Οι Πατρινοί παίρνουν τους… δρόμους!

Πέμπτη, Νοέμβριος 9, 2023 - 5:18μμ
Ασκηση, άθληση, πεζοπορία

Ολοένα και μεγαλώνει η ομάδα Πεζοπόρων της Πάτρας, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία από τότε που ο διοργανωτής  των περιπάτων, Μάκης Χαλκιόπουλος ξεκίνησε την προσπάθεια επειδή απλά δεν ήθελε πλέον να περπατά μόνος.

Όπως λέει στο thebest.gr, από τότε πέρασαν έξι χρόνια και από τους 13 πρώτους περιπατητές που είχαν ανταποκριθεί σε εκείνο το κάλεσμά του, πλέον έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 άτομα. Την  προηγούμενη Κυριακή, στο μυκηναϊκό νεκροταφείο της Βούντενης «ήταν τόσοι πολλοί που δεν μπορούσα να τους μετρήσω» λέει και τονίζει ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες ικανότητες, παρά μόνο αγάπη για περπάτημα και θέληση για εξερεύνηση.

Ο κ. Χαλκιόπουλος, μας λέει ότι, δεν είναι μόνο πατρινοί που συμμετέχουν, στις εξορμήσεις «έχουμε κόσμο που έρχεται από το Αίγιο, την Κάτω Αχαΐα αλλά και ξένους που έρχονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών, μας ψάχνουν και για όσο καιρό βρίσκονται στην πόλη μας, συμμετέχουν στους περιπάτους μας».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αύξησης των περιπατητών της ομάδας, είναι η εκδρομή της προσεχούς Κυριακής: «Κανονίσαμε να επισκεφτούμε και να περπατήσουμε στη Φολόη, στο Φαράγγι των Κενταύρων. Οι συμμετοχές για το λεωφορείο έκλεισαν εν ριπή οφθαλμού και με πιέζουν να βάλουμε και ένα δεύτερο αλλά μακάρι να μπορούσα, δεν είμαι ταξιδιωτικό γραφείο».

Το ενθαρρυντικό για τους Πεζοπόρους της Πάτρας, είναι ότι «ο βασικός κορμός μας μεγαλώνει ηλικιακά ωστόσο μας πλαισιώνουν και νεαρά άτομα που συνεχώς αυξάνονται».

Μόνο μέσα στο τρέχον έτος, οι Πεζοπόροι της Πάτρας, έχουν πραγματοποιήσει 32 εξορμήσεις και πλέον δεν περιορίζονται μόνο στην πόλη «επιλέγουμε τα μέρη που ο κόσμος μας ζητάει και που θέλει να περπατήσει και να γνωρίσει. Η αλήθεια είναι ότι κουραζόμαστε συνέχεια μόνο μέσα στην Πάτρα και προσπαθούμε να αλλάζουμε όσο μπορούσε παραστάσεις και εικόνες. Είναι μια διέξοδος».

* Της Κωνσταντίνας Ανδριοπούλου

Υποστήριξη: SilkTech