Τα παιδικά Summer Camps άνοιξαν... και «τα έχουν όλα»!

Παρασκευή, Ιούνιος 16, 2023 - 12:01μμ

Tα summer camps για παιδιά απέχουν μακράν πλέον από το παραθεριστικό μοντέλο του παρελθόντος. Η new age μορφή διαθέτει πολύ πιο σύνθετα, δημιουργικά και επιμορφωτικά χαρακτηριστικά, έχοντας εξελιχθεί σε κομμάτι του καθημερινού, θερινού προγράμματος της οικογένειας.

Εφόσον οι γονείς εργάζονται, δεν επιθυμούν βέβαια να «βυθίζεται» το παιδί στο διαδίκτυο αδρανώντας σε πνεύμα και σώμα. Οι αξιόλογες προτάσεις μέσα ή λίγο έξω από την Πάτρα είναι εξαιρετικά μελετημένες από ειδικούς παιδαγωγούς. Δείτε τί μπορείτε να επιλέξετε, τώρα που έκλεισαν τα σχολεία:

 

Iππικός Όμιλος Summer Camp - Έλενα Καρνάτσου

Κάθε χρόνο ανανεώνεται το ραντεβού με τα παιδιά στο Πλατάνι, στην καταπράσινη πλαγιά με  την πανοραμική, ειδυλλιακή θέα προς τη θάλασσα, το πράσινο των 12 στρεμμάτων και τις εγκαταστάσεις ιππασίας. Στο μοναδικό σκηνικό του Ιππικού Ομίλου, διοργανώνεται ετησίως summer camp, για να αποδράσουν οι μικροί μας φίλοι από την ρουτίνα του σχολείου και να διασκεδάσουν με δημιουργικές δραστηριότητες.

Φέτος χωρίζεται σε 3 περιόδους (19-23 Ιουνίου, 26-30 Ιουνίου και 3-7 Ιουλίου) ξεκινώντας από τις 8 το πρωί και τελειώνοντας στις 4 το απόγευμα. Φθάνοντας, προσφέρεται πρωινό σε πλούσιο μπουφέ, με πολλές γευστικές επιλογές, ώστε γεμάτα ενέργεια να ανταποκριθούν τα παιδιά στο πρόγραμμα. Πώς διαμορφώνεται αυτό;

Εδώ δεσπόζει η ιππασία, οπότε γίνονται καθημερινά μαθήματα συνοδεία εκπαιδευτών, ενώ ακολουθεί ενασχόληση  με τη ρομποτική, την ξιφασκία, τη μουσικοκινητική αγωγή, το χορό, τα εικαστικά. Τα παιδιά παίζουν επίσης σκάκι και κάνουν σκοποβολή. Οι δραστηριότητες ολοκληρώνονται  κατά τις 2 το μεσημέρι  ώστε να γευματίσουν με εκλεκτό, μαγειρευτό φαγητό. Κάθε μέρα προσφέρεται και ένα διαφορετικό πιάτο, ειδικά επιμελημένο.

Όπως εξήγησε στο thebest.gr η υπεύθυνη Έλενα Καρνάτσου:

«Κύριος στόχος του summer camp είναι τα παιδιά να ξεφύγουν από την καθημερινή ρουτίνα που είχαν μέχρι τώρα και μέσα από τις εκπαιδευτικές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες να ενταχθούν σε ομάδες με κοινά ενδιαφέροντα απολαμβάνοντας την πραγματική δράση».

 

Ιππικός όμιλος Ρίου

Πλατάνι, Πάτρα

T.: 2610433636

ippikosriou.gr

instagram.com/ippikos.omilos.riou

* Της Αντυς Μπακοπούλου

Υποστήριξη: SilkTech