Ο Πατρινός Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης, κυπελλούχος στην Ξιφασκία

Τετάρτη, Οκτώβριος 25, 2023 - 5:00μμ
Ο αθλητής είναι μαθητής της Α' λυκείου του 4ου ΓΕΛ Πατρών και μόλις 15 ετών

Στην πόλη της Φλώρινας, με την διαχρονική παράδοση στην ξιφασκία , το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023, διοργανώθηκε το πρώτο πανελλήνιο κύπελλο στην κατηγορία των εφήβων στο άθλημα του ξίφους ασκήσεως (fleuret).
Ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης έκανε έναν άψογο αγώνα και κατόρθωσε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου σημειώνοντας μόνο νίκες. Έτσι φαίνεται πως έρχεται με φόρα από τις επιτυχίες της περυσινής αγωνιστικής χρονιάς.
Στα πουλ έκανε 5 νίκες και στην συνέχεια νίκησε 4 διαδοχικά νοκ-αουτ . Στον τελικό συναντήθηκε με το συναθλητή του Αντώνη Γκούμα ( ανήκουν και οι δυο στο ΑΟΞ Αιγάλεω) όπου νίκησε 15-8 , και στέφθηκε κυπελλούχος Ελλάδος.
Ο Αθλητής του ΑΟΞΑ, γυμνάζεται με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο και την ομοσπονδιακή προπονήτρια κα Έλλη Τσολακίδου στις εγκαταστάσεις του συλλόγου στην Αθήνα σε ομαδικές και ατομικές προπονήσεις με μια ομάδα elite αθλητών , αλλά και στην Πάτρα στον Αχαϊκό σύλλογο ξιφασκίας ( που εδρεύει στο Τόφαλος) , τον σύλλογο όπου έκανε τα πρώτα και σημαντικά βήματα στο υπέροχο αυτό άθλημα, πριν πάρει μεταγραφή για τον ΑΟΞΑ.
Η φετινή αγωνιστική χρονιά για τον Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη, είναι αρκετά απαιτητική αλλά και ελπιδοφόρα . Ένα γεμάτο πρόγραμμα από αγώνες σε Ελλάδα και εξωτερικό είναι μπροστά του.
Πρώτος σταθμός εκτός Ελλάδος, η Βουδαπέστη που διοργανώνει ένα από τα καλύτερα ευρωπαϊκά κύπελα με συμμετοχή Ευρωπαίων , Αμερικανών και Ασιατών ξιφομάχων .
Θυμίζουμε πως ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης είναι μαθητής της Α λυκείου του 4ου ΓΕΛ Πατρών και μόλις 15 ετών.

Υποστήριξη: SilkTech