Στελέχη του αθλητισμού υποψήφιοι με τον Βασίλη Αϊβαλή

Παρασκευή, Ιούλιος 21, 2023 - 12:04πμ
Δημοτικές εκλογές

Νέα δεκαπεντάδα συμβούλων ανακοίνωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων Βασίλης Αϊβαλής.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίωση
Πρόκειται για εργαζόμενους, επιστήμονες και ανθρώπους της κοινωνικής προσφοράς που επιθυμούν να παλέψουν συλλογικά για να κάνουν την Πάτρα μια σύγχρονη και δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη, αξιοποιώντας κάθε ευκαιρία προς όφελος των πολιτών.
«Θα δώσουμε τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, με εντιμότητα, σεβασμό και συνέπεια» τονίζει ο κ. Αϊβαλής καλωσορίζοντας τη νέα δεκαπεντάδα υποψηφίων και δίνοντας έμφαση στο ομαδικό πνεύμα συνεργασίας που υπάρχει στην παράταξη. «Με υπευθυνότητα και οργάνωση, ενώνουμε δυνάμεις και λέμε ναι στην πρόοδο, την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη και την ποιότητα ζωής για την Πάτρα και τους ανθρώπους της».

ΟΙ 15 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Ο Δημήτρης Αγγελόπουλος γεννήθηκε στο Κυπαρίσσι Τριταίας και από το 1977 ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος, πρώην εργαζόμενος στην εστίαση. Είναι εκλεγμένος σύμβουλος στην δημοτική κοινότητα Οβρυάς, με την παράταξη «Ώρα Πατρών». Είναι πατέρας ενός παιδιού.

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
Ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Είναι συνταξιούχος μουσικός. Έχει διατελέσει Πρόεδρος Επαγγελματιών Μουσικών Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Ήταν εκλεγμένο μέλος της Διοίκησης του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου. Ήταν μέλος στη Διοίκηση της Ομοσπονδίας Ακροάματος- Θεάματος. Το 2014-2019 ήταν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κώστα Πελετίδη και αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού.

ΖΑΓΟΥΡΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
Η Αλεξάνδρα Ζαγούρα γεννήθηκε, μεγάλωσε και έκανε τις πρώτες της σπουδές στην Πάτρα (ΤΕΕΑΠΗ). Μετακινήθηκε στην Αγγλία για μεταπτυχιακές σπουδές (Μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Κωφών, City University, London) και πρακτική άσκηση στο αντικείμενο ενδιαφέροντος της (Nottingham Cochlear Implant Program). Μετά την επιστροφή της ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Είναι Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Κωφών / Βαρηκόων Πάτρας από το 2009. Είναι μέλος του Αυτόνομου Δικτύου Εκπαιδευτικών από το 2021 και δραστηριοποιείται στον χώρο των πολιτιστικών θεμάτων την τελευταία δεκαετία. Έχει δύο παιδιά, τον Μάριο και τον Αλέξανδρο.

ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γεννήθηκε και ζει στην Πάτρα. Εργάζεται από το 1989 έως σήμερα ως Τουριστικός Πράκτορας – Ιδιοκτήτης τουριστικών λεωφορείων-αυτοκινητιστής, διοργανωτής ταξιδιών ενώ έχει ασχοληθεί και με το γενικό εμπόριο ανταλλακτικών αυτοκινήτων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και τέσσερα εγγόνια.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Ο Μαρίνος Κόκκινος γεννήθηκε στον Πειραιά το 1974 και ήρθε στην Πάτρα το 1978, όπου και ζει μόνιμα. Είναι συνταξιούχος Πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού. Είναι παντρεμένος.

ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Η Ελευθερία Κοσμοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και μεγάλωσε στην περιοχή των Ζαρουχλεΐκων. Είναι πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Φιλοσοφική Σχολή, Τμήμα Φιλολογίας) με ειδίκευση στις Βυζαντινές και Νεοελληνικές Σπουδές. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά. Υπηρέτησε τη δημόσια μέση εκπαίδευση για 35 έτη ως μάχιμη φιλόλογος σε σχολεία του Ν. Ηλείας και του Ν. Αχαΐας. Εκλέχτηκε για πέντε συνεχείς διετίες από το έτος 2003 έως και το έτος 2012 ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών. Υπήρξε ενεργό μέλος του σωματείου της ΕΛΜΕ Νομού Αχαΐας. Εκλέχτηκε στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Νοτίου Τομέα του Δήμου Πατρέων με την παράταξη «Ώρα Πατρών» στις αυτοδιοικητικές εκλογές του έτους 2019.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ
Ο Ηλίας Κωνσταντάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Το 2005 μετοίκησε στην Πάτρα, λόγω του γάμου του, αποκτώντας ένα γιο. Είναι πραγματογνώμονας ζημιών οχημάτων, με εμπειρία εικοσιπέντε ετών.
Συνιδρυτικό μέλος της Ε.Λ.Ι.Α., διετέλεσε Γραμματέας και Αντιπρόεδρός της, ενώ διετέλεσε Ταμίας στον ΕΕΣΠ. Κατά την τελευταία δημοτική περίοδο, η παράταξη Ώρα Πατρών τον τίμησε με την εμπιστοσύνη της ως παρατηρητή της στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, αλλά και της ΒΙΟΠΑ ΓΛΑΥΚΟΥ Α.Ε.

ΜΑΛΑΦΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
Η Αναστασία Μαλαφούρη γεννήθηκε το 1982 στην Πάτρα. Μεγάλωσε στην περιοχή της Αγυιάς όπου διατηρεί οπωροπωλείο. Σπούδασε στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς επιλέγοντας την πολιτική κατεύθυνση. Ασχολείται ερασιτεχνικά με όλα τα είδη χορού. Είναι παντρεμένη.

ΜΑΡΚΟΥ ΒΑΣΙΛΗΣ
Ο Βασίλης Μάρκου είναι δικηγόρος στην Πάτρα, απόφοιτος Νομικής Αθηνών και ιδρυτικό μέλος του Κέντρου για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των έμφυλων ανισοτήτων «Εριφύλη». Είναι απόφοιτος του Τμήματος Φιλοσοφίας, Πανεπιστημίου Πατρών, με Μεταπτυχιακό στη Βιοηθική από την Ιατρική Σχόλη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
Μέσα από τη μαχόμενη δικηγορία, προσεγγίζει κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα, όπως με τη σύνταξη μηνυτήριας αναφοράς κατά της «Λίστας Πέτσα» και της χειραγώγησης των ΜΜΕ, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή και τον δικαστικό αγώνα που είχε επιτυχή έκβαση σε πανελλήνια πρώτη κατά της «Ρήτρας Αναπροσαρμογής» στους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος.
Σε όλη την επαγγελματική του πορεία εργάζεται με συνέπεια για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των κοινωνικών ανισοτήτων. Έχει διατελέσει επιστημονικός συνεργάτης βουλευτών. Μέσα από τη δράση του ως ιδρυτικό μέλος του Κέντρου «Εριφύλη» και ως μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας συμμετέχει και συνδιοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης, εργαστήρια, ομιλίες κ.α. Αρθρογραφεί συστηματικά στον Τύπο για κοινωνικά και πολιτικά θέματα της επικαιρότητας.

ΜΗΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Κωνσταντίνος Μηλιτσόπουλος γεννήθηκε και κατοικεί στην Πάτρα. Ασχολήθηκε με το εμπόριο και τις αντιπροσωπείες τροφίμων. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αρόης, Πρόεδρος του Αθλητικού Ποδοσφαιρικού Ομίλου Αρόης Πατρών, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής 18ου Γυμνασίου Πατρών, Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου κατά των ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) – Παράρτημα Πατρών, Σύμβουλος στο Ανατολικό Δημοτικό Διαμέρισμα Δήμου Πατρών, επί 2 θητείες.
Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δημοτικού Βρεφοκομείου Πατρών, Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης», Μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής. Είναι παντρεμένος με την Βασιλική (Κική) Παπαθανασίου και έχει ένα γιο τον Αργύρη.

ΝΙΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γιώργος Νίκας γεννήθηκε το 1963 στον Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας και το 1977 ήλθε στην Πάτρα ως τρόφιμος του Σκαγιοπουλείου όπου και παρέμεινε για 2 χρόνια. Έκτοτε είναι μόνιμος κάτοικος Πατρών. Εργάσθηκε σε πολλές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα έως ότου το 2002 έφτιαξε την δική του επιχείρηση στον τομέα της παροχής υπηρεσιών η οποία σήμερα έχει περάσει στα χέρια του γιου του. Εμπλεκόμενος νωρίς με τα κοινά ίδρυσε το πρώτο Σωματείο εργαζομένων παροχής υπηρεσιών ασφαλείας το 1995 και υπήρξε μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας security. Από το 1996 διετέλεσε γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ έως την διάλυσή του. Έχει διατελέσει επίσης πρόεδρος του Σωματείου Φωστήρας Οβρυάς για 5 χρόνια. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ψυχογιού και έχουν έναν γιο.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
Ο Νίκος Παπαδόπουλος γεννήθηκε το 1977 στην Πάτρα, όπου ζει κι εργάζεται μέχρι σήμερα. Έχει μια κόρη 12 ετών. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Από το 2002 υπηρετεί την εκπαίδευση ως δάσκαλος, ενώ τα τελευταία χρόνια διδάσκει στο Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας εδώ και μια διετία. Η αγάπη του για την πόλη κι η επιθυμία για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο αποτέλεσαν το κίνητρο να συστρατευθεί με την παράταξη «Πάτρα Σπουδαία και Πάλι» και τον Βασίλη Αϊβαλή με στόχο μια πόλη αντάξια της ιστορίας της.

ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα το 1972, είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από το 2005 εργάζεται ως τραπεζοϋπάλληλος, αρχικά στην Αγροτική Τράπεζα και από το 2012 και μετά, στην Τράπεζα Πειραιώς. Εκλέγεται επί σειρά ετών στο Γενικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων τέως ΑΤΕ-ΠΕΙΡΑΙΩΣ και είναι εκλεγμένο μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, για δεύτερη θητεία, με την παράταξη Εργατική Ενότητα-Ανατροπή.

ΠΟΛΥΖΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ
Ο Ασημάκης Πολύζος του Σπύρου γεννήθηκε στο Μεσολόγγι. Είναι μόνιμος κάτοικος Πάτρας επί περίπου 50 χρόνια. Είναι συνταξιούχος υγειονομικός και απόφοιτος Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης. Υπήρξε μέλος του ΔΣ της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ζαβλανίου ενώ διετέλεσε επί 27 χρόνια μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Ζαβλανίου και επί έξι χρόνια Πρόεδρός του, δίνοντας έμφαση στον κοινωνικό τομέα και στην εθελοντική αιμοδοσία με την δημιουργία τράπεζας αίματος. Είναι παντρεμένος με την Μαρία Τσοκανά –Πολύζου, με την οποία έχουν δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

ΣΩΡΡΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
Γεννήθηκε στο Μοίρα Πατρών το 1969 και μεγάλωσε στη Θέα Πατρών. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας και μόνιμος κάτοικος Άνω Οβρυάς Πατρών εδώ και πέντε έτη. Η ενασχόλησή του με τα κοινά ξεκίνησε από τα μαθητικά χρόνια. Στην πορεία εξελέγη αρκετές φορές σε διάφορα τοπικά συμβούλια ενώ ως άνθρωπος της ανιδιοτελούς προσφοράς διακρίνεται για την εθελοντική του προσφορά σε πολιτιστικούς συλλόγους.

Υποστήριξη: SilkTech