Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης: Ένας Πατρινός, ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην ξιφασκία

Τρίτη, Ιανουάριος 30, 2024 - 8:00μμ

Οι Πανελλήνιοι αγώνες ξιφασκίας στην κατηγορία των εφήβων , που διεξήχθησαν στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις , στις 27 και 28 Ιανουαρίου είχαν πρωταγωνιστή έναν Πατρινό ξιφομάχο.
Ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ελλάδος ακόμη μία φορά, στο ομαδικό άθλημα του ξίφους ασκήσεως (fleuret) με την ομάδα του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω στην οποία ανήκει από το 2020.
Η ομάδα του Αιγάλεω αποτελούμενη από τους Κ. Αδαμάκη , Α. Γκούμα,, Χ. Τουλάκη-Μαρκάκη και τον Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη κατέλαβαν την πρώτη θέση και αναδείχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.
Στον τελικό η ομάδα του ΑΟΞ Αιγάλεω υπερίσχυσε της δυνατής ομάδας Α.Ξ.Ι.Α Χαϊδαρίου με σκορ 45-44.
Ο συγκλονιστικός τελικός έκανε το κατάμεστο ΟΑΚΑ να θυμίζει για λίγο αγώνα άλλων δημοφιλών ομαδικών αθλημάτων.
Στο ατομικό του αθλήματος ,το Σάββατο (27.1.24) ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης κατέλαβε την τρίτη θέση φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό χωρίς καμία ήττα. Εκεί ηττήθηκε από τον συναθλητή του Α. Γκούμα με 15-10. Έτσι μετά τα δυο Πανελλήνια κύπελλα που είχαν προηγηθεί, σε Φλώρινα και ΟΑΚΑ, όπου ο πατρινός πρωταθλητής είχε κατακτήσει και τα δυο κύπελλα ,τώρα προσθέτει και ένα χάλκινο μετάλλιο στο ατομικό, του αθλήματος.
Αυτές του, οι επιδόσεις τον έκαναν μέλος της εθνικής ομάδας , έτσι ετοιμάζει αποσκευές για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Νάπολη ( 21-26 Φεβρουαρίου) καθώς και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Ριάντ τον Απρίλιο εκπροσωπώντας την χώρα μας με μεγάλες αξιώσεις για μια διάκριση όπως έγινε και στο Ευρωπαϊκό κύπελλο της Βουδαπέστης.
Ο 15χρονος Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης που γυμνάζεται με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο και την Έλλη Τσολακίδου στην Αθήνα σε ομαδικές και ατομικές προπονήσεις είναι μαθητής του 4ου Λυκείου Πατρών.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Υποστήριξη: SilkTech