Ο Άγγελος Σοφός θέλει να πανηγυρίσει την άνοδο του ΝΟΠ στην Α1

Δευτέρα, Απρίλιος 24, 2023 - 12:21πμ

Αποτελεσματικές λύσεις στην επίθεση του ΝΟΠ δίνει πλέον ο 21χρονος φουνταριστός Άγγελος Σοφός, φετινό απόκτημα του ΝΟΠ.

Μετά από μια δύσκολη περίοδο στο ξεκίνημα της σεζόν, λόγω ενός τραυματισμού, έχει επανέλθει πλήρως και ήδη μετρά πέντε γκολ στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας του.

Γεννήθηκε στον Πειραιά τον Ιούνιο του 2001 και από 8 ετών, ύστερα από ένα μικρό «τενιστικό πέρασμα», ασχολείται με το πόλο, μετά από παρότρυνση του Μιχάλη Κουντουδιού, οικογενειακού φίλου. Ξεκίνησε στον Εθνικό Πειραιώς κι ένα χρόνο μετά πήγε στον Ολυμπιακό με τον οποίο αγωνίστηκε σε όλες τις μικρές ηλικιακές ομάδες (προμίνι, μίνι, παίδων, εφήβων και νέων) ενώ συμμετείχε και σε καμπ επιλογής των εθνικών ομάδων παίδων και νέων.

Είναι φουνταριστός με ύψος 1.80μ. και μετά τους ερυθρόλευκους αγωνίστηκε στον Απόλλωνα Αθηνών, την ΝΕΠ, την Γαλλική Ντεζιβός Λιόν (πέρυσι), ενώ από το καλοκαίρι είναι αθλητής του ΝΟΠ.

Στην Πάτρα ήρθε ως φοιτητής καθώς εισήχθη στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών του Πανεπιστημίου Πάτρας. Ένας τομέας που τον έλκει για την επαγγελματική του σταδιοδρομία.
Παρόλ' αυτά έχει πάντα στην άκρη του μυαλού του να παραμείνει στον χώρο, και ως προπονητής, μετά το τέλος της καριέρας του ως αθλητής. Πότε θα γίνει αυτό; «Θα παίζω πόλο όσο αντέχω» η απάντησή του.

Στόχος για τη φετινή χρονιά είναι: «Η άνοδος του ΝΟΠ στην Α1 Εθνική. Αυτός είναι ο στόχος μας. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει ο ΝΟΠ για το ελληνικό πόλο, γνώριζα το μέγεθός του και την ιστορία του πριν ακόμα μετακομίσω στην Πάτρα».

Όσο για τον προσωπικό του στόχο; Δεν βάζει ταβάνι στα όνειρα: «Θέλω να φτάσω όσο πιο ψηλά μπορώ. Τσάμπιονς Λιγκ!».

Η πιο άσχημη περίοδος ήταν πέρυσι, μετά τον «επαναπατρισμό» του από την Γαλλία, η δυσκολία να επαναπροσαρμοστεί ξανά στην Πάτρα και στις σπουδές του, που σε συνδυασμό με κάποια προσωπικά προβλήματα κι έναν επίπονο τραυματισμό στον ώμο, τον άφησαν πολύ «πίσω».

Ευτυχώς τα ξεπέρασε γρήγορα και πλέον έχει βρει τον ρόλο του στην ομάδα.

Έχει να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα του που έτρεχε για τα πάντα και στους πρώτους του προπονητές, Βασίλη Κάμαρη και Νίκο Δεληγιάννη.

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Υποστήριξη: SilkTech