Επιστολή γονέων αθλητών της ΝΕΠ προς το ΠΕΑΚ για τα προβλήματα στο "Πεπανός"

Πέμπτη, Ιανουάριος 11, 2024 - 1:00μμ
Η θερμοκρασία του νερού και οι συνθήκες προπόνησης

Επιστολή προς τη διοίκηση του ΠΕΑΚ έστειλαν οι γονείς των αθλητών των τμημάτων πόλο και κολύμβησης της ΝΕΠ, σχετικά με τα προβλήματα που έρχονται αντιμέτωπα τα παιδιά τους, στο "Αντώνης Πεπανός" και αφορούν κυρίως τη θερμοκρασία του νερού.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή, αναφέρουν:

ΠΡΟΣ : ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΑΚ ΠΑΤΡΑΣ
Κύριοι,
Με τη παρούσα επιστολή μας θα θέλαμε να παραθέσουμε ορισμένα πραγματικά στοιχεία που βιώνουμε χρόνια τώρα και επαναλαμβάνονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την ίδια χρονική περίοδο στο κολυμβητήριο ΠΕΠΑΝΟΣ χωρίς αυτά επ' ουδενί να κρύβουν ενδεχόμενα ΄΄άλλα κίνητρα΄΄ ή να αποτελούν μομφή στο πρόσωπό σας και στη θετική ενέργεια που υπάρχει από πλευράς σας να αντιμετωπίσετε καθημερινά προβλήματα όσον αφορά την ομαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων του κολυμβητηρίου.
Δυστυχώς, τα τελευταία 20 χρόνια (ευτυχώς υπάρχουν ακόμα γονείς στην πόλη μας που αντέχουν να φέρνουν τα παιδιά τους στο κολυμβητήριο για προπόνηση για τόσα και ακόμα περισσότερα χρόνια), η εμπειρία μας, η γνώση μας και η ομολογία των παιδιών μας που είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας όλων μας σχετικά με τη θερμοκρασία του νερού και τις συνθήκες προπόνησης που κάνουν τα παιδιά, το χρονικό διάστημα από 20 Δεκ έως και το πέρας της εορτής των Θεοφανίων, σας εκθέτουν ανεπανόρθωτα καθώς η θερμοκρασία του νερού στη πισίνα όλο το παραπάνω διάστημα ήταν επιεικώς απαράδεκτη.
Ως γνωστόν, στο κολυμβητήριο ΠΕΠΑΝΟΣ σχεδόν κάθε χρόνο μετά την λήξη των αγώνων «ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ» (10-15 ΔΕΚ) που διοργανώνει η Ναυταθλητική Ένωση Πατρών, γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές. Η συζήτηση μεταξύ των αθλητών-κολυμβητών (μικρότερων και μεγαλύτερων) αλλά και μεταξύ των γονέων παλαιότερων και νεότερων περιστρέφεται γύρω από τις συνθήκες προπόνησης και τις θερμοκρασίες του νερού.
Για μια ακόμα φορά φέτος αντιμετωπίσαμε το ίδιο πρόβλημα, με τις θερμοκρασιακές συνθήκες του νερού και τη θολότητα που είχε κατά διαστήματα, εξαιτίας αδυναμίας ρύθμισης του Ph. Όσο και αν θέλουμε κύριοι της Διοίκησης να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες σας για μια επιτυχή πορεία στο έργο σας, άλλο τόσο είμαστε υποχρεωμένοι να πούμε αλήθειες για τις συνθήκες που επικράτησαν στο κολυμβητήριο το τελευταίο χρονικό διάστημα όπου τα παιδιά μας εν μέσω εορτών αγόγγυστα ήρθαν στη πισίνα να κάνουν προπόνηση και να ακολουθήσουν το προπονητικό τους πρόγραμμα.
Όσο και να μην μας αρέσει και επειδή η αλήθεια πρέπει να λέγεται, το νερό στη ΠΕΝΗΝΤΑΡΑ πισίνα που κάνουν προπόνηση όλες οι κατηγορίες κολυμβητών/ιών αρχάρια, μίνι, προ αγωνιστική και αγωνιστική όλων των ομάδων της Πάτρας (ΝΕΠ, ΝΟΠ, ΑΙΟΛΟΣ ΑΓΥΑΣ, ΑΚΡΟΣ κ.α.) και παικτών/ιων ομάδων πόλο, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν παγωμένο. Για να εξηγήσουμε τι ακριβώς σημαίνει παγωμένο νερό και να γίνει κατανοητό πόσο δύσκολες είναι οι συνθήκες που κάνουν προπόνηση τα παιδιά μας (στην πιο τρυφερή ηλικία της ζωής τους) αλλά και πόσο ακατάλληλο για να κάνουν προπόνηση αθλητές που έχουν αγωνιστικές υποχρεώσεις (σηκώνονται από το ζεστό κρεβάτι τους γονείς και παιδιά στις 5.30 τα χαράματα σαν να πήγαιναν να πιάσουν δουλειά σε εργοστάσιο) και υποχρεωτικά πρέπει να προπονούνται σε τόσο δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, εννοούμε 22-23 βαθμούς κελσίου, όταν η θερμοκρασία του νερού στις κολυμβητικές πισίνες για ομαλή και χωρίς τραυματισμούς προπόνηση των αθλητών που κάνουν πρωταθλητισμό, είναι σταθερά στους 26-27 βαθμούς κελσίου.
Θα ήταν σκόπιμο από τη πλευρά σας να μην χρησιμοποιείτε όρους όπως ''βολικούς και αυθαίρετους ισχυρισμούς΄΄ κάθε φορά που γίνεται κριτική για λάθη και αστοχίες σας όταν η εικόνα και η ομολογία των αθλητών, σας διαψεύδει. Μικροί σε ηλικία κολυμβητές/τριες, πολίστες/στριες, έκαναν τη μισή προπόνηση το προηγούμενο διάστημα καθώς οι προπονητές είτε τους έβγαλαν έξω από το νερό για να μην παγώσουν και τραυματιστούν είτε τα παιδιά από μόνα τους βγήκαν από το νερό μελανιασμένα (μπορούσατε ιδίοις όμμασι να το διαπιστώσετε όσοι από εσάς ήσασταν μέσα στο χώρο και παρακολουθούσατε), με τους γονείς να τρέχουν με πετσέτες στις κερκίδες να τα σκεπάσουν για να μην παγώσουν.
Και επειδή τα επιχειρήματα πρέπει να είναι απτά και όχι σαθρά και γενικόλογα κατά τα λεγόμενά σας, θα περιμέναμε τουλάχιστο να δώσετε μια απάντηση στο ερώτημα γιατί το ηλεκτρονικό θερμόμετρο που μετράει τη θερμοκρασία του νερού στην ΠΕΝΗΝΤΑΡΑ πισίνα δεν λειτουργεί από πέρσι ? Είναι όντως χαλασμένο και δεν υπάρχει πίστωση για επισκευή μετά από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ή κρύβεται κάποια ΄΄σκοπιμότητα΄΄ πίσω από αυτό?
Την προσπάθεια της νέας διοίκησης να έχουν τα παιδιά ζεστό νερό στα ντους, με ιδιαίτερη ανακούφιση τη διαβάσαμε αν και την έχουμε ακούσει πολλές φορές στο παρελθόν. Θα θέλαμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι κρατάμε μικρό καλάθι γιατί την ίδια εξαγγελία την ακούμε τα τελευταία 20 συναπτά έτη που πηγαίνουμε τα παιδιά μας στο κολυμβητήριο και δυστυχώς όλες οι διοικήσεις που πέρασαν από το ΠΕΑΚ δεν κατάφεραν να τη τηρήσουν. Λειτουργεί ως μέτρο για μικρό χρονικό διάστημα και εν συνεχεία σταματάει η εφαρμογή του, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν ζεστό μπάνιο στα σπίτια τους. Τις ίδιες απόψεις και εμπειρίες εκφράζουν αθλητές όλων των κατηγοριών πόλο που γυρίζουν σπίτι τους το βράδυ (η κατηγορία πόλο ανδρών τελειώνει 11.30) για να κάνουν ζεστό ντους.
Τέλος αναφερθήκατε, στη θερμομέτρηση που κάνατε παρουσία υπεύθυνων των ομάδων, με την ένδειξη στην πενηντάρα πισίνα 24,5-25 βαθμούς κελσίου (κατώτερη της ενδεικνυόμενης) και στην καταδυτική 27 plus βαθμούς κελσίου. Θα ήταν σκόπιμο για να μην υπάρχει καμία αμφισβήτηση ως προς τις θερμοκρασίες του νερού στις πισίνες, η θερμομέτρηση την επόμενη φορά να γίνει και παρουσία προπονητών και εκπροσώπων αθλητών γιατί οι τελευταίοι είναι αυτοί που χρεώνονται τις συνθήκες του νερού καταλήγοντας να μεταλλάσσονται από αθλητές κολύμβησης σε χειμερινούς κολυμβητές. Και όπως ήδη γνωρίζετε, το κόστος (διόλου ευκαταφρόνητο) συντήρησης του ευ αγωνίζεστε και της καλής σωματικής & ψυχικής υγείας όλων των αθλητών-κολυμβητών, το επωμίζονται αποκλειστικά και μόνο οι γονείς και κανένας άλλος. Η μέτρηση δε που αναφέρεστε έγινε παραμονή βράδυ των Θεοφανίων δηλ. μιάμιση ημέρα πριν τον αγώνα πόλο Α2 ΝΕΠ-ΓΕΡΑΚΑ (σύμπτωση?).
Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν, η καθημερινή επαφή και ενασχόληση με τα παιδιά μας, η πολυετή πείρα μας στο χώρο του υγρού στίβου στο κολυμβητήριο ΠΕΠΑΝΟΣ και η εμπειρία μας σε μεγάλους αγώνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μας παρέχουν αν μη τι άλλο γνώση να αξιολογούμε τα δεδομένα και κρίση τι ακριβώς συμβαίνει σε πράγματα και συνθήκες που αφορούν την ομαλή λειτουργία των αθλητών – παιδιών μας, στο χώρο του κολυμβητηρίου.
Επειδή επιδίωξή μας μέσα από την παρούσα, είναι να πορευτούμε όλοι μαζί για το κοινό καλό των αθλητών-παιδιών μας που ασχολούνται με τον υγρό στίβο και την ανάδειξη του Πατραϊκού αθλητισμού, θεωρούμε πως θα επιτευχθεί μόνο μέσα από αλήθειες και αγαστή συνεργασία όλων μας (Δ.Σ. ΠΕΑΚ, Δ.Σ.ΟΜΑΔΩΝ,ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ,ΓΟΝΕΩΝ,ΑΘΛΗΤΩΝ) χωρίς εγωισμούς και δηκτικές συμπεριφορές.
Γιατί στόχος μας είναι να βλέπουμε τα παιδιά μας να αθλούνται, να είναι υγιή και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους. Αυτοί άλλωστε θα είναι οι αυριανοί στυλοβάτες της κοινωνίας μας. Και να είστε σίγουροι πως εμείς ως ΓΟΝΕΙΣ το θέλουμε πρώτα από όλους γιατί πάνω από όλα θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά μας.
Με εκτίμηση
Γονείς κολυμβητών/τριών
Πολιστών/στριών
Ομάδας ΝΕΠ

ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΑΚ ΜΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

  1. ΑΜΑΞΑ ΔΙΑΜΑΝΤΩ
  2. ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  3. ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ
  4. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΑΝΘΗ
  5. ΑΡΜΟΥΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  6. ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
  7. ΓΙΑΒΑΣΗ ΜΑΡΙΑ
  8. ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ ΒΙΚΥ
  9. ΓΚΑΤΖΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
  10. ΓΚΡΙΛΛΑ ΜΑΡΙΑ
  11. ΔΑΤΣΕΡΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
  12. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
  13. ΔΕΛΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
  14. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  15. ΕΤΖΕΡΙΔΟΥ ΔΑΝΑΗ
  16. ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ
  17. ΖΗΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
  18. ΖΟΡΜΠΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
  19. ΖΟΥΒΕΛΟΥ ΝΕΛΛΗ
  20. ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  21. ΚΑΤΣΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ
  22. ΚΑΝΤΖΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  23. ΚΑΝΔΗΛΙΩΤΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
  24. ΚΟΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  25. ΚΟΤΣΑΥΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  26. ΚΟΝΤΕΑ ΜΑΡΙΑ
  27. ΚΟΤΣΩΝΗ ΖΩΗ
  28. ΚΟΥΖΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
  29. ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  30. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  31. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  32. ΜΑΝΕΤΑ ΜΑΡΙΑ
  33. ΜΑΝΤΕΟΥ ΛΥΔΑ
  34. ΜΟΡΦΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  35. ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
  36. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
  37. ΜΠΑΙΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
  38. ΝΤΕΒΑΣ ΝΙΚΟΣ
  39. ΝΩΤΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
  40. ΞΥΓΚΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
  41. ΠΑΝΟΥ ΜΑΡΙΕΛΛΑ
  42. ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΩΝ/ΝΑ
  43. ΠΑΠΠΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
  44. ΠΑΣΒΑΝΤΙΔΔΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  45. ΠΑΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
  46. ΠΕΤΡΙΣΤΗ ΦΩΤΕΙΝΗ
  47. ΠΕΦΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
  48. ΠΟΣΠΟΤΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  49. ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
  50. ΠΙΤΣΙΑΚΟΥ ΝΙΚΗ
  51. ΣΙΜΩΝΗΣ ΦΩΤΗΣ
  52. ΣΚΕΠΕΤΑΡΗΣ ΗΛΙΑΣ
  53. ΣΚΟΥΤΑΣ ΗΛΙΑΣ
  54. ΣΤΑΥΡΟΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ
  55. ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
  56. ΤΣΑΓΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  57. ΤΡΙΓΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
  58. ΤΣΙΠΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
  59. ΤΣΑΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑ
Υποστήριξη: SilkTech