200ή συνεχή εβδομάδα στο τοπ10 ο Τσιτσιπάς, μαζί με Τζόκοβιτς το μεγαλύτερο σερί

Κυριακή, Ιούνιος 4, 2023 - 8:00μμ
Όλα αυτά έχουν αξία καθώς σήμερα μετά από 912(!) εβδομάδες ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε εκτός τοπ10 (υποχώρησε στο Νο15) και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της παγκόσμιας κατάταξης έλαβε τέλος

Νέα εβδομάδα ξεκίνησε και άλλο ένα ρεκόρ κατέγραψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που για 200ή συνεχόμενη εβδομάδα βρίσκεται στο τοπ10 της παγκόσμας κατάταξης.
Ήταν 4 Μαρτίου 2019 όταν ο 24χρονος Έλληνας τενίστας βρέθηκε για πρώτη φορά στο τοπ10, κάνοντας ιστορική είσοδο για το ελληνικό τένις που δεν υπήρχε πουθενά στον παγκόσμιο χάρτη πριν εμφανιστεί ο Τσιτσιπάς. Από τότε έχουν περάσει 199 εβδομάδες που ο Έλληνας τενίστας δεν βρέθηκε εκτός τοπ10 και σήμερα ξεκίνησε τη 200ή από το Νο5. 
Από μόνο του αυτό το ρεκόρ, ίσως να μη λέει και πολλά όμως από τα εν ενεργεία σερί, μόνο ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μεγαλύτερό συνεχόμενης παρουσίας στο τοπ10 από τον Τσιτσιπά, μετρώντας 233 εβδομάδες!

Όλα αυτά έχουν αξία καθώς σήμερα μετά από 912(!) εβδομάδες ο Ράφα Ναδάλ βρέθηκε εκτός τοπ10 (υποχώρησε στο Νο15) και το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της παγκόσμιας κατάταξης έλαβε τέλος.
Όσον αφορά τον Τσιτσιπά, εντυπωσιακό είναι και το γεγονός πως περισσότερες από τις μισές εβδομάδες (συνολικά 114) ο Τσιτσιπάς ήταν στο τοπ5. 


Ο 24χρονος Έλληνας είναι και ένας από τους τέσσερις συμμετέχοντες του φετινού Ρολάν Γκαρός που μπορεί να φύγει απο το Παρίσι ως Νο1, αρκεί φυσικά να κατακτήσει το γκραν σλαμ. Εκτός από τον Τσιτσιπά και τον κάτοχο του Νο1 Κάρλος Αλκαράθ, την κορυφαία θέση της κατάταξης διεκδικούν και ο Τζόκοβιτς με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ. Οι τρεις από τους τέσσερις (Τσιτσιπάς, Αλκαράθ, Τζόκοβιτς) θα βρεθούν αντιμέτωποι (πιθανώς) μέχρι τα ημιτελικά και αν φτάσει στον τελικό ο Μεντβέντεφ, τότε το διακύβευμα θα είναι και το Νο1.

Υποστήριξη: SilkTech