Στον τελικό η Μαρία Γεωργοπούλου, χάλκινη η Ουρανία Κάντζαρη!

Σάββατο, Δεκέμβριος 2, 2023 - 12:07πμ
Παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων κορασίδων

Ιστορική μέρα για την πατραϊκή ελληνική πυγμαχία –και παγκόσμιος θρίαμβος για την εθνική μας ομάδα στην Αρμενία, εκεί όπου διεξάγεται το παγκόσμιο πρωτάθλημα πυγμαχίας παίδων κορασίδων.

Για πρώτη φορά στην ιστορία η ελληνική πυγμαχία «αγγίζει» την κορυφή του κόσμου.

Η ψυχή της Μαρίας Γεωργοπούλου «μίλησε» στο Γερεβαν. Η πρωταθλήτρια της Παναχαϊκής (προπονητής ο Νίκος Πλέας) νίκησε άνετα (2η επικράτηση στο πρωτάθλημα) την την Ινδή Pari Pari στον ημιτελικό της κατηγορίας των 50 κιλών και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο.
Θυμίζουμε πως κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 48 κιλά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κορασίδων το 2022, ενώ ήταν στους "16" στο ευρωπαϊκό κορασίδων το 2023.

Λίγο νωρίτερα η Ουράνια Κάντζαρη του Μίλωνα (προπονητής ο Ηλίας Πελεκούδας) πάλεψε σαν λιοντάρι απέναντι στην Ινδή Vini Vini στον ημιτελικό της κατηγορίας των 57 κιλών, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη και την πρόκριση στον τελικό. Με απολογισμό δύο νιες - μία ήττα στάθηκε όρθια με την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου «γράφοντας» το όνομα της στις σελίδες των κορυφαίων επιτυχιών στην ιστορία της ελληνικής πυγμαχίας!
Θυμίζουμε πως ήταν 5η στο ευρωπαϊκό κορασίδων το 2023.

Τέλος, κριτές και διαιτητής «έκλεψαν» από τον Μανόλη Φωτιάδη το χρυσό μετάλλιο, που αδικήθηκε στον ημιτελικό της κατηγορίας του, κατακτώντας πάντως το χάλκινο μετάλλιο.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech