόμο υπήρξε πρωταγωνίστρια. 2η στα 1500μ στην κατηγορία Κ-18, 3η στα 800μ στους σχολικούς αγώνες ενώ εκεί ήρθε και η πρόκριση στην εθνική ομάδα και τους βαλκανικούς αγώνες της Κωνσταντινούπολης με μία 7η θέση το 2006.
Στη Μαρία μπορούσες εύκολα να διακρίνεις τα χαρίσματα ενός κορυφαίου αθλητή. Τη μαχητικότητα, την ισχυρή θέληση, το χαρακτήρα που αρνείται να συμβιβαστεί με την ήττα, το χαρακτήρα που δεν εγκαταλείπει ποτέ τη μάχη, τη προσπάθεια και τον αγώνα. Τον άνθρωπο που μαθαίνει από τα λάθη και ετοιμάζεται για τις επόμενες επιτυχίες. Ένα άτομο που γνωρίζει πως να διαχειριστεί την πίεση που γεννούν οι επιτυχίες.
Σε εκείνο το σημείο καθώς πλέον το βάρος των πανελληνίων εξετάσεων πλησίασε απειλητικά αποφάσισε μια προσωρινή διακοπή από τις αθλητικές της υποχρεώσεις, η οποία έμελλε να είναι και οριστική μετά το τέλος της μαθητικής της ζωής. Η Μαρία τελικά αποδείχτηκε εξίσου επιτυχημένη και στη μετέπειτα πορεία της. Αρχικά με την είσοδό της και αποφοίτηση από το τμήμα οργάνωσης και διαχείρισης αθλητισμού στη Σπάρτη. Σήμερα όπως σχεδόν όσοι δέθηκαν με τον αθλητισμό και τον υπηρέτησαν, ασχολείται με την γυμναστική και αποτελεί μία από τις καλύτερες pilates trainers της πόλης μας, ενώ παράλληλα φοιτεί ως φοιτήτρια της σχολής φυσιοθεραπείας του πανεπιστημίου Πατρών!"

Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, άτομα που στέκονται και στάδιο

Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, άτομα που στέκονται και κείμενο που λέει "Όλοι κερδισμένοι!"

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα και άτομα που στέκονται

Υποστήριξη: SilkTech