Τι είναι ο αριθμός VIN; Ποιος είναι ο αριθμός VIN; Γιατί ο έλεγχος του ιστορικού ενός οχήματος είναι ζωτικής σημασίας

Παρασκευή, Ιούλιος 21, 2023 - 12:00πμ
Ένας μοναδικός κωδικός

Ο αριθμός VIN είναι ένας μοναδικός κωδικός που διαθέτει κάθε νόμιμο αυτοκίνητο στην αγορά. Ο συγκεκριμένος αριθμός προκύπτει στο όχημα κατά την κατασκευή του και μπορούμε να τον παραλληλίσουμε με έναν αριθμό ταυτότητας που συνοδεύει το αυτοκίνητο για όλη του την πορεία στους δρόμους, όσους ιδιοκτήτες, πινακίδες ή χώρες και αν αλλάξει.

Πρόκειται για έναν αριθμό που είναι “κλειδί” σε αρκετές περιπτώσεις, ιδιαίτερα όμως κατά τις αγοραπωλησίες, αφού μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε έλεγχο ιστορικού ενός αυτοκινήτου με vin check greece. 

Γενικότερα, ο έλεγχος του ιστορικού ενός αυτοκινήτου είναι ικανός να σας γλιτώσει από πολλές κακοτοπιές και λάθος αποφάσεις. Η αγορά αυτοκινήτου είναι μία σοβαρή επένδυση και καλό είναι να πλαισιώνεται από την ανάλογη προεργασία πριν την τελική επιλογή του οχήματος.

Τί είναι ο αριθμός VIN;

Ο αριθμός VIN είναι μία συστοιχία 17 διαφορετικών χαρακτήρων, γραμμάτων και αριθμών. Σημαίνει Vehicle Identification Number (Αριθμός Αναγνώρισης Οχήματος), όμως στην Ελλάδα χρησιμοποιούμε τον όρο “αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου” για να τον αναφέρουμε.

Συγκεκριμένα, τα ψηφία που συναντάμε στον αριθμό vin μας δίνουν πληροφορίες σχετικά με:

  • τη χώρα προέλευσης του αυτοκινήτου (1ο ψηφίο)
  • τον κατασκευαστή του οχήματος (2ο-3ο ψηφίο)
  • το αμάξωμα, τη μηχανή, τα φρένα, το κιβώτιο ταχυτήτων και το μοντέλο (4ο-8ο ψηφίο)
  • το ψηφίο ελέγχου (9ο ψηφίο)
  • τη χρονιά παραγωγής (10ο ψηφίο)
  • το εργοστάσιο που πραγματοποιήθηκε η συναρμολόγηση (11ο ψηφίο)
  • τον σειριακό αριθμό παραγωγής, μοναδικό σε κάθε όχημα (12ο-17ο ψηφίο)

Έχοντας τον αριθμό πλαισίου, ήδη έχετε στα χέρια σας πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες σας ενημερώνουν με αντικειμενικά και αδιαμφισβήτητα στοιχεία για το αυτοκίνητο.

Ποιος είναι ο αριθμός VIN και πού μπορώ να τον βρω;

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον αριθμό VIN του οχήματός σας. Πρόκειται για μία βασική πληροφορία που θα σας χρειαστεί σε αρκετές περιπτώσεις, σε πιθανούς ελέγχους, αναζήτηση ανταλλακτικών ή μεταβίβαση ενός οχήματος. Ο αριθμός πλαισίου αυτοκινήτου βρίσκεται στις περισσότερες περιπτώσεις χαμηλά στο μπροστινό παρμπρίζ από την πλευρά του οδηγού. Ωστόσο, το σημείο μπορεί να ποικίλει, ανάλογα και με τον κατασκευαστή, αφού μπορεί να συναντήσουμε την αναφορά στον αριθμό vin ακόμα και κάπου εντός της μηχανής.

Βεβαίως, μπορείτε να βρείτε πολύ εύκολα τον συγκεκριμένο αριθμό και στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Έτσι, άμεσα και γρήγορα μπορείτε να προχωρήσετε σε ένα

Γιατί ο έλεγχος του ιστορικού ενός οχήματος είναι ζωτικής σημασίας free vin check greece για να διαπιστώσετε το στορικο αυτοκινητου με αριθμο πλαισιου.

Γιατί ο έλεγχος του ιστορικού ενός οχήματος είναι ζωτικής σημασίας;

Λειτουργίες, όπως είναι ο έλεγχος vin, αναβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τις επιπλέον γνώσεις για το όχημα, αφού να σας δώσουν μία πλήρη και κατατοπιστική εικόνα για το ιστορικό του οχήματος. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ελέγξετε:

  • το νομικό καθεστώς του οχήματος. Μπορείτε να διαπιστώσετε αν έχει κλαπεί, αν υπάρχουν χρέη που να το βαραίνουν κλπ.
  • τα πραγματικά χιλιόμετρα. Θα έχετε εικόνα για την πραγματική χιλιομετρική καταγραφή, ώστε να κάνετε σύγκριση με αυτή που υπάρχει στο καντράν. Πολλά μεταχειρισμένα αυτοκίνητα έχουν “γυρισμένα” χιλιόμετρα και πρέπει να προφυλαχθείτε από αυτό το φαινόμενο.
  • τα σέρβις και τα ατυχήματα. Πληροφορηθείτε για το συνολικό ιστορικό επισκευών του οχήματος. Δείτε πότε υπήρξε κάποιο θέμα και επαναξιολογήστε το όχημα με βάση τη φροντίδα που είχε στο παρελθόν με βάση τη συχνότητα των σέρβις.
Υποστήριξη: SilkTech